Розглянуто Скарга

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Юрій Кондрацький

Знання законів та прав надає громадянам силу.
Реєстрування
21 Лют 2025
Дописи
135
Реакції
158
Бали
48
1. Ваш нікнейм: Юрій Кондрацький
2. Нікнейм порушника: Владислав Малюк, Бодя Авторитетович, Лідер ЗСУ, Заступники лідера ЗСУ
3. Назва організації порушника: СБУ, ЗСУ
4. Суть скарги:
«28» травня 2026 року, я рухався на своєму транспортному засобі, після чого був зупинений на блокпості співробітником СБУ Владиславом Малюком. Під час спілкування даний співробітник допустив масу порушень правил RP-процесу. Зокрема, він вимагав у мене пред'явити технічний паспорт на автомобіль, що повністю виходить за рамки законних повноважень та юрисдикції СБУ при звичайній перевірці на КПП.
Не маючи законних підстав для затримання, співробітник СБУ викликав військовослужбовця ЗСУ Бодю Авторитетовича. Даний працівник ЗСУ, проігнорувавши всі процесуальні норми, абсолютно "нон-РП" (без належних відігровок команди /me, /do, /try, без перевірки моєї трудової книги чи наявності мого імені в Загальному чорному списку державних організацій), виписав та вручив мені повістку.
Попри очевидні порушення з боку силовиків, я вирішив продовжити RP-процес. Я з'явився до військової частини, вступив до лав ЗСУ та повністю виконав усі поставлені завдання та нормативи для підвищення до звання «Солдат».
Однак, згодом я виявив, що мене було підло та безпідставно звільнено з лав ЗСУ за статтею «Втрата довіри», а також внесено до Загального чорного списку (ЗЧС) державних організацій. Логічне питання: навіщо було приймати мене до організації, давати виконувати роботу, щоб потім просто звільнити за вигаданою причиною? Це є прямим зловживанням службовим становищем та зливом фракції.
У зв'язку з вищевикладеним, ВИМАГАЮ:
Провести службове розслідування щодо дій співробітника СБУ Владислава Малюка та військовослужбовця ЗСУ Боді Авторитета, та притягнути їх до найсуворішої відповідальності за масові порушення правил RP-процесу.
Анулювати моє звільнення та винести моє ім'я із Загального чорного списку державних організацій (ЗЧС), оскільки воно є повністю несправедливим та безпідставним.
Відновити мене у званні в лавах ЗСУ, на яке я чесно працював.
Виплатити мені моральну та матеріальну компенсацію у розмірі 5 000 000 гривень, оскільки саме таку суму потенційного прибутку я втратив через незаконне усунення від служби та перебування в ЗЧС.

5. Доказ порушення (скриншот/відео):
0:00 підійшов працівник СБУ
2:52 підійшов працівник ЗСУ
6. Дата порушення: 28.05.2026

Річард Пейс

Куратор лідерів | Західна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
10 Сер 2023
Дописи
450
Реакції
596
Бали
153
Вітаю, переношу скаргу до відповідного розділу, очікуйте розгляду скарги.

Річард Пейс

Куратор лідерів | Західна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
10 Сер 2023
Дописи
450
Реакції
596
Бали
153
Вітаю. Розглянувши скаргу, виношу наступний вердикт:

Щодо дій працівника СБУ порушень канонів RolePlay не виявлено, щодо законодавчого рівня питання може бути вирішено RP шляхом через орган нагляду за дотримання норм законодавства.

Щодо видачі повістки чинні правила видачі повісток не передбачають обов’язкової перевірки таблиці ЗЧС перед її врученням. Відповідно, порушень у діях співробітника щодо видачі повістки не встановлено. Керівництво ЗСУ, зі свого боку, також відреагувало коректно на появу особи, яка перебуває у ЗЧС, це звільнення по втраті довіри узгоджене із адміністрацією.

Щодо самого ЗЧС, з боку керівництва ЗСУ вам не було видано нового ЗЧС. Він залишається чинним з моменту вашого зняття з посади заступника.

Отже, порушень з боку співробітників не виявлено. Водночас питання щодо порядку видачі повісток особам, які перебувають у ЗЧС, буде додатково підняте для подальшого врегулювання.

|| РОЗГЛЯНУТО ||

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі