Відмовлено Олександр.Адамс.Скарга.✌️✌️✌️

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Влад Бумер

Мій шлях — мої правила.
Реєстрування
26 Гру 2023
Дописи
219
Реакції
121
Бали
403
Вік
15
1. Ваш нікнейм: Влад Бумер✌️✌️
2. Нікнейм адміністратора: Олександр Адамс😂

3. Суть скарги:

Тут краще будувати скаргу саме на пункті 5.16 — «Завуальована образа рідних / родичів», а не на 5.14. У чинних правилах 5.16 передбачає мут до 200 хвилин / бан 5–15 днів, а 5.17 — бан 15–30 днів за образу рідних. (UKRAINE GTA - Ігровий форум)

Я б також не писав як беззаперечний факт, що слово «син» автоматично означає образу батьків. Краще акцентувати, що в контексті конкретної фрази «Син Форума» це, на твою думку, є завуальованою образою рідних, і просити ГА дати оцінку саме цьому.

Особисто для ГА Ксенії Київської. Не для КА. Наголошую — прошу розглянути дану скаргу саме ГА.

Скарга на Мл. Адміністратора Олександра Адамса

Вітаю, шановна Ксенія Київська!

Сьогодні ввечері я подав скаргу на гравця Нікіту Сахуру, у якій було зафіксовано порушення правил, а саме завуальовану згадку та образу рідних.

Суть ситуації полягала в тому, що гравець написав у чат фразу:

«Син Форума»

На перший погляд, гравець прямо не називав матір, батька чи іншого конкретного родича. Однак у даному випадку використано слово «син», яке безпосередньо вказує на родинний зв'язок.

Я вважаю, що в контексті цієї фрази це є завуальованою образою рідних, оскільки гравець не просто використав слово «син», а пов'язав його зі словом «Форума», фактично вкладаючи в дану фразу образливий зміст щодо родини.

У правилах UKRAINE GTA передбачено:

5.16. «Завуальована образа рідних / родичів» — заборонена завуальована образа рідних / родичів. Покарання: мут до 200 хвилин / бан 5–15 днів. (UKRAINE GTA - Ігровий форум)

Також окремо існує пункт:

5.17. «Образа рідних / родичів» — заборонена образа рідних / родичів. Покарання: бан 15–30 днів. (UKRAINE GTA - Ігровий форум)

При цьому скаргу розглядав Мл. Адміністратор Олександр Адамс, однак замість належної оцінки даного порушення гравцю було видано лише мут.

Первинна скарга

У первинній скарзі мною було зазначено наступне:

Я їхав у напрямку своєї квартири. Після цього мені написали в Telegram, у зв’язку з чим я зупинився на узбіччі дороги.

Через деякий час до мене під'їхав Микола Вахо, після чого ми привіталися. Згодом на мотоциклі під'їхав Нікіта Сахуру та написав у чат фразу «Син Форума».

Хоча Нікіта Сахуру прямо не вказував на матір, батька чи інших конкретних членів сім'ї, на мою думку, вислів «Син Форума» є завуальованою згадкою та образою рідних. Використання слова «син» безпосередньо відсилає до сімейного зв'язку та батьків людини.

Щодо дій адміністратора

Я вважаю, що Мл. Адміністратор Олександр Адамс неправильно оцінив ситуацію та не надав належної оцінки контексту висловлювання.

Сам факт того, що за даною скаргою було видано мут, показує, що адміністрація визнала порушення, однак я не погоджуюсь із тим, що ситуацію було кваліфіковано лише як звичайну згадку/порушення, без урахування саме завуальованого характеру висловлювання та його спрямованості на родинний зв'язок.

Вважаю, що адміністратор повинен був розглянути можливість застосування пункту 5.16, а якщо адміністрація вбачає у фразі саме образу рідних — пункту 5.17.

Прошу Головного Адміністратора Ксенію Київську особисто переглянути мою первинну скаргу, докази та рішення Мл. Адміністратора Олександра Адамса.

Також прошу надати оцінку діям самого адміністратора та, у разі встановлення неправильної кваліфікації порушення або неналежного виконання ним своїх обов'язків, застосувати до нього відповідне дисциплінарне покарання.

Вважаю, що подібні рішення адміністрації повинні прийматися виключно відповідно до правил та з урахуванням контексту ситуації.

Щодо необхідного покарання для гравця Нікіти Сахури

Окремо хочу наголосити, що я не погоджуюсь із виданим гравцю покаранням у вигляді мута та вважаю його недостатнім з урахуванням характеру висловлювання.

Я наполягаю на тому, щоб до гравця Нікіти Сахури було застосовано покарання у вигляді блокування акаунта на максимальний термін, передбачений правилами за відповідне порушення — саме за завуальовану згадку/образу рідних.

У даній ситуації важливо враховувати не лише окреме слово, а повний контекст висловлювання «Син Форума». Гравець свідомо використав слово, яке прямо пов'язане з родинними відносинами, після чого додав до нього слово «Форума», сформувавши таким чином фразу з очевидним провокативним та образливим підтекстом.

На мою думку, подібні висловлювання не можна прирівнювати до звичайної лайки чи незначного порушення чату. Якщо гравець використовує родинні зв'язки для формування образливого висловлювання, це має розглядатися відповідно до правил про завуальовану образу/згадку рідних, навіть якщо він навмисно не називає конкретно матір або батька.

Також хочу звернути увагу на те, що подібна практика може створити ситуацію, коли гравці будуть обходити правила простим замінюванням прямої згадки родичів на завуальовані фрази. Наприклад, замість прямої згадки конкретного родича достатньо буде використати слова, які вказують на родинний зв'язок, і після цього стверджувати, що порушення немає. Вважаю, що саме для таких випадків і передбачене поняття завуальованої образи рідних.

Тому прошу під час повторного розгляду не обмежуватися фактом уже виданого мута, а дати повну оцінку саме змісту та контексту висловлювання.

Моя позиція

Я наполягаю на тому, щоб:
  1. Було повторно переглянуто первинну скаргу на Нікіту Сахуру.
  2. Було враховано фразу «Син Форума» як завуальоване висловлювання щодо рідних.
  3. Було перевірено правильність рішення Мл. Адміністратора Олександра Адамса.
  4. Видане покарання у вигляді мута було переглянуто.
  5. До гравця Нікіти Сахури було застосовано максимальне покарання у вигляді блокування акаунта, яке передбачене правилами за завуальовану образу/згадку рідних.
Я не прошу адміністрацію покарати гравця безпідставно. Я прошу повторно оцінити ситуацію саме відповідно до правил та контексту, оскільки вважаю, що фактичне порушення було кваліфіковано неправильно.

У разі якщо після повторного розгляду буде залишено попереднє рішення, прошу чітко зазначити, на підставі якого пункту правил фраза «Син Форума» не вважається завуальованою згадкою або образою рідних, щоб я міг зрозуміти логіку прийнятого рішення.

Ще раз наголошую: наполягаю на максимальному передбаченому правилами покаранні для Нікіти Сахури — блокуванні акаунта за завуальовану згадку/образу рідних.

Прошу ГА Ксенію Київську розглянути дану скаргу особисто та не передавати її на розгляд КА.

4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): Скарга=Яка була розглянута не правильно
5. Дата порушення: 17.08.2026

Ксенія Київська

ГА | Північна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
23 Січ 2025
Дописи
2,790
Реакції
961
Бали
409
Вітаю

Сама по собі фраза «Син Форума» не є завуальованою образою родичів або їх згадкою.
Те, що вас назвали «сином», не є порушенням за пунктами 5.16 або 5.17, оскільки тут відсутня образа чи негативне висловлювання безпосередньо щодо ваших родичів.
Для прикладу, фрази на кшталт «син полку», «син свого народу» тощо самі по собі не є згадкою або образою батьків людини. Аналогічно й у цьому випадку використання слова «син» не означає автоматично згадку родичів.
У даній ситуації висловлювання більше підпадає під неповажне ставлення до гравця, а також під MG, оскільки у фразі було перенесено інформацію з OOC у IC.

Тому скаргу було розглянуто вірно, а підстав для перерозгляду немає.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі