Розглянуто Виключно для Керівника | Олег Ричков некомпетентність та максимальна невідповідність

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Женя Блейз ♡

the legend..
Активний гравець
Реєстрування
15 Сер 2024
Дописи
759
Реакції
1,125
Бали
543
1. Ваш нікнейм та ID: Женя Блейз 6862466
2. Нікнейм адміністратора: Олег Ричков
3. Суть скарги:
Вітаю.
Подаю дану скаргу з метою звернути увагу керівництва проєкту на, на мою думку, некомпетентність та непослідовність у діях адміністратора Олега Ричкова під час розгляду скарг щодо нонРП-нікнеймів.
Є гравець Жорж Дюпон, якого, думаю, знає чимало гравців проєкту. Останнім часом ним було подано значну кількість скарг на гравців через нібито нонРП-нікнейми. При цьому приблизно у 70% випадків йдеться про гравців, які використовують свої нікнейми вже досить тривалий час, а деякі — фактично з моменту початку гри на проєкті.
Не так давно я спілкувався з ГС Неофіційних організацій, який пояснив мені ситуацію щодо мого попереднього нікнейму «Жекіч Хелл». За його словами, сам по собі цей нікнейм не був ідеальним з точки зору РП, однак через моє перебування в клані він допускався. Аналогічна ситуація стосується й прізвищ у неофіційних організаціях: наскільки мені було пояснено, прізвища, які не існують у реальному житті, самі по собі не є підставою для покарання.
Для прикладу, прізвище «Хелл» фактично не є поширеним реальним прізвищем, однак на 02 сервері подібних прізвищ достатньо велика кількість, у тому числі серед гравців, які тривалий час перебувають на проєкті.
Окремо хочу звернути увагу на повноваження адміністратора Олега Ричкова. Наскільки мені відомо, він є слідкуючим за розділом БЕЗ організацій. У зв’язку з цим виникає питання: на якій підставі він здійснює перевірку та покарання гравців, які перебувають у неофіційних організаціях, якщо за цей напрямок відповідає інший склад адміністрації?
Я не заперечую, що існують нікнейми, які дійсно очевидно не відповідають РП. Наприклад, «Денн Типп» може викликати обґрунтовані питання, і в подібних випадках претензії цілком зрозумілі.
Однак є й протилежні приклади. Візьмемо нікнейм «Олічка Блейз». У чому саме полягає порушення в імені «Олічка»? Людина використовує цей нікнейм уже понад рік, і за весь цей час, наскільки мені відомо, жодних зауважень або покарань щодо нього не було.
У зв’язку з цим виникає питання щодо послідовності застосування правил. Якщо нікнейми, які тривалий час існували на сервері без будь-яких претензій, раптово починають масово визнаватися нонРП, то чому аналогічні нікнейми інших гравців не перевіряються та не розглядаються за такими ж критеріями?
Також вважаю важливим звернути увагу на те, що сам Жорж Дюпон, який активно подає подібні скарги, має нікнейм, щодо якого також можуть виникати питання з точки зору РП. Виходить досить суперечлива ситуація: гравець систематично подає скарги на інших за нонРП-нікнейми, а адміністрація, задовольняючи такі скарги без єдиного та зрозумілого підходу, фактично притягує до покарання інших гравців.
У результаті виникає ситуація, коли через неоднакове застосування правил гравці змушені змінювати свої нікнейми за власні кошти та додатково відбувати покарання у вигляді деморгану, хоча раніше до їхніх нікнеймів претензій не виникало.

Тому прошу керівництво проєкту:
1. Перевірити правомірність та обґрунтованість дій адміністратора Олега Ричкова під час розгляду скарг на нонРП-нікнейми.

2. Перевірити, чи входить до його повноважень перевірка нікнеймів гравців, які перебувають у неофіційних організаціях.

3. Провести перевірку нікнеймів гравців, щодо яких були винесені покарання, та встановити, чи дійсно вони порушували правила.

4. У разі встановлення неправомірності покарань — скасувати їх та, за можливості, повернути гравцям кошти, витрачені на примусову зміну нікнеймів.

5. Розглянути питання щодо компенсації гравцям часу, проведеного в деморгані через неправомірно видані покарання.

6. Надати чітке роз’яснення щодо критеріїв, за якими нікнейм визнається нонРП, аби надалі подібні ситуації не залежали від суб’єктивної думки окремого адміністратора.

Я не заперечую необхідність контролю за дотриманням РП-правил. Проте вважаю, що ці правила повинні застосовуватися однаково до всіх гравців, незалежно від того, хто саме подав скаргу та який адміністратор її розглядає.
Прошу керівництво об’єктивно розглянути дану ситуацію та перевірити наведені вище факти.
Дякую за розгляд скарги.
4. Докази отриманого покарання (скріншот/відео): всі перевірені скарги Олегом на нонрп нік
5. Дата порушення: 15.09.2026

Олег Ричков

Ст.Адміністратор | Західна Україна
Старший Адміністратор
Реєстрування
24 Січ 2025
Дописи
337
Реакції
121
Бали
244
Вітаю!
Надаю роз'яснення щодо своєї позиції та винесених вердиктів:
  1. Тривалість гри не анулює правила. Аргумент "людина грає з цим ніком рік і раніше покарань не було" не має жодної сили. Якщо порушення п. 3.4 існувало тривалий час, це свідчить лише про те, що гравець раніше не потрапляв у поле зору адміністрації. Час не робить NonRP-нікнейм правильним. Поняття "амністії через давність" для нікнеймів у регламенті немає.
  2. Щодо імені "Олічка": в RP-форматі дозволені виключно повні імена. "Олічка" - це розмовна, пестлива форма. Офіційна форма - Ольга. Використання пестливих або скорочених імен є прямим порушенням правила 3.4, незалежно від того, де перебуває гравець. Візьмемо до прикладу ваше ім'я. В паспорті у вас теж писатиме Женя Блейз? Сумніваюся.
  3. Перебування в клані дає можливість ставити фамільні теги чи кланові прізвища, але імен це не стосується - правила для імен єдині для всіх. Щодо перевірки: так, можливо, деякі з цих гравців були в кланах, але в розділі неофіційних організацій і без того скарг достатньо. І якщо перевіряти кожного гравця, переносити між розділами це буде довго і не зовсім зручно для обох сторін і розгляд таких скарг би затягнувся мінімум ще на декілька днів.
  4. Адміністрація працює виключно з фактами та доказами порушення. Хто саме створив тему - ролі не грає. Щодо ніка "Жорж Дюпон" - це реальне французьке ім'я та прізвище, яке повністю відповідає RP-стандартам, на відміну від зменшувальних форм імен.

Очікуємо на вердикт Керівництва.

Алекс Шнайдер

ГА | Західна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
6 Жов 2024
Дописи
1,178
Реакції
583
Бали
409
Вітаю

• Оскільки ситуація з нікнеймами добігла резонансної ситуації, було прийнято рішення обговорити з керівництвом щодо корегування діючих правил, відносно ігрових імен.
  • Наразі діють правила які зазначені у Загальних правилах.
  • Деякі імена адміністрація пропускає, наприклад Діма Грицак, оскільки гравець використовує своє справжнє ім'я і варіація Дмитро Грицак вже зайнята.
  • Також ми звертаємо увагу на такі імена, які в собі містять назви брендів, власних назв та які не відносяться до прізвищ в загальному.
  • Адміністрація залишає можливість захистити свій нікнейм, підтвердивши його, або створивши РП біографію, але якщо нікнейм не порушує загальних правил.
  • Наразі дії адміністратора були спрямовані на виконання правила 3.4 положення про нікнейми та не порушує його регламент.
  • Щодо повноважень - кожен адміністратор має повноваження для встановлення відносності імені персонажа, відносно положення про ігрові нікнейми.
  • Критерії, за якими визначаються нікнейми прописані в правилі 3.4.

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі