Зачинено Андрій Туман

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Кіріл Неон♡

Активний
Реєстрування
2 Кві 2023
Дописи
203
Реакції
167
Бали
88
1. Ваш нікнейм: Софія Астраханова
2. Нікнейм порушника: Адрій Туман
3. Суть скарги:

Вітаю шановний Андрій та адміністрація яка буде розглядати цю скаргу. Пишу я для уточнення ваших дій та для власного розвитку.
Нещодавно гравець Вася Шуроповерт, створив скаргу на Андрія, я переглянув відео яке було прикріплене до скарги та у мене виникло декілька питань.
1. 00:35-00:40 - Ви називаєте причину зупинки "4.3 КУпАП"
Переглянувши КУпАП на 07 сервері, я побачив що статті 4.3 навіть не існує, якщо навіть брати статтю 4 КУпАП все рівно щось не то
Стаття 4. Звільнення від адміністративної відповідальності у разі малозначності правопорушення
У разі малозначності адміністративного правопорушення уповноважений орган або посадова особа має право звільнити порушника від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.
2. 1:15-1:30 - Затримання.
Затримання було за "Хуліганство" (приклав фото що таке хуліганство)
1777642439734.png

Тобто, цю статтю ніяк не можна прив'язати до одного слова. Також хочу звернути увагу на наш "кривий" Кримінальний Кодекс, так як усі статті що у житі що і у грі повнні бути лише згідно ККУ, прив'язати цю статтю також не можливо.
3. 1:48-2:00 - Правила міранди. На 07 сервері є чітко прописане правило міранди (14 стаття КПКУ). На відео дуже добре чутно що Ви, пане Андрію, зачитали міранду не згідно з правилами.
4. 4:10-4:17 - видання розшуку.
Знову ж таки, видали громадянину розшук згідно 5.10 КУпАП, 5.10 статті не має, якщо брати статтю 5 це -
Стаття 5. Номер положення — це унікальний реєстраційний номер, присвоєний пункту порушення, який вказаний у базі КПК (планшеті), що буде виписаний/виданий порушнику.
Примітка:
Номер положення - це стаття яка вказана у планшеті працівників МВС, оскільки вона не рівномірно пронумерована, статті прописані не по порядку і перемішані між собою було прийнято рішення зробити універсальну статтю за тип порушення (наприклад порушення ПДР стаття 10 і додати до нього номер положення який вже вказаний у планшеті.
Відповідно ми маємо наступну репліку:

Приклад: Шановний громадянин! Вас було затримано за порушення статті 10 КУпАП номеру положення: 2.6., а саме їзда по тротуарах.

При цьому працівнику доветься вчити лише статті на тему порушення, а все інше він підбирає у грі через планшет.

Якщо навіть видавати розшук за хуліганство, хоча воно не було порушено громадянином, тоді потрібно було сказати "стаття 12 КУпАП номер положення 5.10, а саме хуліганство"

Отже, прошу розібратися більш детальніше з цією ситуацією та пояснити мені пункти де я не правий або видати покарання лідеру.
Гарного дня
4. Доказ порушення (скриншот/відео): https://forum.ukraine-gta.com.ua/threads/Андрій-Туман-nonrp-Некомпетентність-НПУ.396793/
5. Дата порушення: 01.05.2026​

Реєстрування
6 Бер 2026
Дописи
26
Реакції
9
Бали
63

ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ НА СКАРГУ

щодо правомірності дій співробітника Національної поліції України

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Вітаю, пані Софіє!

Надаю роз’яснення щодо своїх дій у даній ситуації, а також щодо функціоналу Національної поліції України в межах ігрового моду проєкту «Ukraine GTA».

Також враховую Ваше зауваження про те, що дана відповідь може бути корисною для кращого розуміння системи гри, функціоналу НПУ та порядку кваліфікації правопорушень.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

1. Щодо первинної причини зупинки особи

По-перше, як Ви й зазначили вище, особу було зупинено саме за ст. 4.3 КУпАП, а саме — «Їзда на автомобілі без номерних знаків».

У функціоналі планшета Національної поліції України наявні лише два основні розділи:

• «Штраф» — для адміністративних правопорушень, які передбачають виключно накладення штрафу;
  • «Розшук» — для більш серйозних правопорушень, які передбачають оголошення особи в розшук, затримання та подальше направлення до ІТТ.

Відповідно до цього співробітники Національної поліції України розмежовують правопорушення на адміністративні та кримінальні саме з урахуванням доступного функціоналу ігрового моду.

Таким чином, спочатку дії особи були кваліфіковані саме за ст. 4.3 КУпАП, оскільки транспортний засіб перебував у русі без номерних знаків.

Доказ порушення за ст. 4.3 КУпАП:
Натисніть для перегляду

2. Щодо подальшої кваліфікації дій особи як хуліганства

У подальшому особа почала поводитися неадекватно, висловлюватися у грубій формі та використовувати нецензурну лексику в бік співробітника Національної поліції України під час виконання ним службових обов’язків.

Такі дії були розцінені мною як прояв хуліганства, а саме як провокаційна поведінка, що порушує спокій та нормальний порядок під час проведення службових дій.

Окремо звертаю увагу, що у матеріалах, які Ви самостійно навели, зокрема у прикладі, сформованому за допомогою ШІ ChatGPT, зазначено наступне тлумачення хуліганських дій:

«Чіплятися до людей, погрози, провокації, інші дії, які порушують спокій людей».

Зазначений приклад не є офіційним нормативним джерелом, однак навіть у ньому прямо вказано, що провокаційна поведінка та дії, які порушують спокій людини, можуть підпадати під ознаки хуліганства.

Відносно себе я розцінив дії п. Шуруповерта саме як провокацію та порушення спокою співробітника поліції під час виконання ним службових обов’язків.

У разі, якби п. Шуруповерт не почав використовувати ненормативну лексику та не вдався до провокаційної поведінки, а звернувся до прокуратури із відповідною позовною заявою щодо моїх можливих неправомірних дій, ситуація могла б бути розглянута зовсім в іншому порядку. У такому випадку, за наявності факту порушення з мого боку, я був би готовий понести відповідальність згідно з установленим порядком.

3. Щодо зачитування прав затриманому

По-друге, після затримання особі були зачитані її права. Надалі ці права були повторно роз’яснені, після чого затриманий виявив бажання реалізувати своє право на адвоката.

Даний факт свідчить про те, що права були доведені до затриманого, а їх зміст був ним почутий та зрозумілий, оскільки він одразу скористався одним із передбачених прав — правом на адвоката.

4. Щодо направлення особи до ІТТ

По-третє, розшук затриманому було видано саме за фактом хуліганства.
Натисніть для перегляду

На жаль, у межах ігрового моду «Ukraine GTA» відсутня можливість направити особу на виправні роботи або застосувати інший альтернативний вид покарання, який міг би краще відповідати окремим ситуаціям.

У зв’язку з цим, з урахуванням доступного функціоналу, особу було направлено саме до Ізолятора тимчасового тримання, а не на територію ДКВС чи до іншої установи.

Враховуючи вищевикладене, вважаю свої дії обґрунтованими, послідовними та такими, що були виконані відповідно до ситуації, доступного функціоналу ігрового моду та фактичної поведінки затриманої особи.

Очікуємо відповідь від адміністрації

Кейт Туман ♕

ГС Держ | 07 Чорноморський край
Активний гравець
Реєстрування
23 Бер 2024
Дописи
729
Реакції
420
Бали
123
Вітаю шановний гравець!

Скарга подана від третьої особи, яка жодним разом не являлась учасником процесу!

Зачинено!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі