Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
В очікуванніСБУ | №260 | ст. 85 , 32 , 69 , 69.1 КК Подільського Краю | OPEN
Статус:ВІДКРИТО. Дата відкриття: 01/05/26. Головний слідчий: Олександр Соколов. Слідча група: Олександр Соколов.
ОПИС
01.05.2026 о 11:38 я, Олександр Соколов, начальник ГУ СБ по Подільському краю, перебуваючи в місті Київ під час виконання завдань у межах засекреченого виїзду, виявив факт вчинення особливо тяжкого злочину, а саме відкриття вогню з автоматичної зброї по працівниках Національної поліції України. Діючи оперативно в умовах реальної загрози життю правоохоронців, я здійснив силове затримання нападника, застосувавши спеціальний засіб «Тайзер», після чого повалив особу на землю та зафіксував руки кайданками. Затриманим виявився громадянин Даня Хансен, якого після нейтралізації було поміщено до службового автомобіля для доставлення до відділку НПУ. Під час затримання та транспортування я зачитав Хансену його права, проте останній почав поводитися вкрай зухвало, систематично висловлюючи на мою адресу брутальні образи та нецензурну лайку. У ході проведення поверхневого обшуку у затриманого було виявлено штурмову гвинтівку M4, яка перебувала у його володінні незаконно, без жодних дозвільних документів, що свідчить про незаконне поводження зі зброєю. Після завершення всіх необхідних процесуальних дій у відділку я запропонував Дані Хансену скористатися послугами адвоката, на що він відповів мовчанням. З огляду на тяжкість правопорушень та агресивну поведінку, затриманого було ув'язнено до СІЗО для проведення подальшого досудового розслідування та порушення кримінальної справи..
Подільсикй край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
01/05/26.
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину
ОПИС
Я, Начальник ГУ СБ по Подільському краю — Олександр Соколов, доповідаю про те, що: 01.05.2026 11:38, перебуваючи в місті Київ у районі трамвайного депо неподалік відділення «Київстар» під час виконання завдань у межах засекреченого виїзду, мною було зафіксовано критичну ситуацію — відкриття вогню з автоматичної зброї по особовому складу Національної поліції України. Оцінивши високий рівень загрози для життя правоохоронців та цивільних осіб, які перебували поблизу інфраструктурних об'єктів, я спрацював максимально оперативно на випередження. Застосувавши спеціальний засіб «Тайзер» для нейтралізації стрільця, я повалив його на землю та зафіксував руки кайданками, забезпечивши повний контроль над ситуацією. Затриманою особою виявився Даня Хансен. Після затримання він був поміщений до службового авто та доставлений до найближчого відділку НПУ. На момент зачитування прав Хансен почав поводитися вкрай деструктивно: протягом усього маршруту він безперервно вигукував брутальні образи, використовуючи нецензурну лексику, намагаючись принизити мою честь як офіцера. Під час проведення невідкладного обшуку в районі затримання у фігуранта було виявлено штурмову гвинтівку M4. Оскільки жодних законних підстав або дозволів на володіння цією зброєю Хансен не надав, його дії було додатково кваліфіковано як незаконне поводження зі зброєю. По прибуттю до місця тимчасового утримання та завершення процесуальних дій, я офіційно запропонував затриманому допомогу адвоката, на що він відреагував повним мовчанням, відмовившись від будь-яких пояснень. З огляду на тяжкість вчиненого злочину — збройного нападу на правоохоронців у громадському місці — Даня Хансен був ув'язнений до СІЗО для проведення подальшого розслідування.
ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a) Відеофіксация
(b) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган зафіксувати кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 85 , 32 , 69 , 69.1 ККУ.
Начальник Головного управління
Служби Безпеки України
по Подільському Краю
- Олександр Соколов
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
01/05/26.
ПОСТАНОВА про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження
Я, начальник ГУ СБ по Подільському краю Олександр Соколов, розглянувши повідомлення про злочин №260, що надійшов від начальника ГУ СБ по Подільському краю Олександра Соколова та матеріали перевірки, —
ВСТАНОВИВ:
01.05.2026 о 11:38 під час виконання завдань у межах засекреченого виїзду в м. Київ, у районі трамвайного депо неподалік відділення «Київстар», було виявлено факт збройного нападу на працівників Національної поліції України. Громадянин Даня Хансен відкрив вогонь по правоохоронцях із автоматичної зброї (штурмова гвинтівка M4). Задля припинення злочинних дій та нейтралізації загрози, до правопорушника було застосовано спецзасіб «Тайзер», після чого його було повалено на землю та затримано з використанням кайданок. Під час транспортування до відділку НПУ та після роз'яснення прав, затриманий Хансен Д. поводився агресивно, систематично вживав нецензурну лексику та висловлював образи на адресу офіцера. У ході обшуку у затриманого було вилучено штурмову гвинтівку M4 без відповідних дозвільних документів. Від надання пояснень та послуг адвоката затриманий відмовився, після чого був поміщений до СІЗО. Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 85 , 32 , 69 , 69.1 ККУ
ПОСТАНОВИВ:
1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 85 , 32 , 69 , 69.1 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
Начальник Головного управління
Служби Безпеки України
по Подільському Краю
- Олександр Соколов
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
01/05/26.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Начальник ГУ СБ по Подільському краю Олександр Соколов, 5 місяця 2026 року, допитав підозрюваного у справі №260.
Ім'я та прізвище допитуваного: Даня Хансен
Дата народження: 18.02.1989
Місце проживання: м. Київ
Громадянство: Українець
Місце роботи або навчання: Транспортні перевозки
Контактний номер: +380 997 757 345
Під час допиту вдалося встановити наступне:
За результатами допиту Дані Хансена, проведеного 01.05.2026 о 16:35 у приміщенні ГУ СБ м. Києва. Під час надання свідчень підозрюваний детально описав хронологію подій, зазначивши, що після закінчення своєї робочої зміни в транспортній компанії він на власному автомобілі під’їхав до району трамвайного депо біля відділення «Київстар». Саме в цей момент йому надійшов телефонний дзвінок від друзів, які перебували неподалік; вони повідомили, що їх намагаються затримати співробітники Національної поліції України, і попросили про допомогу. Хансен, діючи з прямим умислом та нехтуючи законом, вирішив втрутитися в ситуацію силовим шляхом. Він дістав із багажника свого авто незаконно придбану штурмову гвинтівку M4, яку раніше купив за особисті кошти на чорному ринку, та відкрив прицільний вогонь по правоохоронцях. Свою мотивацію він пояснив бажанням «відбити» товаришів, а також спробою захистити самого себе, оскільки на момент інциденту він офіційно перебував у розшуку. Хансен цинічно підтвердив, що під час стрілянини в громадському місці повністю усвідомлював можливість вбивства як поліцейських, так і випадкових перехожих, але свідомо пішов на цей ризик. Щодо своєї зухвалої поведінки та постійних образ на адресу особового складу СБУ та НПУ, затриманий заявив, що розлючений через спосіб його нейтралізації, оскільки вважає застосування тайзера ударом «в крису» і не згоден із такими методами затримання. Попри повне визнання обставин підготовки, тренувань у тирі та самого факту нападу, Хансен відкрито заявив, що свою вину не визнає, аргументуючи стрілянину захистом інтересів своїх друзів та спробою уникнути арешту. Допит зафіксував повну відсутність каяття та стабільно агресивне ставлення фігуранта до правоохоронної системи України.
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.