Відмовлено Віталій Колодний

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Олег Житомирський

𝓩𝓱𝔂𝓽𝓸𝓶𝔂𝓻𝓼𝓴𝔂
Реєстрування
26 Лис 2024
Дописи
141
Реакції
223
Бали
48
1. Ваш нікнейм:Назар Дегтярьов,Матвій Навроцький
2. Нікнейм порушника: Віталій Колодний
Суть скарги:

Прошу адміністрацію розглянути дії генерала СБУ Віталія Колодного, оскільки вважаю, що моє звільнення було необґрунтованим, а його поведінка під час розмови не відповідала вимогам, які ставляться до керівника державної організації.

Під час виконання службових обов'язків у радіоефірі було оголошено код 10-34, у якому співробітники СБУ просили про допомогу. Ми разом із співробітником Матвієм Навроцьким виїхали на виклик для надання допомоги колегам. Після прибуття на місце події нами було виявлено можливе порушення статті 5.14 (незаконне зберігання зброї), після чого ми почали діяти відповідно до ситуації.

Згодом генерал СБУ Віталій Колодний заявив, що ми нібито не мали права виконувати такі дії, хоча ми діяли після отриманого запиту про допомогу від співробітників та в межах виконання службових обов'язків. Будь-якого детального пояснення, чому наші дії були неправомірними, надано не було.

Перед звільненням ми намагалися спокійно обговорити ситуацію та вислухати аргументи генерала. Метою розмови було з'ясувати причину його рішення та, за можливості, владнати ситуацію. Однак замість конструктивного діалогу генерал постійно перебивав нас, підвищував голос, не давав можливості висловити свою позицію та фактично відмовився вести нормальну розмову. На мою думку, така поведінка є неприпустимою для керівника організації та може свідчити про порушення пункту 4.7 правил лідерів, який забороняє проявляти неадекватність по відношенню до будь-кого.

Після цього було прийнято рішення про звільнення мене та Матвія Навроцького. При цьому жодних дисциплінарних стягнень, доган чи інших покарань, які могли б бути підставою для такого рішення, ми не мали.

Окремо хочу звернути увагу адміністрації на те, що підставою для прийняття рішення, як мені стало відомо, став відеовідкат, який затриманий надіслав генералу в особисті повідомлення Discord. При цьому офіційної скарги на форумі щодо мене не було. Саме після отримання цього відео генерал ухвалив рішення про моє звільнення. Прошу адміністрацію перевірити, чи відповідає такий порядок прийняття рішень внутрішнім правилам сервера та чи могли матеріали, отримані виключно в особистих повідомленнях, бути достатньою підставою для звільнення співробітника.

Вважаю, що рішення було прийняте поспішно, без повного та об'єктивного з'ясування всіх обставин, без надання мені можливості пояснити свої дії та висловити власну позицію.

Прошу адміністрацію:

• перевірити правомірність дій генерала СБУ Віталія Колодного;
  • перевірити законність мого звільнення;
  • перевірити поведінку генерала під час розмови, зокрема факти перебивання, підвищення голосу та відмови від конструктивного діалогу;
  • перевірити, чи відповідає правилам використання відеовідкату, отриманого в особистих повідомленнях Discord, як підстави для звільнення;
  • у разі встановлення порушень застосувати до генерала відповідне покарання та розглянути питання щодо мого поновлення у фракції.
До скарги додаю відеозапис розмови та інші матеріали, які підтверджують викладені обставини.

4. Доказ порушення (скриншот/відео):
Неадекватна поведінка
Звільнення Матвій Навроцький
Звільнення Назар Дегтярьов

5. Дата порушення:04.08.2026

Валерія Романова

ЗГС Держ | Західна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
5 Лис 2024
Дописи
664
Реакції
668
Бали
153
Вітаю!

Розглянувши вашу скаргу, виношу вердикт:

Обговоривши ситуацію з лідером та переглянувши докази, ви порушили субординацію та внутрішній статут СБУ, а саме:
1.8. Обмеження за званням: Співробітникам зі званням «Курсант» та «Капрал» (1-2 ранги) суворо заборонено самостійно залишати територію ГУ СБУ, перебувати на зміні поза будівлею, проводити затримання, перевірки чи патрулювання. Вони є слухачами академії. | Догана / Звільнення

Тому вважаю ваше звільнення доцільним.

Щодо іншого - лідер вже не перебуває на посаді.

[Відмовлено]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі