- Реєстрування
- 8 Сер 2023
- Дописи
- 1,006
- Реакції
- 935
- Бали
- 213
1. Ваш нікнейм:
Аналитик Тюбикович
2. Нікнейм адміністратора:
Альона Дівертал
3. Суть скарги:
10.03.2026 після закінчення битви за бізнес я знаходився біля території бізвару. Поруч проїхала людина на мотоциклі. Оскільки це було після бізвару, я припустив, що це може бути гравець з ворожого клану, тому зробив декілька пострілів у його сторону. Після цього я не продовжував стріляти.
Як пізніше з’ясувалося, цією людиною була Альона Дівертал, але вона знаходилася без адмін-приставки, тобто виглядала як звичайний РП-гравець.
Після цього вона сама під’їхала до мене на мотоциклі та почала питати, чому я стріляв. На той момент я знаходився зі зброєю та як учасник клану (неофіційної організації). У реальній РП ситуації звичайний гравець, побачивши озброєну людину після перестрілки біля бізвару, повинен був уникнути конфлікту та покинути місце, оскільки існує реальна загроза для життя.
Проте Альона Дівертал залишалася на місці, продовжувала діалог та не намагалася покинути небезпечну ситуацію, що можна розцінювати як порушення правила PG (PowerGaming) — нереалістична поведінка та ігнорування загрози життю.
Я чітко попередив її, щоб вона поїхала звідси, інакше я відкрию вогонь. Також я почав рахувати до трьох, щоб дати можливість покинути місце. Незважаючи на попередження, вона продовжувала стояти на місці, фактично ігноруючи загрозу від озброєної людини.
Після цього я зробив один постріл в ногу та вона померла, після чого миттєво отримав покарання за DM.
Вважаю це покарання необґрунтованим, оскільки згідно з визначенням:
DM (DeathMatch) — доведення до несвідомого стану гравця, без вагомої на то IC причини.
У даній ситуації IC причина була, а саме:
Також слід звернути увагу на те, що адміністратор брав участь у ситуації як звичайний гравець без адмін-приставки, але після цього використав адміністративні повноваження щодо учасника цієї ж ситуації. Подібні дії можуть розцінюватися як зловживання адміністративними правами, оскільки адміністратор фактично виступає стороною конфлікту.
Після отримання покарання я намагався вирішити ситуацію через адміністрацію та двічі викликав адміністратора через /report.
Однак мені відповіли, що Альони Дівертал немає в мережі, хоча:
Сергій Правда
Ваня Сокол
Еліс Баштанська
Дмитро Дахно
Аліса Чикіева
Нікіта Моїсеєв
Дмитро Заруба
Це виглядає як введення гравця в оману, замість того щоб допомогти розібратися в ситуації.
Враховуючи все вищевикладене, прошу:
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео):
Фото отриманого покарання:
https://i.postimg.cc/C50JDWpt/image.png
Відео, де адміністрація вводить в оману гравця:
Фото активності адміністратора:
https://i.postimg.cc/gkQXT3nW/image.png
5. Дата порушення:
10.03.2026
Аналитик Тюбикович
2. Нікнейм адміністратора:
Альона Дівертал
3. Суть скарги:
10.03.2026 після закінчення битви за бізнес я знаходився біля території бізвару. Поруч проїхала людина на мотоциклі. Оскільки це було після бізвару, я припустив, що це може бути гравець з ворожого клану, тому зробив декілька пострілів у його сторону. Після цього я не продовжував стріляти.
Як пізніше з’ясувалося, цією людиною була Альона Дівертал, але вона знаходилася без адмін-приставки, тобто виглядала як звичайний РП-гравець.
Після цього вона сама під’їхала до мене на мотоциклі та почала питати, чому я стріляв. На той момент я знаходився зі зброєю та як учасник клану (неофіційної організації). У реальній РП ситуації звичайний гравець, побачивши озброєну людину після перестрілки біля бізвару, повинен був уникнути конфлікту та покинути місце, оскільки існує реальна загроза для життя.
Проте Альона Дівертал залишалася на місці, продовжувала діалог та не намагалася покинути небезпечну ситуацію, що можна розцінювати як порушення правила PG (PowerGaming) — нереалістична поведінка та ігнорування загрози життю.
Я чітко попередив її, щоб вона поїхала звідси, інакше я відкрию вогонь. Також я почав рахувати до трьох, щоб дати можливість покинути місце. Незважаючи на попередження, вона продовжувала стояти на місці, фактично ігноруючи загрозу від озброєної людини.
Після цього я зробив один постріл в ногу та вона померла, після чого миттєво отримав покарання за DM.
Вважаю це покарання необґрунтованим, оскільки згідно з визначенням:
DM (DeathMatch) — доведення до несвідомого стану гравця, без вагомої на то IC причини.
У даній ситуації IC причина була, а саме:
- я знаходився біля території бізвару після перестрілки між кланами;
- я перебував зі зброєю;
- я попередив гравця, щоб він покинув місце;
- я дав час відреагувати (рахунок до трьох);
- постріл був одиночним після попередження.
Також слід звернути увагу на те, що адміністратор брав участь у ситуації як звичайний гравець без адмін-приставки, але після цього використав адміністративні повноваження щодо учасника цієї ж ситуації. Подібні дії можуть розцінюватися як зловживання адміністративними правами, оскільки адміністратор фактично виступає стороною конфлікту.
Після отримання покарання я намагався вирішити ситуацію через адміністрацію та двічі викликав адміністратора через /report.
Однак мені відповіли, що Альони Дівертал немає в мережі, хоча:
- її активність була зафіксована у Discord,
- а також через чат перевірки було видно, що вона знаходиться у грі.
Сергій Правда
Ваня Сокол
Еліс Баштанська
Дмитро Дахно
Аліса Чикіева
Нікіта Моїсеєв
Дмитро Заруба
Це виглядає як введення гравця в оману, замість того щоб допомогти розібратися в ситуації.
Враховуючи все вищевикладене, прошу:
- перевірити правомірність покарання за DM;
- дати оцінку діям адміністратора Альони Дівертал, яка брала участь у ситуації як РП-гравець та при цьому могла порушити правило PG;
- перевірити дії адміністрації, яка повідомляла неправдиву інформацію щодо її присутності у мережі.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео):
Фото отриманого покарання:
https://i.postimg.cc/C50JDWpt/image.png
Відео, де адміністрація вводить в оману гравця:
Фото активності адміністратора:
https://i.postimg.cc/gkQXT3nW/image.png
5. Дата порушення:
10.03.2026