База знань ЗМІ | Правила проведення ефірів [П.П.Е.]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Назар Мазепа

Директор ЗМІ | Західна Україна
Лідер
Реєстрування
31 Гру 2023
Дописи
277
Реакції
160
Бали
88
c2c08aa7-3a7f-428f-b8a4-572ef6953a1e.png

Правила проведення ефірів

1+1.png

Основні правила проведення ефіру:
1. Займати ефір тільки після закінчення ефіру (заборонено займати ефір, поки йде інший ефір)
2. Ефіри проводяться тільки в ефірній кімнаті.
Примітка: Дозволено проводити прямі ефіри з місця подій.
Приклад: Мітинг, важлива подія, затримання злочинця тощо.

3. Ведучий має бути грамотним і максимально дотримуватися всіх правил пунктуації.
4. Представлятися можна у вільній формі без озвучування своєї посади (достатньо сказати своє ім'я та прізвище).
5. На початку ефіру ведучий має повідомити тему ефіру (Один ефір - одна тема.).
6. Під час розмови зі слухачами ведучий має поводитися ввічливо.
7. Ведучий зобов'язаний використовувати в ефірі виключно українську мову.
8. Мінімальний інтервал між ефірами - 10 хвилин.
Примітка: якщо тема ефіру повторюється - інтервал становить 60 хвилин (є винятки).
9. Максимум рядків у V.I.P рекламі - 11 (включно із заставкою).
10. Мінімальний час між рядками - 4 секунди (У біндері - Sleep 4000)
11 Недотримання цих правил тягне за собою отримання догани/муту(блокування чату).

Заборонено:

1. Використовувати будь-яку ненормативну лексику/образи.
2. Написання одного і того ж рядка кілька разів.
3. Будь-яке введення в оману/обман.
4 Використовувати ефір в особистих цілях, або як ООС чат.
5. Будь-яке порушення правил чату: МG/CapsLock.
6. Проводити один ефір на кілька тем.
7. Залишати переможця без призу.
8. Забирати гроші, зібрані як приз, собі.
9. Робити рекламні паузи під час ефіру.
10. Редагувати оголошення під час ефірів.

Дозволено:
1. Збирати гроші на проведення ефіру.
2. Привітати переможця в ефірі.
3. Реклама бізнесів/організацій (державних і недержавних) [Тільки для VIP реклам].

1+1.png

Для проведення ефіру потрібно:
1. Ведучий має дізнатися за допомогою чату рації (рація організації) чи вільна ефірна хвиля.
2. Якщо ведучий не отримав відповіді в чаті рації (рація організації) протягом 30 секунд, то він може зайняти ефірну хвилю за допомогою чату рації (Фракційний чат).
3. Перед тим, як вийти в ефір ведучий зобов'язаний попередити інших співробітників своєї організації про те, що він збирається вийти в ефір (рація організації).

Приклад заняття ефірної хвилі:
[Рація організації] Чи зайнята ефірна хвиля?
[Рація організації] Відповіді не отримав, займаю ефірну хвилю.
Після закінчення ефіру потрібно звільнити ефірну хвилю в чаті рації (Рація організації):
[Рація організації] Звільнив ефірну хвилю.

Приклад проведення V.I.P реклами:

/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..
/news Доброго часу, шановні радіослухачі, з Вами я, Ім'я Прізвище.
/news V.I.P реклама - від 5 до 8 рядків з ТЕГом [VIP]
/news Сьогодні з Вами був я, Ім'я Прізвище.
/news ..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..

1+1.png

Перед тим як почати радіо-ефір вам потрібно ввести в загальний чат команду:

/news
..::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..
Після цього вам потрібно обрати тему ефіру

Є такі теми:

- Гра "Вгадай Столицю".
- Гра "Відгадай загадку".
- Погода на сьогодні.
- Новини області.
- Гра "Математика".
- Конкурс з української мови.
- Інтерв'ю з людиною.
- Будь-яка тема, яку Ви вигадаєте, попередньо обговоривши зі слідкуючою адміністрацією.

Приклад для будь-якої теми:
/news Усім добрий день/вечір радіо-слухачі 1+1!
/news А з Вами, ведучий - Ім'я Прізвище! (наприклад: Джон Едвардс)
/news І сьогоднішня тема нашого радіо-ефіру - "Тема"! (наприклад: Гра "Вгадай столицю")
/news Що ж, а ми починаємо! Хто ж перший вгадає назву столиці, яку загадала наша редакція?
/news Мій номер телефона - "вказуєте", пишіть ваші повідомлення з варіантом відповіді!
/news І найголовніше, приз переможцю, грошова нагорода у розмірі - "вказуєте суму"!
Сума має бути не менше та не більше 50.000 тисяч гривень!
/news Всього одна людина зможе набрати три з трьох балів, щоб отримати приз! А я задаю перше питання!
/news А перше питання, таке... Задаєте питання? Поїхали! (наприклад: Столиця Бельгії)
Коли перша людина дала відповідь пишите: /news Зупиняємось! У нас є правильна відповідь!
Після цього дивитесь хто перший відповів пишите: /news Перший відповів "Ім'я та Прізвище", і він отримує перший бал! А ми йдемо далі!
/news А друге питання, таке... Задаєте питання? Чекаємо Ваших повідомлень! (наприклад: Столиця Франції)
Коли людина дала відповідь пишите: /news Зупиняємось! У нас є правильна відповідь!
Продовжуєте задавати питання і коли одна людина набирає три з трьох балів Ви повинні написати: /news Ну що ж, а у нас є переможець, це - "Ім'я Прізвище". Вітаємо!
/news Він переміг у грі "Вгадай столицю", та отримує нагороду у розмірі "Сума нагороди". Переможця чекаємо у офісі 1+1!
/news На цьому наш радіо-ефір підходить до завершення, а з Вами був ведучий - Ім'я Прізвище! (наприклад: Джон Едвардс)
/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM :::..

Приклад теми: "Погода на сьогодні"
/news І сьогодні тема нашого радіо-ефіру "Прогноз погоди" по всій Україні!
/news У місті Дніпро, у день плануєтся 25 градусів тепла... (або похмуро, дощ)
/news ... у ночі температура спаде до 18 градусів та здійметься невеликий вітер! (або дощ, великий вітер, блискавка)
/news У місті Харків, у день плануєтся 23 градуси тепла... (або похмуро, дощ)
/news ... у ночі температура спаде до 13 градусів, та здійметься невеликий вітер! (або дощ, великий вітер, блискавка)
/news У місті Полтава, у день плануєтся 22 градуси тепла... (або похмуор, дощ)
/news ... у ночі температура спаде до 11 градусів, та здіймется невеликий вітер! (або дощ, великий вітер, блискавка)
/news На цьому наш радіо-ефір підходить до завершення, а з Вами був ведучий - Ім'я Прізвище! (наприклад: Джон Едвардс)

Приклад теми: "Інтерв'ю з людиною"
/news І сьогодні у нас у гостях - "посада", Ім'я Прізвище! (наприклад: Лейтенант СБУ м. Київ, Владислав Малюк)
/news У прямому радіо-ефірі ми дізнаємось найцікавіші факти про СБУ, про лейтенанта, та просто поговоримо!
/news Ну що ж, "Ім'я", розкажіть, як Ваші справи, як настрій? (наприклад: Владислав Малюк)
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] Ну сказати чесно сумую вже за літом, піском та келихом прохолодного пива, а так в основі праця.)
/news Дуже добре! Що Ви можете сказати про ситуацію у країні на сьогодення?
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] Ситуація на данний момент трішки складна, як знаєте НПУ росформовано, і задач тепер більше...)
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] ...але ми не сидемо склавши руки та боримось з бандитськими угрупуванянми та порушниками закону.
/news Цікаво, цікаво... А як давно Ви займаєте посаду Лейтенанта, і чи складно Вам?
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] Посаду лейтенанта СБУ займаю біля року, моментами складно так як самі знаєте...)
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] ...бувають "шоколадки" і як багато питаннь від них.
/news Круто! Можливо є якісь цікаві факти Вашого життя, про які Ви могли б поділитись?
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] Ну дивіться, в основі найцікавіший факт про мене, я полюбляю пиво під шашлик, звичайно, після зміни...)
/news Що ж, Ви дуже цікава особа! Щоб Ви хотіли передати нашим слухачам, "Ім'я"?
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] Хочу передати, щоб усі люди котрі проживають у нашій області ставилися один до одного краще...)
/news [Ім'я людини] Відповідь людини. (наприклад: [Владислав Малюк] ...ніж на данний момент.)
/news Дуже дякуємо Вам за таке цікаве інтервью! Шкода, але нам вже потрібно закінчувати!
/news На цьому наш радіо-ефір підходить до завершення, а з Вами був ведучий - Ім'я Прізвище (наприклад: Микита Джон Едвардс), та наш гість - Ім'я Прізвище (наприклад: Владислав Малюк)
/news .::: Заставка ЗМІ 104.6 FM ::

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі