- Реєстрування
- 26 Лис 2023
- Дописи
- 79
- Реакції
- 23
- Бали
- 53
Міністерство Охорони Здоров'я
Вітаю, шановні співробітники МОЗ
Хочу вас познайомитися з такими підрозділами
🏥 Структура підрозділів МОЗ
1. Київ - Вакантно
Вітаю, шановні співробітники МОЗ
Хочу вас познайомитися з такими підрозділами
🏥 Структура підрозділів МОЗ
1. Київ - Вакантно
- Мета: Навчання новачків та підготовка кваліфікованих кадрів.
- Обов'язки: Прийняття іспитів у інтернів, читання лекцій, допомога на наборах, перевірка знань статуту та субординації.
- Склад: Інтерни та інструктори з 5-го рангу.
2.Харків (ВМС ЗСУ) - Максим Ярмоленко
з 3-го рангу
ВМС ЗСУ — Військово-Медична Служба Збройних Сил України
Переведення до лав ВМС ЗСУ є привілеєм та дозволено для співробітників, які досягли 3-го порядкового звання (рангу) і продемонстрували високий рівень дисципліни та медичної підготовки.
Основні завдання підрозділу
Збереження життя та боєздатності: Охорона здоров'я особового складу військовослужбовців ЗСУ. Ключова місія — збереження життя найбільшій кількості уражених в бою бійців. Медики служби надають першу невідкладну допомогу безпосередньо на місці події, зокрема в зонах високого ризику, куди цивільна бригада Екстреної медичної допомоги (ЕМД) фізично не спроможна дістатися. Швидка стабілізація дозволяє оперативно повертати воїнів у стрій.Чергування на базі: Більшу частину свого робочого часу особовий склад підрозділу проводить безпосередньо на території військової частини, забезпечуючи безперебійне функціонування медичних пунктів та постійну готовність до екстреного виїзду.
Евакуація та транспортування: Організація чіткої логістики порятунку. Залежно від оперативної обстановки, медики ВМС здійснюють передачу стабілізованих постраждалих цивільним бригадам ЕМД або проводять самостійне транспортування. Для евакуації з небезпечних зон використовується важка техніка підрозділу — спеціалізований медичний БТР класу "MRAP", який гарантує безпеку поранених і медиків по дорозі до найближчого закладу охорони здоров'я.
Навчально-просвітницька діяльність: Проведення регулярних практичних занять, спільних тренувань та лекцій для підняття загального рівня медичної грамотності. Серед ключових тем: "Алгоритм надання першої медичної допомоги при пораненнях", "Зупинка масивних кровотеч" та "Основи самодопомоги на полі бою".
ВМС ЗСУ — це професіоналізм під вогнем, де залізна витримка рятує життя тих, хто захищає Україну.
3.Дніпро (ДДМА) - Костя Мізерний
з 3-го рангу
На базі академії новоприбулі фахівці проходять обов’язкові спеціалізовані курси та стажування. Програма адаптована до сучасних викликів і орієнтована на максимальне відпрацювання реальних сценаріїв.
Ключові напрямки навчання
Основи екстреної медицини: Освоєння протоколів швидкого реагування в умовах дефіциту часу. Співробітники вчаться правильно оцінювати стан потерпілого, проводити первинний огляд та стабілізувати життєво важливі функції до приїзду профільних бригад.Тактична медицина (TCCC / ASM): Навчання дій у зонах підвищеної небезпеки. Курс охоплює правила надання допомоги під вогнем чи в умовах загрози, правильне використання турнікетів, гемостатиків, перев’язувальних пакетів та специфіку евакуації поранених.
Правила дій при надзвичайних ситуаціях (НС): Чіткі алгоритми поведінки під час техногенних аварій, природних катаклізмів чи інших кризових подій. Велика увага приділяється координації дій, уникненню паніки та організації безпечного простору.
Реанімаційні заходи (BLS / ALS): Практичне відпрацювання базової та розширеної серцево-легеневої реанімації на сучасних роботах-симуляторах. Співробітники до автоматизму відточують техніку непрямого масажу серця, штучної вентиляції легень та використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД).
Наша мета — зробити так, щоб кожен співробітник не просто володів теоретичними знаннями, а мав «м'язову пам'ять» і чіткий план дій у будь-якій критичній ситуації. Стажування в ДДМА — це ваш крок до особистої безпеки та професійної стійкості
Останнє редагування: