Розглянуто Для ГА

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Ольга Княгиня

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
26 Вер 2023
Дописи
996
Реакції
1,166
Бали
253
1. Ваш нікнейм: Ольга Княгиня
2. Нікнейм адміністратора: Для ГА, тому що слідкуючий за ВРУ ситуацію не вирішив.

Я, звертаюсь зі скаргою на дії Генерального прокурора Олександра Адамса у зв’язку з систематичним перевищенням повноважень, створенням перешкод у роботі та безпідставними вимогами.
Обставини справи:
07.05.2026 мною було відкрито кримінальне провадження щодо порушника докази, відео. У рамках досудового розслідування мною було належним чином оформлено всі необхідні процесуальні документи, а саме:

• постанова про відкриття провадження;
  • встановлення особи;
  • повідомлення про підозру;
  • повістка на допит.
Крім цього, було організовано огляд потерпілого працівниками МОЗ відео огляду пацієнта та отримано медичну довідку про надану допомогу доказ..
Відповідно до КПКУ (форумного) докази:
Стаття 123. Подання документів до суду:
необхідними документами є:

• підозра;
  • повістка на допит;
  • обвинувальний акт, підписаний прокурором;
  • докази порушення.
Жодної вимоги щодо обов’язкової наявності експертного висновку -не передбачено.
Позиція Генерального прокурора:
Генеральний прокурор видав наказ доказ доказ де заявив , що медична довідка «не містить чіткої інформації» та вимагає призначення експертизи, погрожуючи у разі невиконання:

• зняттям з посади;
  • притягненням за статтею 126 ККУ Службова недбалість
    1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від 200 000 до 400 000 грн.
    2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від 60 хв до 90 хв з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця та зі штрафом від 250 000 до 700 000 грн.
Також було встановлено строк «виправлення помилок» - 48 годин.
Правова оцінка ситуації:

1. Відповідно до Статті 31 КПКУ (Документи) докази:
    медична довідка є повноцінним документом, оскільки містить зафіксовану інформацію, що може бути використана як доказ.
  2. Відповідно до Статті 24 КПКУ (Докази) докази:
    документи є процесуальним джерелом доказів.
  3. Відповідно до:
  • Статті 25 КПКУ (Належність доказів)
  • Статті 26 КПКУ (Допустимість доказів) докази
медична довідка, отримана законним шляхом, є належним та допустимим доказом.
  1. Висновок експерта не входить до переліку обов’язкових документів (Стаття 123 КПКУ), а отже вимога прокурора є суб’єктивною та такою, що не ґрунтується на законі.
  2. Генеральний прокурор не вказав конкретну норму, яку я порушила, що свідчить про відсутність об’єктивних підстав для звинувачень.
  3. Відповідно до Статті 171 КУ доказ, я не перебуваю у підпорядкуванні Генерального прокурора, що робить його вимоги щодо моєї діяльності неправомірними.
  4. Погрози притягнення до відповідальності та зняття з посади без законних підстав є тиском та перевищенням службових повноважень.
Додатково зазначаю:
Дії Генерального прокурора носять систематичний характер. Ось ще скарга попередня на його діяльність доказ:

• постійне втручання у роботу ГСУ НПУ;
  • створення штучних перешкод у розслідуваннях;
  • демотивація співробітників.
    Ось пророблена робота від ГСУ при моєму керівництві та навчанні працівників доказ. Починаючи з 5 квітня ГСУ відкрило 11 кримінальних проваджень, 7 з яких-були відправлені до суду. 2 ще на розгляді. а від Генерального прокурора лиш 1 справа за цей період. Можливо краще зайнятись справам а не псувати роботу іншої активнішої організації яка хоче працювати і все для цього робить.
Неодноразові спроби врегулювати ситуацію (через керівництво НПУ та ВРУ) результатів не дали. Вчора Генерал НПУ спілкувався з Олександром Адамсом. Розмова не мала результату. Також Генерал звернувся до слідкуючого за ВРУ-змін не відбулось після розмови ніяких!

Також звертаю увагу на неналежне оформлення офіційних документів Генеральним прокурором (відсутність дати тощо), що ставить під сумнів його професійну компетентність докази.
Прошу:

1. Провести перевірку дій Генерального прокурора Олександра Адамса.
  2. Надати правову оцінку його вимогам щодо обов’язковості експертизи.
  3. Припинити безпідставне втручання у роботу ГСУ НПУ.
  4. Вжити заходів щодо недопущення подібних випадків у майбутньому.

Додатково щодо порушення правил проєкту:
    Вважаю за необхідне звернути увагу на те, що дії Генерального прокурора, а саме погрози зняттям мене з посади без законних підстав докази, можуть підпадати під порушення правил проєкту, зокрема:
    Пункт 6.36 правил:
    «Злив особового складу - заборонений навмисний злив особового складу адміністрації, гравця, фракції або клану (на розсуд адміністрації).»
    Фактично, безпідставні погрози звільнення та тиск з боку Генерального прокурора можуть розцінюватися як спроба усунення мене з посади не через об’єктивні причини, а через особисту позицію, що створює ризик «зливу особового складу».
    Вважаю такі дії неприпустимими та такими, що порушують як внутрішні правила проєкту, так і принципи об’єктивності та справедливості.

Я витрачаю значну кількість часу та зусиль на розвиток ГСУ НПУ: відкриваю та супроводжую справи, покращую рівень Role Play, навчаю нових працівників правильному веденню досудових розслідувань та оформленню процесуальних документів.
    Однак дії Генерального прокурора Олександра Адамса систематично зводять нанівець всю виконану роботу. Постійні безпідставні зауваження, вигадані “порушення” та тиск не лише ускладнюють роботу, а й повністю демотивують мене як працівника.
    Я втомилась від ситуації, коли замість конструктивної взаємодії та підтримки роботи правоохоронного органу, Генеральний прокурор фактично руйнує налагоджений процес роботи ГСУ НПУ.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): -
5. Дата порушення: 07.05.2026

Останнє редагування:

Андрій Берлінов

ГА | Північна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
22 Гру 2022
Дописи
2,520
Реакції
987
Бали
253
Вітаю!

Вам було надано наказ про проведення судової медичної експертизи, так як медогляд відрізняється від судмедекспертизи тим, що:

Медогляд - для лікування та перевірки стану здоров'я.
Судмедекспертиза - для встановлення фактів та доказів у суді.

1. Генеральний прокурор під час надання даного наказу керувався п. 4 ч. 2 ст. 7 Кримінально-процесуальним кодексом України.

2. Генеральний прокурор надав чітку конкретику у свому наказі:
1778339717226.png

3. Від моменту відкриття справи ви отримуєте спеціальний статус слідчого, керуючись Кримінально-процесуальним кодексом України. Від цього моменту ви повністю виконуєте вказівки прокурора.

4. В даному випадку відбулася спроба притягнення до відповідальності, якщо не буде виконано наказу від Генерального прокурора.

Дії Генерального прокурора здійснюються виключно в межах його процесуальних повноважень щодо нагляду за додержанням законності, що за своєю суттю не є втручанням у роботу ГСУ чи створенням перешкод, а є виконанням прямих посадових обов'язків. Надання вказівок та вимогливість до якості матеріалів досудового розслідування є стандартною робочою процедурою, спрямованою на забезпечення результативності слідства, а не виявом упередженого ставлення.

Із Генеральним прокурором було проведено бесіду, стосвоно не наданої дати у наказі, він схиляється на неуважність (Забувся перевірити), відсутність дати на документі є поодинокою технічною помилкою (людським фактором).

Прохання до Вас та Олександра Адамса, будь ласка контролюйте свої відносини, не потрібно неповажно ставитись один до одного.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі