Ян Багров
what is roleplay?
- Реєстрування
- 9 Вер 2023
- Дописи
- 199
- Реакції
- 175
- Бали
- 48
Прізвище – Мурга.
Дата народження – 28.03.1980. (43 роки)
Національність – Українець.
Стать - Чоловіча.
Батько – Олег Мурга старший.
Мати – Олена Мурга.
Місце народження – Україна, м. Київ, вул. Старонаводницька 23а.
Місце проживання – Україна, м. Дніпро, вул. Орловська 18/19.
Сімейний стан - У розлученні.
Зростання – 187 см.
Вага – 89 кг.
Статура - Спортивна.
Колір очей, Волос - Карий, лисий.
Татуювання - Нема.
Характер - Жорсткий, принциповий, справедливий у своєму розумінні, відкритий перед рідними, запальний у стресових ситуаціях, агресивний.
Захоплення - Спортивне полювання, авто 70-х років.
*Фрагмент розмови в суді від О. Мурги.
Дитинство. Майже завжди, найважливіший період життя людини, у якому розкривається його майбутнє, формується його особистість і вирішується її подальша доля. У житті Олега самого дитинства все було добре, ми не бідніли, не були багатими. Ніхто не забував про виховання у родині Мурги. З дитинства батько суворо виховував його як чоловіка. Ні, він не жив у деспотичній родині. Але й він не був обділений любов'ю та ласкою. Просто від народження батько хотів донести ким Олегу молодшому ким він мав стати. Звичайно, коли у сім'ї ціле покоління працювало в поліції, то і Олег старший (батько) хотів щоб син пішов стопами батька. Назвали Олега молодшого на честь батька. Батько завжди брав Олега собою на полювання, на роботу відділок поліції. Батько був підполковником та начальником контролю за роботою відділка. Однак по лінії матері, дід завжди твердив Олегу молодшому, щоб перед тим як стати поліцейским потрібно пройти службу в армії СРСР. З цим розкладом дід та Олег старший завжди запровадили розмови на підвищених тонах. У 16 років Олег молодший вже брав участь у спортивному полюванні і виступав у міських турнірах займаючи одне з перших трьох місць. Але все ж таки у Олега молодшого завжди була більше тяга до військової служби ніж піти за своїм рідним батьком і стати лейтенантом чи навіть полковником поліції в місті де він виріс.Так, шановний суд, я зобов'язуюсь виплачувати аліменти для своєї донькі за вашим рішенням.
43 роки, 15 з яких я відслужив у поліції, через цю роботу я розлучився з дружиною і залишився без дочки. Я живу разом зі своїм батьком, адже хтось повинен за ним дивитися, вірно? Керівництво? А що керівництво? Я ненавиджу цих недоумків. Їхні три заступники генерала і один сам генерал, а вони не можуть зробити графік так, щоб я працював стабільно. ДВБ? Так, я ненавиджу цих муділ, усі думають, що у цьому відділі сидять лише пенсіонери, які знають, що таке робота на вулиці. Пиздеж. У цьому відділі працює молодняк, який *********************************** не розуміє і ніколи не працював на вулиці, а потрапив туди тільки через круті зв'язки та тата, який обіймає посаду в головному управлінні. Запам'ятовуйте їх пики і намагайтеся відразу ж рухатися в іншому напрямку, ці гондони можуть знайти причину для проведення службової перевірки через брудне взуття або запах цигарок.
Юнацтво. Ось уже старша школа та роки пролітають як секунди. Мурга Олег молодший був позбавлений інтелекту, але більше був гуманітарієм, з цим розкладом батьки з ним були поблажливі. Завжди в їх сім'ї були традиції і одна з них це збиратися за сімейною вечерею щовечора. Батько розумів що у Олега все більше і більше потяг до військової служби і за одним з вечері він почав розмову про це. Незабаром його повноліття і вперше у житті батько дозволив протягом усього життя молодшого розпоряджатися життям як дорослому людині. Але була одна умова: закінчити школу і універ з хорошими відмітками, інакше батько різко передумав би про військову службу. Мати завжди слухалася батька і ніколи не могла висловити свою думку, може в цьому є проблема в їх сім'ї. Що все вирішує тато. Після закінчення університету Олег підписує контракт. Батько та батько матері допоміг та підготували разом усі необхідні документи. У цей момент у Олега серце пішло в п'яти, почав переживати за це, але його найбільше брала гордість і честь. У момент складання тестів і підготовки його розхвалювали, йому здавалося, що він один такий у цій групі, але як виявилося так чинили з кожним і це був чортів самообман.
Служба в Збройних силах України, миротворча місія в Конго Ось і вступив на дійсну службу, дочекалися ротації і перекинули до миротворчій місії. Саме там він уперше почув його. Майже весь договір він пробув на миротворчій місії. Після коротких відпусток, як йому здавалося, він повертався. Олег завжди намагався втекти від себе. Армія - як зграя сарани в саду, проходять через міста і залишають лише біль та гіркоту. Тяжкість вантажу капає на тебе дедалі більше.
Після служби Олег деякий час жив у Чернівцях. І ось, здавалося б він вільний і тепер його життя належить тільки йому, але скоро він зрозуміє, що світ не перекинувся. Важко адаптуватися, коли все життя Олег тільки й робив, що виконував накази. Від незвички тіло почало набирати вагу, починали виявлятися фізичні трамви, десятки ліків якими Олег намагався напхати себе від усіх болів. Тільки до Олега приходило усвідомлення що він повернувся фізично, тільки фізично.
За словами Олега Мурги після служби, 6 місяців до вступу в міліцію.
"Якось, вдень, я блукав парком, якийсь звук змусив мене обернутися назад, тоді я вперше зрозумів, що минуле не так легко відпустити. Я побачив дівчину в далині, вона підійшла до чоловіка, і тут, я знову відчув пульсацію в вухах, тремтіння охопило мене з ніг до голови, я завмер. У дівчини з'явилися обриси біса, вона дістала пістолет і вистрілила в чоловіка. Небеса знову запалали, як тоді. Я заплющив свої очі, а коли відкрив все знову стало нормальним, дівчина просто обняла того чоловіка, і лише той самий голос, що був в Конго, сказав мені: - Ти став відмінним спадкоємцем свого діда, чи не так, Олеже?"
Ось йому вже 27 і він наважується подати заяви до міліції. Навчання шість місяців після восьмирічної миротворчої місії?
Навчання тривало десь місяців три, за цей час Олег не залишали голоси в його голові і згадки про Конго, всі знають що він пройшов, а чому він пішов до міліції ніхто досі не знає, напевно здійснити мрію батька або продовжувати стояти за "чисте" держави. Пройшов навчання на відмінно, батько пишався, велика свято коли Олегу привласнили сержанта, батько зібрав усіх на задньому дворі і влаштував шашлики. Але в голові Олега завжди крутилися одні й ті самі фрази з моменту військової служби в Конго.
Київська міліція - нова поліція. Кар'єрні сходи без допомоги батька, вперше? Скоріше так, ніж ні, батько завжди був проти родинних зв'язків і тому спеціально перейшов в іншій відділ в іншу частину міста або тому, що так пройде пенсія краще. Олег ніколи не знав, що таке допомога батька в роботі, завжди косяки він розгрібав сам. Все швидше і швидше летить час і Олег працює більше і більше на вулицях.
Через три роки його служби можна було часто почути це для новеньких:"Люди, які пропрацювали на вулицях занадто багато часу, рано чи пізно приходять до того самого висновку. Кримінальні організації стали невід'ємною частиною культури всієї України, зіграла свою роль і політика країни, тому ми часто бачимо підлітків на вулицях. Вулицям прийнято самоочищатися. З арени нарко-трафіку, територій йдуть лише слабкі, залишаючи все сильним переможцям. З усім цим залишається лише контролювати, контролювати сильних”
Проходження програми зі становлення інструктора для стажерів Олег починає розуміти, що військова служба була його помилкою, не хотів би він опинитися назад у тих місцях, де загинули його друзі по службі. Напевно з цього він починає допомагати стажерам і вчити їх життя, хоча він занадто молодий для того, щоб навчати, як здавалося йому. Минав час і Мурга все більше випускав повноцінних патрульних національної поліції. Інструктор, який пройшов Конго, а як же психічний стан цієї людини? Та й ще коли у тебе дружина, новий дім і намагаєшся виховати дочку.
За словами Олега Мурги для редакції про життя інструктора в національній поліції України.
"Ти встаєш по будильнику о шостій ранку, через дві години виїжджати до відділку. Кілька виснажливих годин роботи за паперами, після чого оголошення новин від капітана та вихід у патруль на вулиці з новим стажером. Ти виїжджаєш на білому автомобілі, як у найкращих коміксах про детективів, смалиш червоний мальборо і відчуваєш те саме почуття: Як ти навчиш стажера бути правильним КОПОМ... А що після того як випускаєш стажера? І так раз за разом, будильник - робота, робота - будинок, будинок - сон, сон - будильник. День у день, нічого нового.
Проходять все більше часу і ось ти вже потрапляєш на програму офіцерів і проходиш тести, ти готуєшся до цих днів, почуття що ціле життя, адже скоро ти станеш новим офіцером у складі і керуватимеш патрульним дивізіоном? Оце ти хотів усе життя?
Ось він справжній офіцер Мурга, людина, яка пройшла всю програму на офіцера і стала керувати цілою зміною.
Через кілька років роботи з нестачі грошей почав співпрацювати з інструкторами-помічниками для отримання загальної вигоди у вигляді отримання хабарів від звичайних сержантів, щоб вони швидше просунулися кар'єрними сходами, мотив? Жити все своє життя в старому будинку де навіть немає до ладу нормальних умов проживання, пристрасть до випивки та особистої вигоди. Кожна людина хоче віднести собою в труну все більше і більше грошей, вони думають що якщо у тебе буде при смерті більше грошей, то і ти будеш крутіший за всі інші. Напевно і цим керівництвом почав користуватися Мургой, коли бере хабарі. Так само із частих ситуацій на дорозі може забрати собі в колекцію забрати один із видів зброї поки не бачить цієї ситуації. Спортивний мисливець теж хоче, щоб на стіні його будинку була купа зброї для полювання.
Підсумок. На своїй новій посаді почав брати хабарі, колекціонувати зброю яку вилучили у край сегмента (продаж/купівля нелегала), зв'язок з край сегментом в межах розумного, може грубити і агресивно себе ввести.