Відмовлено Заява #56

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Віліам

Козак
Реєстрування
31 Тра 2026
Дописи
15
Реакції
20
Бали
8

Генеральному прокурору України​

СКАРГА​

щодо незаконного затримання, перевищення службових повноважень та порушення Етичного кодексу співробітником НПУ
Я Лео Кратос звертаюся до органів прокуратури з проханням провести повне та неупереджене розслідування щодо дій співробітника Національної поліції України підполковника Михайла Малюка, який, на мою думку, грубо порушив чинне законодавство, Статут НПУ та службову етику.

Обставини події:

Під час службової взаємодії співробітник повідомив мені законну вимогу перебувати всередині будівлі НПУ та надав 5 хвилин для її виконання. Я виконував цю вимогу, однак приблизно через 3 хвилини, тобто до закінчення наданого часу, підполковник Михайло Малюк безпідставно здійснив моє затримання.

Вважаю, що затримання було проведено без достатніх законних підстав, оскільки термін, який був наданий для виконання вимоги, ще не закінчився. Таким чином, співробітник фактично сам порушив встановлений ним порядок.

Після затримання підполковник Михайло Малюк почав висловлюватися в мою сторону образливими словами, допускав неповажне ставлення та некоректну поведінку, що є несумісним зі статусом працівника Національної поліції. Працівник поліції зобов'язаний спілкуватися з громадянами ввічливо, неупереджено та виключно в межах службових повноважень.

Такі дії можуть свідчити про:

• незаконне затримання;
  • перевищення службових повноважень;
  • порушення службової дисципліни;
  • порушення норм службової етики;
  • неналежне виконання службових обов'язків.

ПРОШУ:​

1. Зареєструвати дану скаргу та розпочати прокурорську перевірку.
  2. Витребувати повну відеофіксацію з бодікамери підполковника Михайла Малюка, службового автомобіля та інших доступних джерел з моменту першої взаємодії зі мною до завершення події.
  3. Перевірити законність мого затримання.
  4. Перевірити факт образ та непрофесійної поведінки з боку співробітника.
  5. Надати правову оцінку діям підполковника Михайла Малюка.
  6. У разі підтвердження порушень притягнути його до дисциплінарної або іншої відповідальності відповідно до чинного законодавства та внутрішніх нормативних актів.
  7. Повідомити мене про результати проведеної перевірки у встановлений строк.
Прошу прокуратуру провести повне, всебічне та об'єктивне розслідування, оскільки вважаю, що мої права були порушені, а дії працівника поліції негативно впливають на авторитет правоохоронних органів.

Дата: 03.08.2026

Підпис: Кратос

Андрій Фаретті

Ігрович помічник/Південна Украна
Модератор
Реєстрування
12 Січ 2024
Дописи
565
Реакції
401
Бали
123
Вітаю. На розгляді

Андрій Фаретті

Ігрович помічник/Південна Украна
Модератор
Реєстрування
12 Січ 2024
Дописи
565
Реакції
401
Бали
123
Вітаю. Переглянувши докази працівника можу запевнити що підстави на ваше затримання були. Ви 5 хвилин побули в ході , після чого вийшли та зайшли знов. В ваших діях легко можна бачити 10.4ККУ . Працівник Михайло Малюк провів затримання є дотриманням всіх вимоги КПКУ та інших закнодаств.

Відмовлено

Віліам

Козак
Реєстрування
31 Тра 2026
Дописи
15
Реакції
20
Бали
8
Вітаю. Переглянувши докази працівника можу запевнити що підстави на ваше затримання були. Ви 5 хвилин побули в ході , після чого вийшли та зайшли знов. В ваших діях легко можна бачити 10.4ККУ . Працівник Михайло Малюк провів затримання є дотриманням всіх вимоги КПКУ та інших закнодаств.

Відмовлено
Після затримання підполковник Михайло Малюк почав висловлюватися в мою сторону образливими словами, допускав неповажне ставлення та некоректну поведінку, що є несумісним зі статусом працівника Національної поліції. Працівник поліції зобов'язаний спілкуватися з громадянами ввічливо, неупереджено та виключно в межах службових повноважень.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі