На розгляді Заява до прокуратоури №0085

Діма Азов

-[КМС ПО ФОРУМУ]-
Реєстрування
7 Вер 2024
Дописи
419
Реакції
163
Бали
63
Я, громадянин України Діма Азов, подаю заяву до прокуратури щодо дій громадянина Максима Гички, який, за пред'явленим мені службовим посвідченням, є майором Служби Безпеки України, та прошу перевірити наведені нижче обставини, надати їм належну правову оцінку та прийняти рішення відповідно до вимог чинного законодавства України.

Під час виконання службових обов'язків відповідно до отриманого орієнтування я виявив особу, яка відповідала опису. Я під'їхав до неї з метою перевірки документів та встановлення особи. Після звернення до неї з вимогою пред'явити документи вона почала тікати. У зв'язку з цим я здійснив її затримання та розпочав проведення процесуальних дій.

Під час проведення зазначених дій на місце прибув громадянин Максим Гичка, який, за його словами та відповідно до пред'явленого службового посвідчення, є майором Служби Безпеки України. За моїми спостереженнями, він почав втручатися у проведення процесуальних дій та вимагав їх припинення.

У момент, коли я намагався посадити затриману особу до службового автомобіля, з протилежного боку дороги було відкрито вогонь. З метою збереження життя та здоров'я затриманої особи я помістив її до автомобіля.

Підчас цього, Максим Гичка витягнув затриману особу зі службового автомобіля та після завершення стрілянини зняв із неї кайданки. Надалі він пояснив свої дії тим, що нібито зупинив цю особу за керування транспортним засобом без номерних знаків.

Після цього я попросив його пред'явити службове посвідчення, з якого встановив, що він є майором Служби Безпеки України Максимом Гичкою.

У зв'язку з викладеним прошу:

1. Зареєструвати цю заяву у встановленому законом порядку.
  2. Провести повну, всебічну та неупереджену перевірку викладених обставин.
  3. Надати правову оцінку діям громадянина Максима Гички.
  4. У разі встановлення ознак кримінального правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.
  5. У разі встановлення порушень закону притягнути винних осіб до відповідальності в порядку, визначеному законодавством України.
  6. Повідомити мене про результати розгляду цієї заяви у встановлений законом строк.

Накладення санкцій або компенсацій: ні
    Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: Додаткове прохання про вилучення відео-доказів в даного співробітника на підтвердження правопорушення.

Відео-доказ / Боді-камери

Дата і час інциденту: 16.07.2026, з 16:24 по 16:30
    До скарги до прокуратури додаю:
    Електронна копія ID-картки: Passport
    Номер телефону: +380 999 944 752
    Електрона пошта: denhik_24

Андрій Зільбер

Пенсіонер СБУ КИЇВА та ВРУ
Реєстрування
27 Бер 2023
Дописи
55
Реакції
70
Бали
23
Повідомляємо, що ваша заява до органів прокуратури прийнята та перебуває на розгляді.

Попередній розгляд заяви здійснюється у встановленому порядку. Орієнтовний строк опрацювання становить до 48 годин.
За результатами розгляду вас буде повідомлено додатково

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі