- Реєстрування
- 11 Лип 2022
- Дописи
- 601
- Реакції
- 284
- Бали
- 123
1. Ваш нікнейм: Владислав Кулініч
2. Нікнейм адміністратора: Андрій Косик
3. Суть скарги: 31.03.2026 року відбулось засідання Парламенту, на якому бува розглянутий мій Законопророєкт "Про Статус Президента України". Під час голосування законопроєєкт було схвалено. Але вже 02.04.2026 року, лідер ВРУ Нікіта Родителев повідомив мене, як автора цього закону, що він був відхилений.
Я прошу трошки прояснити цю ситуацію і розібратись, чому пан ЗГС не розібравшись повнооцінно в законі, не прояснивши всю суть, ВІДХИЛЯЄ його.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): Законопроєкт
5. Дата порушення: 02.04.2026
2. Нікнейм адміністратора: Андрій Косик
3. Суть скарги: 31.03.2026 року відбулось засідання Парламенту, на якому бува розглянутий мій Законопророєкт "Про Статус Президента України". Під час голосування законопроєєкт було схвалено. Але вже 02.04.2026 року, лідер ВРУ Нікіта Родителев повідомив мене, як автора цього закону, що він був відхилений.
- Аргументація з боку ЗГС дуже цікава - закон "сирий". Але, перед усім, законопроєкт побудований згідно структури, всіх прикладів, норм та правил і складається з 12 Статтей, отже він вже не "сирий".
- Наступними аргументами стало "не вказано чітко про охорону , хто буде-як , де і коли", але якби пан ЗГС прочитав уважно закон, то стаття 10 чітко регламентує "Обсяг заходів безпеки визначається уповноваженими органами залежно від рівня загроз."
- Ще одним недоліком він назвав "треба список виключення за яких не буде надаватися ці привілеї", але, якби ж так закон читався, то стаття 8 чітко регламентує "Виплата пенсії здійснюється щомісячно на підставі особистої заяви екс-Президента України." та "Пенсія є державною гарантією та не може бути скасована або обмежена, крім випадків, передбачених законом.", тобто як мінімум заяву можуть відхилити, а скасувати Пенсію можна через суд.
- Наступний момент "СБУ що вони можуть його затримати або взагалі прибрати недоторканість", але ж, не уважність дуже зла річ, адже стаття 9 чітко говорить "Затримання, арешт або притягнення до відповідальності екс-Президента України можливі виключно за участю Генерального прокурора України;". Тобто, екс-Президента може затримати як НПУ, так і СБУ, але для цього треба Генеральний Прокурор. Окрім того, пан Косик запитав, а якщо екс-Президент розпочне стріляти і вбивати людей, то його не можна затримати. Але хочу аналогічноо уточнити, що Президент може так само робити. І що далі? Будемо чекеати затримання з боку тільки СБУ? Ні. Бо є норма ПКУ, яка дозволяєє затримати особу в момент вчинення злочину.
- Великі повноваження, не логічний та інші аргументи, які були озвучені ЗГС - це не більш ніж видумані фантазії і спроби трошки втрутитись в РП процес, хоча, на мою думку, я не розумію моменту, чому ЗГС не покликав мене, як автора закону, і не пояснив це мені.
- Окрім того, хочу розповісти про таку штуку, коли законопроєкт прймається "ЗА ОСНОВУ" - це коли він приймається, а в подальшому законодавці приймають правки і допрацьовують його.
Я прошу трошки прояснити цю ситуацію і розібратись, чому пан ЗГС не розібравшись повнооцінно в законі, не прояснивши всю суть, ВІДХИЛЯЄ його.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): Законопроєкт
5. Дата порушення: 02.04.2026