Іван Мерс
Новий гравець
- Реєстрування
- 25 Сер 2026
- Дописи
- 7
- Реакції
- 2
- Бали
- 5
Я, Іван Мерс, проживаю у місті Київ та є громадянином України.
Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав, яке потребує перевірки органами прокуратури.
Прошу провести перевірку викладених нижче обставин та надати правову оцінку діям зазначеної особи.
Зазначений громадянин почав висловлювати претензії щодо того, що я нібито здійснюю патрулювання самостійно. При цьому він не встановив фактичних обставин щодо місцезнаходження мого напарника та не з'ясував причини його відсутності.
Під час спілкування громадянин допускав образливі та провокаційні висловлювання на мою адресу як працівника НПУ, зокрема висловився: «ви не адекватні». Зазначені висловлювання зафіксовані на відеозаписі.
Надалі громадянин своїм транспортним засобом створював перешкоду руху службового транспортного засобу НПУ.
Після цього громадянин почав рух за службовим автомобілем та фактично здійснював його переслідування. Під час подальшого руху він допускав порушення правил дорожнього руху, зокрема перевищував швидкість та здійснював небезпечні маневри.
Службовий транспортний засіб НПУ у цей момент перебував при виконанні службових обов'язків та здійснював рух з увімкненим проблисковим маячком.
Під час руху службового автомобіля я здійснював об'їзд перешкоди, що знаходилася на проїзній частині. У цей момент водій автомобіля, керованого Джейсоном Тихим, здійснив небезпечний маневр та підрізав службовий автомобіль, чим створив перешкоду його руху та аварійну ситуацію.
Унаслідок зазначених дій сталася ДТП. Після виникнення ДТП громадянин Джейсон Тихий залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, не дочекавшись належного оформлення події.
Громадський порядок:
Зазначені обставини прошу також врахувати під час розгляду даної заяви.
Звернень до інших державних органів з приводу зазначеної ситуації не було.
Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав, яке потребує перевірки органами прокуратури.
Прошу провести перевірку викладених нижче обставин та надати правову оцінку діям зазначеної особи.
Суть порушення:
Під час виконання мною службових обов'язків працівника НПУ громадянин Джейсон Тихий, керуючи чорним автомобілем без номерних знаків, здійснював провокаційні дії щодо мене, перешкоджав руху службового транспортного засобу, допускав образливі висловлювання на адресу працівника поліції, після чого почав переслідування службового автомобіля, допускав порушення правил дорожнього руху, став учасником ДТП та залишив місце дорожньо-транспортної пригоди.Обставини події:
15.09.2026 приблизно о 12:25 під час несення мною служби у складі НПУ до службового транспортного засобу під'їхав громадянин Джейсон Тихий, який керував чорним автомобілем без державних номерних знаків.Зазначений громадянин почав висловлювати претензії щодо того, що я нібито здійснюю патрулювання самостійно. При цьому він не встановив фактичних обставин щодо місцезнаходження мого напарника та не з'ясував причини його відсутності.
Під час спілкування громадянин допускав образливі та провокаційні висловлювання на мою адресу як працівника НПУ, зокрема висловився: «ви не адекватні». Зазначені висловлювання зафіксовані на відеозаписі.
Надалі громадянин своїм транспортним засобом створював перешкоду руху службового транспортного засобу НПУ.
Після цього громадянин почав рух за службовим автомобілем та фактично здійснював його переслідування. Під час подальшого руху він допускав порушення правил дорожнього руху, зокрема перевищував швидкість та здійснював небезпечні маневри.
Службовий транспортний засіб НПУ у цей момент перебував при виконанні службових обов'язків та здійснював рух з увімкненим проблисковим маячком.
Під час руху службового автомобіля я здійснював об'їзд перешкоди, що знаходилася на проїзній частині. У цей момент водій автомобіля, керованого Джейсоном Тихим, здійснив небезпечний маневр та підрізав службовий автомобіль, чим створив перешкоду його руху та аварійну ситуацію.
Унаслідок зазначених дій сталася ДТП. Після виникнення ДТП громадянин Джейсон Тихий залишив місце дорожньо-транспортної пригоди, не дочекавшись належного оформлення події.
Правова кваліфікація:
У діях громадянина Джейсона Тихого можуть міститися ознаки таких адміністративних правопорушень:Громадський порядок:
- 10.4 — провокація співробітника державної організації
- 10.3 — образа представника державної організації
- 10.5 — перешкода співробітникам правоохоронних органів
- 10.7 — перешкода транспортному засобу з проблисковими маячками
- 3.8 — перевищення обмежень швидкості
- 4.2 — покидання місця ДТП
- 4.3 — їзда без номерних знаків
- 4.4 — створення аварійної ситуації
- 6.0 — створення перешкоди руху
Додаткова інформація:
Додатково повідомляю, що громадянин Джейсон Тихий проходить службу у складі Збройних Сил України, тобто є представником державної організації. Вважаю, що під час зазначеної ситуації його поведінка також може свідчити про порушення встановлених норм службової субординації та належної поведінки державного службовця.Зазначені обставини прошу також врахувати під час розгляду даної заяви.
Звернень до інших державних органів з приводу зазначеної ситуації не було.