Зачинено Мій перший досвід політичних репресій або як президент слідчого знімав І Для ГА

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
25 Вер 2025
Дописи
133
Реакції
238
Бали
48
1. Ваш нікнейм: Харитон Щасливий
2. Нікнейм порушника: Віталій Ющик
3. Суть скарги:

Вітаю шановна адміністрація!

Я, як слідчий та начальник ГУ БКОЗ, вважаю за необхідне заявити про ситуацію, яка склалася навколо мого незаконного «звільнення», а також про системні порушення правил державних організацій, канонів рп та основних принципів функціонування державних структур на сервері.

Протягом приблизно шести місяців я сумлінно виконував свої службові обов’язки в «силових» державних організаціях (ЗСУ, НПУ та СБУ). За цей час мною було проведено значну кількість процесуальних дій та доведено до логічного завершення низку справ
(тик). На моєму рахунку 13 кримінальних справ, які були передані до суду. Серед них була резонансна справа проти лідера ДКВС Ярослава Лисовського (тик), а також масштабна справа проти організованого злочинного угруповання Toxic, у якій фігурувало 15 осіб (тик). Напередодні мого звільнення мною також було подано черговий позов до суду, що підтверджує факт моєї активної та безперервної роботи. (тик)

Окрім слідчої діяльності, я займався законотворчою роботою. За час служби мною було подано три законопроєкти, один з яких був прийнятий — Кодекс суддівської етики (тик). Я постійно проявляв активну громадянську позицію, пропонував адміністрації та керівництву державних організацій зміни, спрямовані на покращення роботи проєкту, розвиток рп-процесів та підвищення якості гри для всіх учасників проєкту.

Фактичні репресії проти мене почалися після того, як я створив петицію про звільнення Генерального прокурора Єгора Рамзеса за неналежне виконання службових обов’язків
(тик). Ця петиція набрала 40 голосів підтримки та понад 3000 переглядів, що є безпрецедентним випадком за весь час системи петицій. Така кількість підтримки свідчить про те, що значна частина гравців поділяє мою позицію та бачить ті самі проблеми у функціонуванні державних органів.
Згідно з принципом народовладдя, закріпленим у Конституції статтею 5, єдиним джерелом влади є народ, який здійснює свою владу через державні інституції
(тик). Проте фактично думка гравців (народа) була повністю проігнорована. Президент Віталій Ющик відмовився реагувати на цю ініціативу та залишив Генерального прокурора на посаді, незважаючи на суспільний резонанс, відхилвши петицію без надання причин.

Після цього почався систематичний тиск на мене як на гравця. Будь-які мої законодавчі ініціативи або пропозиції щодо змін почали відхилятися без надання обґрунтованих причин
(тик). Зокрема, так сталося із законопроєктом про Державне бюро розслідувань. Я неодноразово звертався з проханням пояснити причини таких відмов (до слідкуючих, Голови Парламенту, також до Віталія Ющика), проте реального діалогу так і не відбулося.

Ну а вчора, коли ситуація із судовою системою стала критичною, я підняв це питання в скарзі
(тик). На момент подій у судовій гілці влади фактично не залишилося жодного судді, через що судова система не працювала понад місяць (досі позови не розглядають, хоча робити це, згідно з правилами, Воробей/Ющик - можуть). Це призвело до того, що адвокати не мають роботи, судові процеси не проводяться, а вся система правосуддя фактично паралізована.
Куратором суддів є Владислав Воробей, і саме через його діяльність або бездіяльність система залишилася без суддів.
Повертаючись до вчорашніх подій. Я подав скаргу щодо цієї ситуації, оскільки відсутність судової гілки влади повністю руйнує рп-процеси
(тик). Замість конструктивного діалогу щодо скарги я отримав у приватні повідомлення образливі висловлювання, де мене заступник лідера ВРУ називає “малолеткою плаксивою” та заявив, що зі мною будуть “воювати” (тик)
І це поведінка зам. лідера...)

Практично одразу після цього був виданий наказ президента Віталія Ющика про моє звільнення
(тик). Так, президент має право на кадрові рішення (тільки згідно правил лідерів, але ніяк не Конституції та неіснуючого закону про МВС) , однак жодних підстав для такого звільнення надано не було (їх і немає). У наказі відсутні конкретні причини, відсутні посилання на реальні норми законодавства, а також згадується закон “Про МВС”, який насправді взагалі не існує в нормативній базі серверу. (тик)

Окрім звільнення, мене фактично також було внесено до чорного списку НПУ, СБУ та ВРУ до 31.03.2026 року (пункт 2 наказу). Це рішення також не має законних підстав, оскільки президент не має повноважень одноосібно застосовувати подібні санкції без відповідних процедур та без суду. Більше того, у наказі було вказано неіснуючий підрозділ БКОЗ, що додатково підтверджує юридичну та рп-некоректність цього документа. (підрозділи СБУ)

Таким чином, мова йде не просто про кадрове рішення, а про відверті репресії, спрямовані проти гравця, який активно відстоював законність та намагався покращити систему.

Ситуація у державних структурах під час президентства Ющика демонструє тривожну тенденцію. Система НААУ фактично відсутня, як такого начальника - немає, через що адвокати не мають роботи. Судова гілка влади повністю паралізована, адже суддів немає
(тик). Генеральний прокурор систематично порушує правила, але залишається на посаді завдяки політичному покриттю (фактично блату) (тик). Прем’єр-міністр Воробей допускає образи на адресу гравців, називає заявників “малолєтками плаксивими”, заявляє про наміри “воювати” з ними (правила лідерів), допускає грубі граматичні помилки у повідомленнях (правила лідерів), схвалює некоректні заявки на відпустку (тик) та навіть відхиляє законопроєкти, не маючи на це повноважень (тик).

Президент при цьому практично не виходить на зв’язок, а коли відповідає, то обмежується фразою “розберусь”, після чого жодних дій не відбувається. Така поведінка фактично означає повну відсутність керівництва та відповідальності.
(тик)
Всі ці дії прямо суперечать правилам державних організацій. Зокрема, порушується пункт 2.7, який забороняє недбале ставлення до службової діяльності. Порушується пункт 2.20, який забороняє знижувати репутацію державних організацій. Також порушується пункт 2.40 “NonRP Держ”, який забороняє масові порушення правил та канонів РП. (тик)

Крім того, відповідно до обов’язків лідера, керівник фракції повинен поводитися належним чином, подавати приклад підлеглим та не зловживати своїми можливостями. Президент зобов’язаний реагувати на питання та скарги гравців, проте на практиці цього не відбувається. (тик) (тик)

Окремо варто наголосити, що згідно зі статтею 22-3 КПК, слідчий є самостійним у своїй процесуальній діяльності, а втручання осіб без відповідних повноважень у його роботу забороняється. Моє звільнення після подання скарги фактично є прямим втручанням у діяльність слідчого.
(тик)

Згідно зі статтею 31 Конституції, кожна людина має право на ознайомлення з документами та матеріалами, що зачіпають її права та свободи (тик). У моєму випадку жодного повноцінного розгляду, слідства чи суду не було. Рішення було прийняте одноосібним наказом без будь-якої процедури.

Враховуючи всі наведені факти, я вважаю своє звільнення незаконним, необґрунтованим та політично мотивованим. Це рішення є прикладом зловживання владою та грубого порушення рп-принципів.

Я звертаюся до адміністрації серверу з проханням провести об’єктивний розгляд цієї ситуації, перевірити законність виданого наказу, оцінити дії президента та інших посадових осіб, а також відновити справедливість і дотримання рп-правил.

На підставі правил лідерів державних організацій, а саме розділу 2 пунктів 1, 4, розділу 3 пункту 1, розділу 4 пункту 7, розділу обов'язків президента пункт 1, 4.1 та правил державних організацій, пунктів 2.7., 2.20., 2.32. та/або 2.40
ПРОШУ:
Звільнити лідера ВРУ Віталія Ющика.

Також, у разі виявлення порушень зі сторони Владислава Воробея
ПРОШУ:
Звільнити заступника лідера ВРУ Владислава Воробея.

«Несправедливість будь-де є загрозою справедливості всюди»
Мартін Лютер Кінг

photo_5294485368256271920_y.jpg

На момент 17:30 09.03, після цієї скарги, наказ був видалений))) (тик)
4. Доказ порушення (скриншот/відео): вище клікабельно
5. Дата порушення: 09.03.2026

Останнє редагування:
Реєстрування
25 Вер 2025
Дописи
133
Реакції
238
Бали
48
Оновлення. Спроба Ющика №2.
Окремо необхідно звернути увагу на те, що первинний наказ про моє звільнення був видалений після подання мною скарги. Після цього президент Віталій Ющик вирішив видати новий наказ, фактично переписавши попередній документ. Однак у новому наказі були допущені ті самі грубі юридичні порушення, що й у попередньому. (тик)

Зокрема, у наказі використано статтю 144 Конституції (тик), яка взагалі не має жодного відношення до звільнення окремого працівника, оскільки у ній йдеться про можливість розформування всієї фракції. Таким чином виникає логічне питання: чи намагається президент розформувати всю структуру СБУ на 01 сервері, чи просто використовує норми Конституції без будь-якого розуміння їхнього змісту.

Також у наказі використано статтю 92 Конституції
(тик), що є абсолютно необґрунтованим, оскільки ця стаття регулює питання, пов’язані з діяльністю Генеральної прокуратури. Я не маю жодного відношення до прокуратури, оскільки займав посаду слідчого у структурі СБУ. Відповідно, застосування цієї статті до мого звільнення є юридично безглуздим і не має жодного правового підґрунтя.

Окрім цього, у наказі використовуються статті Кримінального кодексу як підстава для мого звільнення. Такий підхід повністю суперечить базовим принципам права, зокрема презумпції невинуватості
(Стаття 37 Конституції). До моменту, поки вина особи не доведена у встановленому законом порядку, вона вважається невинною. У моєму випадку жодного розслідування, судового розгляду чи доказів порушення з мого боку не існує, а отже використання норм кримінального законодавства як підстави для звільнення є абсолютно необґрунтованим.

Більше того, у самому указі прямо зазначено, що підставою для мого звільнення стали мої скарги та звернення, які я подавав у межах передбачених процедур. Таким чином, мене фактично звільняють не за виконання службових обов’язків, не за порушення дисципліни і не за неналежну роботу, а саме за використання законного права на подання скарг та звернень. Це прямо свідчить про те, що рішення має політично вмотивований характер.

Важливим є також те, що лідер СБУ Андрій Горн уже надав офіційну відповідь, у якій зазначив, що виконувати незаконний наказ не буде
(тик) (тик). Це додатково підтверджує, що навіть у самій структурі СБУ та керівництва існує розуміння того, що виданий документ суперечить законодавству та правовим нормам.

Підсумовуючи викладене, необхідно зазначити наступне: жодних порушень з мого боку не було, свої службові обов’язки я виконував належним чином, а будь-які докази моєї провини відсутні. У зв’язку з цим вважаю своє звільнення незаконним, необґрунтованим та політично мотивованим, а сам наказ таким, що не відповідає нормам права та принципам рп-процесу.

Останнє редагування:
Реєстрування
25 Вер 2025
Дописи
133
Реакції
238
Бали
48
Окремо вважаю за необхідне зазначити, що у Верховній Раді України на даний момент є компетентні та мотивовані люди, які готові зайняти посади, що зараз обіймають Віталій Ющик та Владислав Воробей. Це люди, які мають довіру з боку гравців, готові працювати конструктивно, не порушувати правила та розвивати систему державних органів без постійних конфліктів. Фактично звільнення вищезазначеного лідера та/або заступника кординально змінить все що зараз відбувається і покладе початок поновленню роботи ВРУ.
Серед них є кандидати, які користуються високим рівнем довіри, мають достатню компетентність та бажання працювати. За умови їх призначення система може почати нормально функціонувати, а державні структури отримають можливість відновити свою ефективність та репутацію.

На даний момент відсутній будь-який раціональний сенс продовжувати стільки утримувати на посадах осіб, діяльність яких вже призвела до значних конфліктів, паралічу окремих державних інститутів та втрати довіри з боку громадян. Навпаки, подальше ігнорування цієї проблеми може лише погіршити ситуацію.

Окрім цього, необхідно розуміти, що моє звільнення може призвести до подальшого загострення міжфракційних конфліктів (Між СБУ, НПУ, ЗСУ та ВРУ). Така тенденція вже почала проявлятися після першої спроби мого звільнення, багато хто вже фактично готовий йти під стіни ВРУ та висувати свої умови. Якщо подібна практика продовжиться, Верховна Рада України ризикує повністю втратити авторитет та вигляд законної та стабільної фракції.

Важливо підкреслити, що моє звільнення не вирішить жодної з існуючих проблем. Воно не відновить роботу судової системи, не додасть нових суддів, не приведе до появи компетентних прокурорів та не поновить роботу системи НААУ. Жодна з системних проблем, які існують зараз, не буде усунута шляхом мого звільнення.

Фактично єдиним результатом такого рішення стане те, що 01 сервер втратить ще одного слідчого, при тому що їх і так критично мало. На даний момент на сервері працює приблизно 2–3 слідчих, що вже створює значне навантаження. Зменшення цієї кількості ще більше погіршить ситуацію та негативно вплине на можливість проведення розслідувань.

Насправді це абсурд, що замість того щоб спробувати покращувати свою фракцію та нарешті вже звернути увагу на проблеми про які я казав, вони вирішили просто взяти і звільнити мене і продовжити руйнувати фракцію.

У зв’язку з цим вважаю, що подібні кадрові рішення є невиправданими та шкідливими для всієї державної системи, оскільки вони не тільки не вирішують існуючих проблем, а й створюють нові.

Анна Соколовська

ГС Держ | Центральна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
2 Бер 2024
Дописи
1,216
Реакції
1,088
Бали
253
Зачинено за проханням автора.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі