Розглянуто Валерія Савченко / Прошу роз'яснення щодо правил для працівників НПУ / СБУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Джефрі Холмс

Кошовий отаман
Реєстрування
12 Чер 2023
Дописи
437
Реакції
83
Бали
33
  1. Нікнейм адміністратора: Валерія Савченко
  2. Особистий нікнейм: Джефрі Холмс
  3. Суть скарги:
    Одразу важливе уточнення: відповідно до правил подачі скарг, заборонено подавати скарги від третьої особи. Але прошу врахувати, що це є не скаргою, а проханням роз'яснити неочевидні правила проекту, які прямо впливають на гру в державних організаціях і на ризик отримати покарання за дії, вчинені під час рольового процесу.

Сьогодні наткнувся на скаргу на працівника НПУ (клікабельно) в якій поліцейському дали догану за те, що він не зміг назвати номер статті адміністративного кодексу, яку порушив гравець. Але в правилах проекту чи РП документах (постановах/законах) не вказано, що працівник НПУ зобов'язаний напам'ять
    знати всі статті нормативних актів. Єдина норма є в правилах для держ.орг "1.8. Усі права, а також статті, які порушив гравець, мають бути озвучені у голосовому/текстовому чаті негайно або по можливості, якщо є обтяжуючі обставини.". Але не вказано, що потрібно називати саме номер статті. Це логічно навіть з точки зору рольової гри - жоден професійний юрист фізично не здатний вивчити напам'ять всі кодекси, які регулюють його діяльність, бо цих норм безліч - достатньо знати права, обов'язки і, максимум, назву закону, в якому їх закріплено, не запам'ятовуючи номера статей. Якщо ситуація потребує точного номеру статті, то працівник достає кодекс, але в умовах постійного ДМу по відношенню до гравців правоохоронних органів, часто це зробити неможливо.
Я задавав це питання старшому складу НПУ, ГП, гравцям СБУ і декільком адміністраторам, і завжди отримував різні відповіді. При цьому жоден з цих людей не міг послатися на якусь норму, яка вимагає називати номери статей.

Враховуючи відсутість прямих вимог називати номер статті, уточніть, чи є така вимога з боку старшої адміністрації і чи вважається неможливість назвати номер статті (через те, що гравець не знає напам'ять кодекс) порушенням правил серверу?

Підкреслюю: мова не про озвучування порушень з боку гравців (їзда по зустрічній смузі, проїзд на червоне світло), які, очевидно, треба називати при складанні того ж РП штрафу, а саме про необхідність називати номер статті.

4. Доказ видачі покарання (скріншот/відео): -
5. Дата походження: 17.10.2025

Останнє редагування:

Федя Батурінець

Старожила UKRAINE GTA
Реєстрування
8 Бер 2025
Дописи
464
Реакції
646
Бали
113
Вітаю!
діло навіть не в тому що він не назвав стаюю а мене відпустив так від мене шла якась опора , але він повинен був мене перевірити бо це його робота. А він коли почув від мене опору він сразу мене відпустив,це недопустимо !

Валерія Савченко

❤️
Активний гравець
Реєстрування
28 Лют 2024
Дописи
4,030
Реакції
2,699
Бали
253
Вітаю.

Якщо ви працюєте в державних структурах по типу СБУ, НПУ, вам потрібно мати завди відкриту вкладку з кодексами, до яких ви можете звернутись та підглянути статті.
На жаль не можна затримувати людей, так би мовити без підставно, тощо, для цього треба мати *мотив* та розуміння порушення гравців.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі