Розглянуто Порушення зі сторони СБУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
21 Тра 2023
Дописи
31
Реакції
13
Бали
11
1. Ваш нікнейм: Дмитро Бучанський
2. Нікнейм порушника: Микита Хантер
3. Назва організації порушника: СБУ
4. Суть скарги:

02.05.2026 о 18:45 рухався у власних справах, під час цього до мене під’їхав автомобіль чорного кольору з повністю затонованими вікнами, з якого вийшла невідома особа, одягнена у формений одяг, схожий на форму працівника Служби безпеки України. Зазначена особа не представилася, не повідомила свої анкетні дані, посаду, підрозділ служби, не пред’явила службового посвідчення та взагалі не пояснила підстав свого звернення до мене. Без будь-яких законних пояснень та попереджень мене було силоміць затримано, надіто кайданки та поміщено до вказаного автомобіля.
Лише після фактичного затримання мені було усно повідомлено, що я нібито затриманий за вчинення вандалізму. В подальшому мене доставили до підрозділу Національної поліції України, де вказана особа почала стверджувати, що я вчинив правопорушення, пов’язане з вандалізмом, після чого повідомила про оголошення мене в розшук та оформлення відповідних матеріалів за статтею, пов’язаною з вчиненням вандалізму.
При цьому жодних процесуальних документів про моє затримання мені вручено не було, копію протоколу затримання я не отримував, хоча відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства службова особа зобов’язана негайно повідомити підстави затримання, скласти протокол та вручити його копію затриманому. Окрім цього, без з’ясування наявності у мене законного дозволу на зберігання та носіння зброї, без складання належних документів вилучення, вказаною особою була вилучена вся належна мені зброя. Я одразу повідомив, що маю чинний офіційний дозвіл (ліцензію) на зброю, однак жодної реакції на це не було.
Незважаючи на повідомлення про законність володіння зброєю, її мені не повернули, правових підстав вилучення не пояснили, після чого мене було поміщено до камери попереднього затримання, а вказана особа залишила місце події. Наголошую, що згідно з внутрішнім статутом СБУ та правилами державних структур, відеофіксація затримання та всіх процесуальних дій (боді-камера) повинна знаходитися у співробітника СБУ. Вважаю, що в діях невстановленої особи наявні ознаки незаконного затримання, перевищення службових повноважень, незаконного вилучення майна та грубого порушення моїх конституційних прав.

5. Доказ порушення (скриншот/відео):
6. Дата порушення: 02.05.2026

Вкладення

• mta-screen_2026-05-02_18-55-44 1.png
    mta-screen_2026-05-02_18-55-44 1.png
    638.1 Кб · Перегляди: 37
  • mta-screen_2026-05-02_18-56-25.png
    mta-screen_2026-05-02_18-56-25.png
    924.9 Кб · Перегляди: 38

Владислав Дилер

06 | Подільський Край
Старший Адміністратор
Реєстрування
22 Сер 2023
Дописи
133
Реакції
91
Бали
73
Бажаю здоров'я
Розглянувши вашу скаргу виношу певне рішення:

На вашій скарзі конкретних доказів не має і тому будем схилятись на докази співробітника СБУ
У даного співробітника СБУ Микита Хантер не виявлено відео доказів, тому отримає дисциплінарне стягнення (догана)

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі