Мстислав Подільський
Керівник Тех.Підтримки
- Реєстрування
- 18 Лют 2023
- Дописи
- 447
- Реакції
- 360
- Бали
- 68
- Нікнейм адміністратора: Нікітос Буданов
- Особистий нікнейм: Мстислав Подільський
- Суть скарги:
Вітаю!
Подавав скаргу на декілька гравців, один з них точно був у клані Prokuratura. Тему швидко змінили на статус "На розгляді" і теж оперативно розглянув модератор.
За це, я вдячний йому. Але проблема в тому, що розгляд скарги модератора є поспішливою і розмитою. І стосовно першого гравця не повідомили, навіть якщо не було доказів, а лише наслідки
Щодо проникнення на територію вашого дому, це не заборонено з точки зору системних правил, і така ситуація може бути реалістичною в контексті реального життя.
100% згоден з тим, що проникнення може бути в контексті реального життя у грі. І на це дійсно потрібна причина і умови. Це може бути як особиста між двома гравцями, або навіть більше. Є ще ті, кому стало нудно і все. Навіть емоцій 0. Такого роду гравців бачу не карають, навіть якщо є сумніви. От саме ця ситуація і виникла. Але відповідь модератора місцями є сумнівними. Таким чином можна сприйняти те, що за думкою модератора, кожен гравець може легально через нудьгу піти докучати життя тих гравців, які нікому нічого не робили, шляхом проникнення на закриту територію з ціллю DM мовчки. Особливо тих, хто у AFK. От побачили на екрані мапу гравців як "мішені" і все. Особливо коли відійшов від комп'ютера на деякий час. І байдуже що якось переліз, головне що "це не заборонено з точки зору системних правил".
А що таке "системні правила" в моєму випадку? Як це розуміти, якщо відсутні визначення і самі ці правила на форумі проєкту, де я б міг залюбки ознайомитись після відповіді? Є лише згадки про систему в самих правилах проєкту, но ніяк не її правила.
Щодо DM, ситуація на відео викликає певні питання, оскільки воно починається з того моменту, де ви обидва стоїте з автоматами, а через кілька секунд гравець відкриває вогонь. З цього відео не зовсім зрозуміло, що передувало стрілянині та чи була якась провокація з вашого боку.
Скарги на інших гравців, я взагалі не полюбляю робити. Також як і знаходитись у багатолюдних містях частіше. Тобто, більшість часу лише в своєму "оазису" від усіх. Якщо і робити скарги, то дуже рідко, але по ділу. Логи покарань мого персонажу і наявності доказів також як підтвердження.
І якщо у ігрового модератора виникає запитання, тоді чому б не запитати автору теми скарги, щоб точно бути впевненним у фінальному прийнятті рішення? Чи це заборонено робити за регламентами?
Мій персонаж не стояв з автоматом на одному місці весь час. Навпаки, підійшов на зустріч після того, коли той гравець був на території, але не встиг я ще відкрити чат, вже той спробував застрелити мого персонажа через те, що мій був ближче до самого гравця. Тобто, вдарив рукою зі зброєю. І все як є на другому відео. Навіть під час перестрілки прибрав зброю. Все одно байдуже таким. Ні листувань і голосового чату, нічого. Я перше відео вимкнув в кінці через те, що очікував на подальші дії і на той момент хотів перевірити діскорд, увімкнувши його вкінці, що й стало завершенням цієї частини відео.
Може той й не хотів заходити на територію вілли, а просто обійти її. Подібні відеозаписи втрачають сенс.
Різниця між двома відео у часі — приблизно 1 хвилина. Як за цей час, на думку модератора, я мав спровокувати того гравця, якщо я тільки побачив гравця на території? Тобто за цей час лише дібрався до острова власними зусиллями. Не на ТЗ. Голосовий чат не використовувався, навіть якщо на фоні відео було чути робочий мікрофон.
І як причину його дій, як і з першим вказаним гравцем у скарзі, я вказав наступне — DM, як розвага через нудьгу. Просто так. Ще умов окрім того, що він побачив мене на території власності зі зброєю в руках, не було.
А на хвилинку, Конча-Заспа — острів багатіїв, де майже відсутні більшість гравців серверу (лише власники нерухомості і їх мешканці, а також з бізнесом стріптіз клуба, АЗС). Або де ігрова адміністрація полюбляє проводити заходи зі стартовою точкою для доганялок по містам — стріптіз клуб. Або щось інше, але дуже рідко ("ГРП", власні туси гравців, тощо).
Думаю це й суть того, що там має бути безпечніше) Як і в реальному житті — мають охороняти острів у грі.
Я б на цьому моменті припинив написання скарги, якби не виник ще один цікавий момент. Вранці помітив від свого знайомого, що на 04 Discord сервері з'явилась інформація стосовно вчорашньої події ще вчора. І це лише 2 з чимось годин зробили з моменту відеодоказів.
Шановна адміністрація, до вас у мене тепер ще більше запитань стосовно організації і проведення подібних заходів.
"Я вам не скажу за всю Одессу — Вся Одесса очень велика" — так і не можу казати за всі клани. Не усі ж то поганці або добрі.
Питання 1: Мені цікаво. Навіщо неоф.організаціям проводити подібний захід, де існує ймовірність вбивства гравців за "просто так", особливо якщо ще й AFK?
Яка мета то цієї атаки була? Щоб що?
Який сенс від цього, якщо окрім захоплення острова, не було спроби захоплення або пограбування гравців на острові? За це могли б отримати додатковий прибуток від держструктур шляхом шантажу або погроз в рамках RP процесу. І якщо б не було викупу або схвалення вимог, то вбити усіх заложників в одному місці. Цієї скарги могло б і не існувати в такому випадку.
Не думаю, що вбивати усіх гравців будь-де без розбірок хто "потрапить у їх зір" затверджували це ігрові адміністратори.
Питання 2: Якщо атака була неочікуваною, тоді чому цей острів не входив у зону патрулювання НПУ м.Києва? Де і чим весь час займаються взагалі?
Питання 3: Адміністрація і неоф.організації ймовірно домовились між собою. А чи мали на той момент інші гравці на острові бути сповіщенними про проведення заходу і щоб гравці не заважали або сховались десь на довгий час? Було б логічно, що ті хто прогадав можливість сховатись, тоді як у першому питанні зробити те що запропонував.
Питання 4: Як так склалось, що після 20:30 зробили "ГРП" про яку ніхто не сповістив у грі, а лише через 2 з чимось години побачили саме на 04 Discord сервері?
І чому ж ці "очевидці" не спробували передати інформацію до ЗМІ і на той момент розповісти у грі, що відбувається захоплення? Дивно то якось бачити.
Як захоплюють блокпост — ЗМІ на сервері повідомляє про це. А як захоплюють острів — ні))) Подвійні стандарти якийсь відбулись.
Питання 5: Так коли ж острів буде знову під контролем, якщо на практиці там зараз нікого і нічого не відбувається станом на той час, коли була створена ця тема на форумі? Пауза на відпочинок і нарощування сил?
Сподіваюсь, що скаргу повторно переглянуть належним чином (навіть якщо виявиться, що автор усе одно не є правим, але буде мати більш зрозуміліші причини чому це не є можливим схвалити скаргу), а виявлені недоліки під час проведення подібних "ГРП" будуть враховані і не допущені в подальшому.
Дякую.
Дякую.
4. Доказ видачі покарання (скріншот/відео): сама скарга, скрін 0; відео 0, відео 1, відео 2
5. Дата походження: 17.08.2024 -18.08.2024
Останнє редагування модератором: