Розглянуто Заява №53

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

ꑭ𝖇𝖔𝖗𝖒𝖆𝖓ꑭ

𝖇𝖔𝖗𝖒𝖆𝖓
Активний гравець
Реєстрування
10 Тра 2024
Дописи
773
Реакції
1,609
Бали
543
Заява №53
Я, Долар Максим Олександрович, проживаю у місті Київ та є громадянином України.
Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав, яке, на мою думку, потребує перевірки органами прокуратури.
Працівник НПУ а саме: Віллі Клауд

Короткий опис та хронологія обставин можливого порушення:
Під час керування власним автомобілем BYD YangWang U9 2.4 по місту Києву приблизно о 10:29 30.07.2026 я побачив службовий автомобіль поліції, який рухався зустрічною смугою. У результаті сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої я випадково зіткнувся з поліцейським автомобілем. Після зіткнення я вийшов зі свого автомобіля. Одразу після цього до мене підбіг працівник Національної поліції, який згодом представився як молодший лейтенант Віллі Клауд, та застосував до мене електрошоковий пристрій (тейзер), незважаючи на те, що я не чинив опору та не намагався втекти. Я вважаю, що застосування до мене цього спеціального засобу було безпідставним. Після цього працівник поліції не представився, посадив мене до службового автомобіля та почав рух. Під час поїздки він запитав, чи все зі мною гаразд. Я повідомив, що почуваюся погано. Надалі він почав розпитувати мене, чи навмисно я скоїв ДТП. По дорозі до відділу поліції службовий автомобіль, за моїми спостереженнями, рухався без увімкнених спеціальних світлових та звукових сигналів, при цьому водій порушував Правила дорожнього руху, зокрема перетинав подвійну суцільну лінію дорожньої розмітки та рухався тротуаром, де могли перебувати пішоходи, у тому числі діти. Після прибуття до Головного управління Національної поліції у місті Києві службовий автомобіль перед входом до будівлі зіткнувся зі стовпом та був залишений на проїжджій частині без увімкненої аварійної сигналізації. Після цього мене повели до ізолятора тимчасового тримання. По дорозі працівник поліції повідомив мені про нібито існування «статті 45 — умисне ДТП». Наскільки мені відомо, такої статті в законодавстві не існує. Я заявив клопотання про надання мені адвоката та можливості здійснити телефонний дзвінок. Працівник поліції викликав адвоката, однак лише після того, як адвокат не відповів на виклик, представився як молодший лейтенант Віллі Клауд. Надалі, за моїми словами, працівник поліції почав висловлюватися в некоректній формі та вимагати пред'явити паспорт. На моє запитання, на підставі якої норми закону він вимагає документ, він не назвав відповідної статті закону. Після цього, за моїми словами, працівник поліції оголосив мене в розшук. На мої запитання щодо правових підстав такого рішення він не відповідав та ігнорував мої звернення. Згодом біля ІТТ щодо мене був проведений поверхневий огляд. За результатами огляду працівник поліції повідомив, що заборонених предметів не виявлено, хоча, як я стверджую, такі предмети при мені були. З метою повного, всебічного та об'єктивного з'ясування всіх обставин події прошу витребувати та долучити до матеріалів перевірки відеозаписи з нагрудної відеокамери (bodycam) працівника Національної поліції, який представився як молодший лейтенант Віллі Клауд.
Зокрема, прошу перевірити відеозаписи, на яких можуть бути зафіксовані:
рух службового автомобіля поліції зустрічною смугою руху до моменту дорожньо-транспортної пригоди;
момент виникнення дорожньо-транспортної пригоди;
подальші дії працівника поліції після ДТП, у тому числі застосування до мене електрошокового пристрою (тейзера), моє затримання та інші обставини події.

Моя власна нагрудна відеокамера, на жаль, не встигла зафіксувати момент руху службового автомобіля зустрічною смугою та сам момент виникнення ДТП, у зв'язку з чим відеозапис із нагрудної камери працівника поліції може мати істотне значення для встановлення фактичних обставин події.
Електроний Носій з Доказами злочину

0.10 Запитав чи нормально я себе чуствую на що я відповів погано

0.15 Стоит без аварийки на тротуаре
0.19 Їзда по тратуару
0.30 Заїзд на траву
0.35 Проїзд через подвійну суцільну
0.46 Проїзд через подвійну суцільну
0.52 Врізався в столб
1.18 Розповідає що я затриманий за навмисне ДТП за статею 45
3.36 Представился
4.14 Неадекватні вислолювання
5.35 Запросил паспорт
5.55 Запитав за якою статею повинен надати паспорт
6.38 Почав встановлювати особу через планшет так і не назвавши статью перевірки документів
8.55 Запитав яким кримінальним кодексом він керуеться і відповідь так і не почув
9.05 Провел непонятий обшук хотя у меня били запрещение предмети но он их не забрал
9.16 Докази що в мене були заборонені речовини

Андрій Фаретті

Модератор /Південна Украна
Мол.Адміністратор
Реєстрування
12 Січ 2024
Дописи
650
Реакції
451
Бали
478
Вітаю , на розгляді

Андрій Фаретті

Модератор /Південна Украна
Мол.Адміністратор
Реєстрування
12 Січ 2024
Дописи
650
Реакції
451
Бали
478
Вітаю . Працівник НПУ використав тайзер проти вас так як бачив загрозу з вашого боку , ви навмисно таранили службовий автомобіль що ви самі і підтверджуєте. Стосовно порушень Правил Дорожнього Руху ( ПДР) з працівником було проведено жорстоку бесіду та він отримав усне попередження стосовно цього. Робити аналіз кримінальних статтей , або юридичну консультацію з якихось законодавств працівники НПУ не зобов'язані відповідно до статуту про Національну Поліцію України .
Загалом , вас було затримано за 10.1 ККУ , посягання на життя працівника правоохоронних органів . Данні покарання ви вже відбули в ІТТ.
Проте , вас буде притягнуто до відповідальності відповідно ст 5.14 Кримінального кодексу України - зберігання / носіння незаконної зброї. Проти вас буде порушено кримінальне провадження відповідно до порушення данної статті.

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі