Зачинено ГУСБУ м.Київ | Державне Бюро Розслідувань | №000263210820251 | 26 ч.2, 47, 48 ч.1, 49 ч.2 ККУ | ЗАКРИТО

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Даніїл Лаурен♡

?
Активний гравець
Реєстрування
29 Кві 2023
Дописи
843
Реакції
1,132
Бали
153
Реєстрація кримінальної справи/провадження:

Номер:Дата та час реєстрації:Статус:Правова кваліфікація кримінального правопорушення:Орган Досудового Розслідування:Головний Слідчий:Прокурор:
№00026321082025122.08.2025, о 18:02ЗАКРИТОст. 26 ч.2, 47, 48 ч.1, 49 ч.2 ККУДержавне Бюро Розслідувань у складі Головного Упраління Служби Безпеки України м.КиївДаніїл ДуховВідсутній

---------

Останнє редагування:

Даніїл Лаурен♡

?
Активний гравець
Реєстрування
29 Кві 2023
Дописи
843
Реакції
1,132
Бали
153
dlya-zsu-peredadut-700-kg-trotylu-yakyj-dbr-vyluchyla-u-pryvatnogo-pidpryyemstva-z-harkivshhyny-1-14.png

ГОЛОВНА ІНФОРМАЦІЯ.

Статус: ЗАКРИТО;CLOSED.
Дата відкриття: 22/08/2025.
Головний слідчий: Даніїл Духов.
Слідча група: Даніїл Духов, Олександр Духов, Кирилл Духов, Дмитро Морріс.
Прокурори: Відсутні/й.

ОПИС:

21.08.2025 22:23 за Київським часом (UTC+3) Слідчий ДБР (Далі - Державне Бюро Розслідувань) Даніїл Духов та Артем Донет приїхали до МОЗу м.Київ (Далі - Міністерство Охорони Здоров'я міста Київ) для проведення медичного обстеження, тобто в процесуальній практиці "експертизу" для Артема Донета по кримінальній справі "№000263190820251", що передбачено Розділом VIII, Статтею 19, пункту 1 Кримінально Процесуального Кодексу України.

"(Поняття експертизи. Експертиза — це розгляд, дослідження експертом-фахівцем якихось справ, питань, що потребують спеціальних знань. Експертом під час проведення експертизи може виступати особа, обізнаність якої у необхідному питанні не має сумніву. Наприклад, патологоанатом з фракції МОЗ може виступати у кримінальній справі як експерт для проведення розтину тіла, що допоможе слідству визначити причину смерті.)".

Зайшовши в відділення, в рації на міжфракційній хвилі відбувся наступний діалог:

- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:24:32] - МОЗ зв`язок!
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:25:28] - МОЗ зв`язок! 10-9!
- [Микита Мусангович], [21.08.2025 о 22:25:44] - Слухаю.
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:26:07] - Потрібно провести мед.обслідування потерпілому!
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:26:58] - Потрібно провести мед.обслідування потерпілому! 10-9!
- [Микита Мусангович], [21.08.2025 о 22:27:14] - Кінець робочого дня.
- [Микита Мусангович], [21.08.2025 о 22:27:21] - Всі відпочивають.
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:27:37] - В якому сенсі?
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:27:48] - Ви клятву Гіпократа давали!
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:28:13] - А коли ДСНС в комі були, то не було закінчення робочої зміни?

- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:29:10] - Як прийняли?
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:30:35] - У разі ігнорування будуть тяжкі наслідки згідно статті 26, частини 2 КК Укр... (України) (Далі - Кримінальний Кодекс України).
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:31:38] - МОЗ зв`язок! 10-9!
- [Микита Мусангович], [21.08.2025 о 22:31:45] - Попробуйте.
- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:31:56] - Я вас зрозумів!

- [Даніїл Духов], [21.08.2025 о 22:32:17] - Очікуйте!

Виходячи з цього діалогу, було здійснено та зафіксовано 4 кримінальних правопорушення від Микити Мусанговича, а саме:

1. Розділ VII, Cтаття 26, частина 2 Кримінального Кодексу України.

"(Ненадання допомоги хворому медичним працівником. Те саме діяння, якщо воно спричинило смерть хворого або інші тяжкі наслідки, являється нетяжким злочином, що передбачає штраф від 300.000 гривень до 500.000 гривень або позбавлення волі на строк від 3 років до 10 років.)".

Проявилось у тому, що Микита Мусангович не приїхав на негайне обстеження, що передбачено законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 3, статтею 8, реченням 2, 3.

"(ПОВНОВАЖЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я. Обов'язки працівників Міністерства охорони здоров’я
- Надання медичних послуг (безкоштовних чи платних) громадянам;
- Забезпечення державних структур необхідними медичними засобами та ліками; )".

Також данна бездіяльність призвела до затримки розслідування кримінальної справи №000263190820251 та не надання професійних рекомендацій для Артема Донета, щодо якого були здійснені кульові поранення в тіло.

2. Розділ XIII, Cтаття 47 Кримінального Кодексу України.

"(Зловживання владою або службовим становищем.
Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, являється тяжким злочином, що передбачає штраф від 500.000 гривень до 1.000.000 гривень або позбавлення волі на строк від 10 років до 15 років.)".

Проявилось у тому, що Микита Мусангович зловжив своїм становищем/посадою працівника МОЗ (Далі - Міністерство Охорони Здоров'я), яка суперечить інтересам держави "(Розділ 1, Стаття 2, пункт 2 закону "Про Службу Безпеки України". Завдання Служби безпеки України. До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України. "(Розділ 1, стаття 3, пункт 1 закону "Про Державне бюро розслідувань". Основні засади організації та діяльності Державного бюро розслідувань. Державне бюро розслідувань функціонує у складі підрозділу Служби безпеки України та підпорядковується керівництву Служби безпеки України.)")" та яка надає йому право приймати рішення щодо медичної допомоги, що передбачено законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 1, статтею 4.

"(Завдання Міністерства охорони здоров’я Східної України. На Міністерство охорони здоров’я Східної України покладаються такі завдання: надання медичної допомоги; проведення діагностики, лікування та профілактики захворювань; надання невідкладної допомоги та порятунок пацієнтів у критичних станах; забезпечення безперебійної роботи відділень; підбір, навчання та атестація медичних працівників; співпраця з правоохоронними органами для оформлення травм кримінального характеру; взаємодія з державними органами у випадках надзвичайних ситуацій.)".

3. Розділ XIII, Cтаття 48, частина 1 Кримінального Кодексу України.

"(Перевищення влади або службових повноважень.
Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення державним службовцем дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, являється кримінальним поступком, що передбачає штраф від 100.000 гривень до 300.000 гривень або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.)".

Проявилось у тому, що Микита Мусангович здійснив бездіяльність до наданих йому обов`язків
, що надані законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 3, статтею 8, реченням 2, 3.

"(ПОВНОВАЖЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я. Обов'язки працівників Міністерства охорони здоров’я

Та водночас через цю бездіяльність була спричинена затримка розслідування кримінальної справи №000263190820251, тобто завдання істотної шкоди державним інтересам, тобто СБУ "(Розділ 1, Стаття 2, пункт 2 закону
"Про Службу Безпеки України". Завдання Служби безпеки України. До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України."(Розділ 1, стаття 3, пункт 1 закону "Про Державне бюро розслідувань". Основні засади організації та діяльності Державного бюро розслідувань. Державне бюро розслідувань функціонує у складі підрозділу Служби безпеки України та підпорядковується керівництву Служби безпеки України.)")".

4. Розділ XIII, Cтаття 49, частина 2 Кримінального Кодексу України.

"(Службова недбалість. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, являється нетяжким злочином, що передбачає штраф від 300.000 гривень до 500.000 гривень або позбавлення волі на строк від 3 років до 10 років.)".

Проявилось Микитою Мусанговичом всіма правопорушеннями, що описані зверху.

Надалі Даніїл Духов вийшов з відділення та стояв біля нього,в той час приблизно о 22:42 до нього підійшли Микита Мусангович та Іван Хакімі. Та відбувся діалог в якому Іван Хакімі казав, що не буде робити медичне обстеження через закінчений графік роботи, та щоб на нього відкрили кримінальну справу, хоча самі перебували біля відділення та могли зробити це обстеження.

Тим самим було здійснено та зафіксовано також 4 кримінальних правопорушення від Івана Хакімі як в Микити Мусанговича, а саме:

1. Розділ VII, Cтаття 26, частина 2 Кримінального Кодексу України.

"(Ненадання допомоги хворому медичним працівником. Те саме діяння, якщо воно спричинило смерть хворого або інші тяжкі наслідки, являється нетяжким злочином, що передбачає штраф від 300.000 гривень до 500.000 гривень або позбавлення волі на строк від 3 років до 10 років.)".

Проявилось у тому, що Іван Хакімі не захотів здійснювати обстеження, що передбачено законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 3, статтею 8, реченням 2, 3.

Також данна бездіяльність призвела до затримки розслідування кримінальної справи №000263190820251 та не надання професійних рекомендацій для Артема Донета, щодо якого були здійснені кульові поранення в тіло.

2. Розділ XIII, Cтаття 47 Кримінального Кодексу України.

"(Зловживання владою або службовим становищем.
Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, являється тяжким злочином, що передбачає штраф від 500.000 гривень до 1.000.000 гривень або позбавлення волі на строк від 10 років до 15 років.)".

Проявилось у тому, що Іван Хакімі зловжив своїм становищем/посадою працівника МОЗ (Далі - Міністерство Охорони Здоров'я), яка суперечить інтересам держави "(Розділ 1, Стаття 2, пункт 2 закону "Про Службу Безпеки України". Завдання Служби безпеки України. До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України. "(Розділ 1, стаття 3, пункт 1 закону "Про Державне бюро розслідувань". Основні засади організації та діяльності Державного бюро розслідувань. Державне бюро розслідувань функціонує у складі підрозділу Служби безпеки України та підпорядковується керівництву Служби безпеки України.)")" та яка надає йому право приймати рішення щодо медичної допомоги, що передбачено законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 1, статтею 4.

"(Завдання Міністерства охорони здоров’я Східної України. На Міністерство охорони здоров’я Східної України покладаються такі завдання: надання медичної допомоги; проведення діагностики, лікування та профілактики захворювань; надання невідкладної допомоги та порятунок пацієнтів у критичних станах; забезпечення безперебійної роботи відділень; підбір, навчання та атестація медичних працівників; співпраця з правоохоронними органами для оформлення травм кримінального характеру; взаємодія з державними органами у випадках надзвичайних ситуацій.)".

3. Розділ XIII, Cтаття 48, частина 1 Кримінального Кодексу України.

"(Перевищення влади або службових повноважень.
Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення державним службовцем дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, являється кримінальним поступком, що передбачає штраф від 100.000 гривень до 300.000 гривень або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.)".

Проявилось у тому, що Іван Хакімі здійснив бездіяльність до наданих йому обов`язків
, що надані законом "Про Міністерство охорони здоров’я України", розділом 3, статтею 8, реченням 2, 3.

Та водночас через цю бездіяльність була спричинена затримка розслідування кримінальної справи №000263190820251, тобто завдання істотної шкоди державним інтересам, тобто СБУ "(Розділ 1, Стаття 2, пункт 2 закону
"Про Службу Безпеки України". Завдання Служби безпеки України. До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України."(Розділ 1, стаття 3, пункт 1 закону "Про Державне бюро розслідувань". Основні засади організації та діяльності Державного бюро розслідувань. Державне бюро розслідувань функціонує у складі підрозділу Служби безпеки України та підпорядковується керівництву Служби безпеки України.)")".

4. Розділ XIII, Cтаття 49, частина 2 Кримінального Кодексу України.

"(Службова недбалість. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, являється нетяжким злочином, що передбачає штраф від 300.000 гривень до 500.000 гривень або позбавлення волі на строк від 3 років до 10 років.)".

Проявилось Іваном Хакімі всіма правопорушеннями, що описані зверху.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ

Іʼмя: Артем Донет.
Статус: На волі.
Додаткова інформація: Потерпілий. Співробітник ГУНП м.Київ (Далі - Головне Управління Національної Поліції міста Київ).

Іʼмя: Микита Мусангович.
Додаткова інформація: Підозрюваний. Головний Лікар МОЗ (Далі - Міністерство Охорони Здоров'я).

Іʼмя: Іван Хакімі.
Додаткова інформація: Підозрюваний. Співробітник МОЗ (Далі - Міністерство Охорони Здоров'я).

ДОКАЗИ

bodycam 21.08.2025 22:23:37. Микита Мусангович | Факт правопорушення.
bodycam 21.08.2025 22:42:59. Іван Хакімі | Факт правопорушення.

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ

В процесі.
Слідчий ДБР/Старший Сержант ГУСБУ м.Київ - Даніїл Духов

Підпис: Д.Духов

Останнє редагування:

Даніїл Лаурен♡

?
Активний гравець
Реєстрування
29 Кві 2023
Дописи
843
Реакції
1,132
Бали
153
dlya-zsu-peredadut-700-kg-trotylu-yakyj-dbr-vyluchyla-u-pryvatnogo-pidpryyemstva-z-harkivshhyny-1-14.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,

ДЕРЖАВНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ.

22/08/2025.
РАПОРТ

про дострокове закриття кримінальної справи.

Я, Слідчий ДБР/Старший Сержант ГУСБУ м.Київ - Даніїл Духов, заявляю про закриття справи 000263210820251 через - вирішення конфлікту за участь ОПУ (Далі - Офіс Президента України).

Спираючись на вищевикладене, будучи слідчим кримінальної справи негайно змінюю статус цієї справи на "
ЗАКРИТО/CLOSED" та негайно закінчити розслідування.

Слідчий ДБР/Старший Сержант ГУСБУ м.Київ - Даніїл Духов

Підпис: Д.Духов

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі