Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
Статус:Закрито. Дата відкриття: 22/11/2025. Головний слідчий: Тимофій Авенчук. Слідча група: Тимофій Авенчук, Данік Ткач, Деніс Котік.
ОПИС
21 листопада, 2025 року, близько 15:02 Генерал Центрального Управління СБ України у м.Києві - Тимофій Авенчук спільно з Полковником Головного Управління НП України у м.Києві - Денісом Котиком знаходились у патрулюванні міста Дніпра, проїхавши міст, який з'єднує два береги, побачили автівку ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби) і співробітника, який відкрив вогонь по автівці ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби). Після чого, автівка Управління Служби Безпеки почала переслідування, в ході якої автомобіль Державної Кримінально Виконавчної Служби не зупинявся. Після 3 попередженнь у мегафон було відкрито вогонь по колесам. Після відкриття вогню Полковником Національної Поліції України - Денісом Котиком, з автівки Державно Кримінально Виконавчної Служби України почались вистріли в автомобіль Служби Безпеки України, тим самим співробітники Державної Кримінально Виконавчої Служби України порушили статті: Стаття 34. Умисне знищення або пошкодження майна Стаття 47. Зловживання владою або службовим становищем Стаття 48, ч.2. Перевищення влади або службових повноважень Стаття 49, ч.1. Службова недбалість
Генералу Служби Безпеки України і Полковнику Національної Поліції України вдалось затримати працівників Державної Кримінально Виконавчої Служби України. В ході проведення процесуальних дій, було встановлено особу порушників, ними виявились - Полковник ДКВС - Ігнат Пілігріні і Прапорщик ДКВС - Назар Харьковский. В подальшому співробітників було відпущено відповідно до Кримінально Процесуального Кодексу України.
ФІГУРАНТИ СПРАВИ
Іʼмя: Ігнат Пілігріні. Статус: Заарештований. Додаткова інформація: Полковник ДКВС, номер паспорту 92678.
Іʼмя: Тимофій Авенчук. Статус: Свідок. Додаткова інформація: Генерал СБУ.
Іʼмя: Деніс Котик. Статус: Свідок. Додаткова інформація: Полковник НПУ.
ДОКАЗИ
Доказ №001
(тайм код - 00:15 - вогонь співробітника ДКВС по службовій автівці ДКВС,
00:27 - початок переслідування,
1:12 - відкриття вогню співробітниками ДКВС по автівці СБУ,
1:36 - затримання співробітників ДКВС,
1:40 - 14:30 - процесуальні дії) Доказ №002
ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ
На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган порушити кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 34, 47, 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ.
1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 34, 47, 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
Повістка про допит підозрюваному: Ігнат Пілігріні.
Повістка про допит підозрюваному: Назар Харьковский.
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 22 листопада 2025 року, допитав підозрюваного Ігнат Пілігріні у справі №22112025.
Повідомлення про підозру громадянину України: Ігнат Пілігріні.
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 22 листопада 2025 року, не допитав підозрюваного у справі №22112025.
Назар Харьковский не прийшов на допит.
Повідомлення про підозру громадянину України: Назар Харьковский.
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, прошу Вас, а також заявляю це під страхом лжесвідчення, що у кримінальній справі №22112025 є достатні підстави для отримання ордера на арешт – Ігната Пілігріні.
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, прошу Вас, а також заявляю це під страхом лжесвідчення, що у кримінальній справі №22112025 є достатні підстави для отримання ордера на арешт – Назара Харьковского.
Постанова ДР - №00196322112025
Постанова ДР - №00296322112025
Я, Полковник ГУ НП України по м. Києву - Деніс Котик, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 23 листопада 2025 року, фігуранта кримінальної справи - Назар Харьковский було заарештовано та взято під варту.
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 23 листопада 2025 року, фігуранта кримінальної справи - Ігната Пілігріні було заарештовано та взято під варту.
1. Передати кримінальну справу №22112025 на розгляд прокуратури Східної України з подальшою передачею до суду.
Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ.
22/11/2025.
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину
ОПИС
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, доповідаю про те, що:
21 листопада, 2025 року, близько 15:02 Генерал Центрального Управління СБ України у м.Києві - Тимофій Авенчук спільно з Полковником Головного Управління НП України у м.Києві - Денісом Котиком знаходились у патрулюванні міста Дніпра, проїхавши міст, який з'єднує два береги, побачили автівку ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби) і співробітника, який відкрив вогонь по автівці ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби). Після чого, автівка Управління Служби Безпеки почала переслідування, в ході якої автомобіль Державної Кримінально Виконавчної Служби не зупинявся. Після 3 попередженнь у мегафон було відкрито вогонь по колесам. Після відкриття вогню Полковником Національної Поліції України - Денісом Котиком, з автівки Державно Кримінально Виконавчної Служби України почались вистріли в автомобіль Служби Безпеки України, тим самим співробітники Державної Кримінально Виконавчої Служби України порушили статті: Стаття 34. Умисне знищення або пошкодження майна Стаття 47. Зловживання владою або службовим становищем Стаття 48, ч.2. Перевищення влади або службових повноважень Стаття 49, ч.1. Службова недбалість
Генералу Служби Безпеки України і Полковнику Національної Поліції України вдалось затримати працівників Державної Кримінально Виконавчої Служби України. В ході проведення процесуальних дій, було встановлено особу порушників, ними виявились - Полковник ДКВС - Ігнат Пілігріні і Прапорщик ДКВС - Назар Харьковский. В подальшому співробітників було відпущено відповідно до Кримінально Процесуального Кодексу України.
ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a) Відеофиксация/Фотофіксація
(b) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган порушити кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 34, 47, 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ.
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/11/2025.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження
Я, Полковник - Данік Ткач, розглянувши повідомлення про злочин №22112025, що надійшов від Генерала ЦУСБУ Тимофія Авенчука та матеріали перевірки
ВСТАНОВИВ:
Що 21 листопада, 2025 року, близько 15:02 Генерал Центрального Управління СБ України у м.Києві - Тимофій Авенчук спільно з Полковником Головного Управління НП України у м.Києві - Денісом Котиком знаходились у патрулюванні міста Дніпра, проїхавши міст, який з'єднує два береги, побачили автівку ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби) і співробітника, який відкрив вогонь по автівці ДКВС (далі - Державної Кримінально Виконавчої Служби). Після чого, автівка Управління Служби Безпеки почала переслідування, в ході якої автомобіль Державної Кримінально Виконавчної Служби не зупинявся. Після 3 попередженнь у мегафон було відкрито вогонь по колесам. Після відкриття вогню Полковником Національної Поліції України - Денісом Котиком, з автівки Державно Кримінально Виконавчної Служби України почались вистріли в автомобіль Служби Безпеки України, тим самим співробітники Державної Кримінально Виконавчої Служби України порушили статті:
Стаття 34. Умисне знищення або пошкодження майна
Стаття 47. Зловживання владою або службовим становищем
Стаття 48, ч.2. Перевищення влади або службових повноважень
Стаття 49, ч.1. Службова недбалість
Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 34, 47, 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ
ПОСТАНОВИВ:
1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 34, 47, 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
Директор ДБР, Полковник ЦУСБУ - Данік Ткач
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/11/2025.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 22 листопада 2025 року, допитав підозрюваного у справі №22112025.
Ім'я та прізвище допитуваного: Ігнат Пілігріні
Дата народження: 11.01.2001
Місце проживання: ДКВС
Громадянство: українець
Місце роботи або навчання: ДКВС
Контактний номер: Відсутній
Під час допиту вдалося встановити наступне: Співробітники ДКВС наосліп відкрили вогонь по автівці СБУ, не побачивши проблискові маяки. З своїм порушеннням - Ігнат Пілігріні згоден.
(a) Відеоматеріал №1: video
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/11/2025.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, 22 листопада 2025 року, не допитав підозрюваного у справі №22112025.
Назар Харьковский не прийшов на допит.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/11/2025.
КЛОПОТАННЯ
перед прокуратурою/судом Східної України
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, прошу Вас, а також заявляю це під страхом лжесвідчення, що у кримінальній справі №22112025 є достатні підстави для отримання ордера на арешт – Ігната Пілігріні.
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/11/2025.
КЛОПОТАННЯ
перед прокуратурою/судом Східної України
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, прошу Вас, а також заявляю це під страхом лжесвідчення, що у кримінальній справі №22112025 є достатні підстави для отримання ордера на арешт – Назара Харьковского.
Підпис:
Кому: Міністерству Внутрішніх Справ України. Час: 22.11.2025 (22:23) - до досягнення цілей. Пояснення:
На підставі кримінальної справи №22112025, та достатніх доказів, арештувати особу "Ігнат Пілігріні". Ціль: Арештувати підозрюваного. Ордер виданий на підставі:
1) Клопотання №1 в кримінальній справі №22112025
Кому: Міністерству Внутрішніх Справ України. Час: 22.11.2025 (22:23) - до досягнення цілей. Пояснення:
На підставі кримінальної справи №22112025, та достатніх доказів, арештувати особу "Назар Харьковский". Ціль: Арештувати підозрюваного. Ордер виданий на підставі:
1) Клопотання №2 в кримінальній справі №22112025
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
23/11/2025.
ПОСТАНОВА
про арешт підозрюваного та взяття під варту
Я, Полковник ГУ НП України по м. Києву - Деніс Котик, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 23 листопада 2025 року, фігуранта кримінальної справи - Назар Харьковский було заарештовано та взято під варту.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
23/11/2025.
ПОСТАНОВА
про арешт підозрюваного та взяття під варту
Я, Голова ЦУ СБУ у м.Києві, Генерал СБУ - Тимофій Авенчук, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 23 листопада 2025 року, фігуранта кримінальної справи - Ігната Пілігріні було заарештовано та взято під варту.
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.