Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
В очікуванніЦУ СБУ | Державне Бюро Розслідувань | №05082026 | ч.1, ст.27, ч.1, ст.28, ч.1, ст.40, ч.1,2, ст.42, ч.1, ст.44 | Open
Статус:ВІДКРИТО. Дата відкриття: 05/08/2026. Головний слідчий: Тимофій Авенчук. Слідча група: Тимофій Авенчук, Артемій Батурінець, Федя Батурінець, Олександр Батурінець, Костя Тейлор, Ігор Соколовський, Георгій Морріс.
ОПИС
05.08.2026 року до Центрального Управління Служби Безпеки України у м.Києві надійшло повідомлення про викданення Підполковника Державно Кримінально-Виконавчої Служби України - Роман Мельк. Керівництвом Служби Безпеки України одразу було прийнято рішення про проведення штурму будівлі і зачистки правопорушників. Служба Безпеки України зробила десант з Гвинтокрилів і почала штурм закинутої будівлі, де за інформацією знаходиться заложник. Після зачистки будівлі, вийшло затримати трьох правопорушників. Двом з них в подальшому було нанесені ушкодження і їх доставлено до лікарні. Одним з затриманих виявився громадянин України - Алекс Хантер. За інформацією, яку він надав оперативникам СБУ є особи з кримінального угрупування "Vortex" які погрожували Алексу Хантеру і змусили його приймати участь у викраденні осіб, а у разі відмови - вбили його рідних. Під час проведення поверхневої перевірки, відповідно до пункту 3, статті 9КПК України. У ході проведення поверхневої перевірки, було виявлено предмет схожий на вогнепальну зброю типу м4, у кількості 2 штук, а також предмет схожий на наркотичні засоби, у кількості 33 штук. За результатами експертизи, це справді зброя типу м4 і наркотичні засоби типу канабіс. Сам Алекс назвав імена людей, які можуть бути причетні до викрадення осіб і підозрюються у вчинені кримінального правопорушення, передбачених ч.1, ст.27, ч.1, ст.28, ч.1, ст.40, ч.1,2, ст.42, ч.1, ст.44 Кримінального Кодексу України. Правова кваліфікація правопорушення буде встановлюватись протягом слідства. У ході проведення штурму, викрадача було визволено, йому була надана медична допомогу.
ФІГУРАНТИ СПРАВИ
Іʼмя: Алекс Хантер. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний. Одягнений у білу маску, номер паспорту: 125547.
Іʼмя: Олежа Фокс. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний. Ім'я встановлено експертизою.
Іʼмя: Денис Шашкін. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний. Ім'я встановлено експертизою.
Іʼмя: Гліб Вейв. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний. Ім'я встановлено експертизою.
Іʼмя: Макс Рейнор. Статус: Заарештований. Додаткова інформація: Підозрюваний. Ім'я встановлено експертизою. Громадянин змінив ім'я, на що є витяг про зміну персональних даних. Минуле ім'я - Максім Софійук.
Іʼмя: Роман Мельк. Статус: Потерпілий. Додаткова інформація: Підполковник ДКВС.
Іʼмя: Тимофій Патрон. Статус: Свідок. Додаткова інформація: Головний Лікар МОЗ.
ДОКАЗИ
Доказ №001 - запис з нагрудної Боді-Камери слідчого ДБР, з жетоном 37532. Позивний: Діджей. Доказ №002 - запис з нагрудної Боді-Камери Голови ЦУ СБУ у м.Києві, Тимофія Авенчука, з жетоном 84363. Доказ №003 - офіційний реєстр ліцензій. Доказ №004 - медичний висновок психіатричного огляду Доказ №005 - Витяг про зміну персональних даних
ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ
В процесі...
Голова ЦУ СБУ у м. Києві - Тимофій Авенчук Підпис:
Міністерство Внутрішніх Справ України
Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ.
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
Я, Експерт ДБР, Підполковник ЦУ СБУ - Іван Важний, отримавши отримавши вилучені відеоматеріали для проведення експертизи,
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 17:41 було проведено експертизу наркотичних засобів, вилучених у фігуранта кримінальної справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено що це наркотичний засіб - канабіс.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
Я, Експерт ДБР, Підполковник ЦУ СБУ - Іван Важний, отримавши отримавши вилучені відеоматеріали для проведення експертизи,
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 18:59 було проведено експертизу зброї, вилучених у фігуранта кримінальної справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено що це зброя - м4.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 17:50 було проведено експертизу відеоматеріалів, вилучених з Доказу №001 кримінальної справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено ім'я одного з фігурантів кримінального провадження, ним виявився - Максім Софійук.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 17:40 було проведено експертизу відеоматеріалів, вилучених з Доказу №002 кримінальної справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено ім'я одного з фігурантів кримінального провадження, ним виявився - Денис Шашкін.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 23:16 було проведено експертизу ДНК-матеріалів, вилучених з місця подій в кримінальній справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено ім'я одного з фігурантів кримінального провадження, ним виявився - Гліб Вейв.
ВІДЕОЗАПИС ЕКСПЕРТИЗИ
(a) Відеозапис з моменту вилучення крові:Video
(b) Відеозапис з проведення експертизи: Video
Експерт ДБР, Підполковник ЦУ СБУ - Іван Важний
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
ВСТАНОВИВ
5 серпня 2026 року, о 23:18 було проведено експертизу ДНК-матеріалів, вилучених з місця подій в кримінальній справи №05082026. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Іван Важний Результати експертизи: Встановлено ім'я одного з фігурантів кримінального провадження, ним виявився - Олежа Фокс.
ВІДЕОЗАПИС ЕКСПЕРТИЗИ
(a) Відеозапис з моменту вилучення крові:Video
(b) Відеозапис з проведення експертизи: Video
Експерт ДБР, Підполковник ЦУ СБУ - Іван Важний
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину
ОПИС
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, доповідаю про те, що:
05.08.2026 року до Центрального Управління Служби Безпеки України у м.Києві надійшло повідомлення про викданення Підполковника Державно Кримінально-Виконавчої Служби України - Роман Мельк. Керівництвом Служби Безпеки України одразу було прийнято рішення про проведення штурму будівлі і зачистки правопорушників. Служба Безпеки України зробила десант з Гвинтокрилів і почала штурм закинутої будівлі, де за інформацією знаходиться заложник. Після зачистки будівлі, вийшло затримати трьох правопорушників. Двом з них в подальшому було нанесені ушкодження і їх доставлено до лікарні. Одним з затриманих виявився громадянин України - Алекс Хантер. За інформацією, яку він надав оперативникам СБУ є особи з кримінального угрупування "Vortex" які погрожували Алексу Хантеру і змусили його приймати участь у викраденні осіб, а у разі відмови - вбили його рідних. Під час проведення поверхневої перевірки, відповідно до пункту 3, статті 9КПК України. У ході проведення поверхневої перевірки, було виявлено предмет схожий на вогнепальну зброю типу м4, у кількості 2 штук, а також предмет схожий на наркотичні засоби, у кількості 33 штук. За результатами експертизи, це справді зброя типу м4 і наркотичні засоби типу канабіс. Сам Алекс назвав імена людей, які можуть бути причетні до викрадення осіб і підозрюються у вчинені кримінального правопорушення, передбачених ч.1, ст.27, ч.1, ст.28, ч.1, ст.40, ч.1,2, ст.42, ч.1, ст.44 Кримінального Кодексу України. У ході проведення штурму, викрадача було визволено, йому була надана медична допомогу.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
05/08/2026.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження
Я, Полковник СБУ Сергій Батурінець, розглянувши повідомлення про злочин №05082026, що надійшов від Голови ЦУ СБУ у м.Києві, Генерала СБУ Тимофія Авенчука та матеріали перевірки
ВСТАНОВИВ:
05.08.2026 року до Центрального Управління Служби Безпеки України у м.Києві надійшло повідомлення про викданення Підполковника Державно Кримінально-Виконавчої Служби України - Роман Мельк. Керівництвом Служби Безпеки України одразу було прийнято рішення про проведення штурму будівлі і зачистки правопорушників. Служба Безпеки України зробила десант з Гвинтокрилів і почала штурм закинутої будівлі, де за інформацією знаходиться заложник. Після зачистки будівлі, вийшло затримати трьох правопорушників. Двом з них в подальшому було нанесені ушкодження і їх доставлено до лікарні. Одним з затриманих виявився громадянин України - Алекс Хантер. За інформацією, яку він надав оперативникам СБУ є особи з кримінального угрупування "Vortex" які погрожували Алексу Хантеру і змусили його приймати участь у викраденні осіб, а у разі відмови - вбили його рідних. Під час проведення поверхневої перевірки, відповідно до пункту 3, статті 9КПК України. У ході проведення поверхневої перевірки, було виявлено предмет схожий на вогнепальну зброю типу м4, у кількості 2 штук, а також предмет схожий на наркотичні засоби, у кількості 33 штук. За результатами експертизи, це справді зброя типу м4 і наркотичні засоби типу канабіс. Сам Алекс назвав імена людей, які можуть бути причетні до викрадення осіб і підозрюються у вчинені кримінального правопорушення, передбачених ч.1, ст.27, ч.1, ст.28, ч.1, ст.40, ч.1,2, ст.42, ч.1, ст.44 Кримінального Кодексу України. У ході проведення штурму, викрадача було визволено, йому була надана медична допомогу.
Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № XX ККУ
ПОСТАНОВИВ:
1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених ч.1, ст.27, ч.1, ст.28, ч.1, ст.40, ч.1,2, ст.42, ч.1, ст.44 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
06/08/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 06 серпня 2026 року, не допитав підозрюваного у справі №05082026.
Алекс Хантер не прийшов на допит.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
06/08/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 06 серпня 2026 року, не допитав підозрюваного у справі №05082026.
Денис Шашкін не прийшов на допит.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
06/08/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві - Тимофій Авенчук, 06 серпня 2026 року, допитав підозрюваного у справі №05082026.
Ім'я та прізвище допитуваного: Гліб Вейв
Дата народження: 31.01.2000
Місце проживання: Київ, Лівий берег
Громадянство: Українське
Місце роботи або навчання: Відсутнє
Контактний номер: +380984252650
Під час допиту вдалося встановити наступне: Особа перебуває в угрупуванні "Vortex", їй запропонували гарну суму грошей за участь у викраденні, а особа що видавала зброю - Олежа Фокс. В інших незаконних заходах, Гліб Вейв участі не приймав.
(a) Відеоматеріал №1: video
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
06/08/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту свідка
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві - Тимофій Авенчук, 06 серпня 2026 року, допитав свідка у справі №05082026.
Ім'я та прізвище допитуваного: Тимофій Патрон
Дата народження: 06.07.2000
Місце проживання: Київ
Громадянство: Українське
Місце роботи або навчання: Головна Центральна Лікарня м.Києва
Контактний номер: +380997688063
Під час допиту вдалося встановити наступне: Підполковник ДКВС не отримав ніяких травм, йому було надано першу медичну допомогу. Сам Тимофій Патрон викрадачів не бачив.
(a) Відеоматеріал №1: video
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.