Важливо ОГП | Позивні заяви до Прокуратури

Тимофій Авенчук👑

Екс-Президент України | 03 Східна Україна
Активний гравець
Реєстрування
29 Лют 2024
Дописи
791
Реакції
764
Бали
153
1769377960109.png

У цій темі ви можете подати позивну заяву до прокуратури:
Прокуратура - орган виконавчої влади, який здійснює вищий нагляд за дотриманням законодавства, прав, свобод людини та громадянина.

При заповненні заяви зверніть увагу на:

• Ви вказали правильний номер заяви​
  • Ви вказали існуючі статті які підпадають під випадок​
  • В заяві не присутні образи ніякої зі сторін справи​
  • Нумерація починається з 001​

Форма подачі заяви

Заява №

Я, [Ваше ім'я та прізвище], проживаю в місті [Місто проживання] та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, [опишіть суть проблеми або порушення: дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства тощо].

[Детально викладіть обставини справи: де, коли та як саме були порушені ваші права. Вкажіть, якщо ви вже зверталися до інших органів або установ і не отримали належної реакції. Також надайте докази (imgpile/youtube)]

Реєстрування
2 Січ 2025
Дописи
28
Реакції
8
Бали
8
Заява № 1

Я,Владлен Бондаренко, проживаю в містіКиєв та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення прав іншої особи, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема Майор НПУ К без причини наніс тілесні ушкодження громадянам
Я правцював на евакуаторі потім їхавши до ГУ К я потрапив в ДТП після цього я підішов до громадян для оформлення ,для цього викликав додатковий наряд поліції,після чого в нас влетів сам майор після цього почав відкривати вогонь п оцивільник ,далі я його затримав для подальших дій та встіновлення особини та передачі до СБУ для подальших дій. Незвертавсь. Також надайте докази (imgpile/youtube)]Доказ

Винтерикс Краймз♡

Поважний гравець
Реєстрування
20 Гру 2025
Дописи
100
Реакції
209
Бали
48
Я, Нікіта Батурінець, проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав , яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, видача мені догани Полковником НПУ Мігелем Діасом за слова "Полковника на мило" хоча полковник також багато чого порушує. Генерал повідомляв, що за порушення С/С догану їм може видавати догани тільки: Максим Батурінець, Олексій Фростік та сам Богдан Батурінець.

Сьогодні та як мої права порушені розписано вище. Також надаю докази видачі догани: Жмяк
Не розглядайте!

Ярослав Попандопало

Кошовий отаман
Реєстрування
17 Кві 2024
Дописи
60
Реакції
73
Бали
23
Я, Ярослав Попандопало , проживаю в місті Києв та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав , яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, бездіяльність посадових осіб, , порушення законодавства.

Скарга
щодо протиправних дій працівників Національної поліції України та ненадання медичної допомоги
Я, Ярослав Попандопало , повідомляю про грубе порушення моїх конституційних прав та перевищення службових повноважень працівниками Національної поліції України під час мого затримання.
Під час затримання працівник поліції, керуючи службовим автомобілем, здійснив небезпечний спецманевр, унаслідок чого мене було збито транспортним засобом. У результаті цих дій я отримав тяжкі тілесні ушкодження, сильну кровотечу та перебував у критичному фізичному стані.
Після цього мене було доставлено до ізолятора тимчасового тримання. Незважаючи на мій тяжкий стан, неодноразові прохання надати медичну допомогу та викликати швидку медичну допомогу були повністю проігноровані працівниками поліції. Я втрачав кров та потребував невідкладного медичного втручання, однак жодної допомоги надано не було.
Більше того, працівники поліції застосовували до мене жорстоке та принизливе поводження — силоміць закривали мені рот, вставляли кляп, щоб я не міг кликати на допомогу та просити про надання медичної допомоги. Дані обставини зафіксовані на відеозаписі, який є в моєму розпорядженні та може бути наданий слідству як доказ.
Вважаю, що в діях працівників Національної поліції наявні ознаки кримінальних правопорушень, зокрема: — перевищення службових повноважень;
— умисне ненадання допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані;
— жорстоке та нелюдське поводження;
— можливе приховування факту спричинення тілесних ушкоджень.
Наголошую, що відповідно до Конституції України кожна людина має право на життя, повагу до гідності та отримання медичної допомоги. Дії працівників поліції грубо порушили мої права та створили реальну загрозу моєму життю.
У зв’язку з викладеним ПРОШУ:
Невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Провести повне, неупереджене та об’єктивне розслідування дій працівників Національної поліції.
Витребувати та дослідити відеозаписи затримання і мого перебування в ізоляторі тимчасового тримання.
Призначити судово-медичну експертизу щодо отриманих мною тілесних ушкоджень.
Притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності згідно із законодавством України.
Повідомити мене у встановлений законом строк про результати розгляду даної скарги.
Дата: 29.05.2026р

Златан Рейвен

𝕀 𝕝𝕠𝕧𝕖 ℝ𝕒𝕧𝕖𝕟𝔽𝕒𝕞ℚ | 03 Східна Україна
Реєстрування
18 Сер 2025
Дописи
38
Реакції
34
Бали
23

Заява №003

Я, Златан Рейвен проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, службова недбалість ст.53 пункт 1 ККУ посадових осіб та порушення свободи слова ст.21 Конституції України.
Я прибув до ГУНП з метою сплати адміністративних штрафів. Під час перебування біля будівлі я став свідком затримання іншої особи. Перебуваючи у власному автомобілі із зачиненими вікнами, я висловив свою особисту думку щодо дій працівників поліції словами: «Не слухай цих мусарських воздуханів». Зазначені слова були сказані мною не вголос для оточуючих осіб, а під час розмови в салоні автомобіля. У зв'язку з цим мені незрозуміло, яким чином працівник поліції міг почути зазначену фразу та на якій підставі після цього щодо мене були вчинені дії із застосуванням заходів примусу зокрема намагався одягнути кайданки.
При цьому працівник поліції не представився, не повідомив своє звання, прізвище та посаду, а також не пред'явив службове посвідчення . Мені не було роз'яснено підстави застосування до мене будь-яких поліцейських заходів.
Після того, як мене доставили до приміщення ГУНП, я запитав працівника поліції, яким чином він міг почути мої слова, висловлені мною під час перебування в автомобілі із зачиненими вікнами. Також я поцікавився правовими підставами його дій щодо мене.
Вважаю, що застосування до мене заходів примусу виключно через висловлення особистої думки, за відсутності будь-яких протиправних дій з мого боку, могло призвести до обмеження мого права на свободу вираження поглядів, гарантованого Конституцією України.
Я повідомив працівнику поліції про намір звернутися зі скаргою до органів прокуратури та інших компетентних органів для перевірки законності його дій.
Після того як я повідомив про намір оскаржити його дії, будь-які заходи примусу щодо мене були негайно припинені, а мене відпустили без складання будь-яких процесуальних документів, протоколів чи вручення будь-яких рішень. На мою думку, зазначені обставини потребують ретельної перевірки та встановлення законних підстав для попередніх дій працівника поліції.
Прошу вас у найближчий термін звернути увагу на данну заяву та прийняти відповіді міри згідно законодавчого рівня.

До заяви закріплюю відео доказ з окулярів прихованою камерою:запис з порушенням

Дата:06.06.2026 Підпис:Z.R.

Реєстрування
26 Гру 2025
Дописи
26
Реакції
15
Бали
8

Заява №003

Я, Златан Рейвен проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, службова недбалість ст.53 пункт 1 ККУ посадових осіб та порушення свободи слова ст.21 Конституції України.
Я прибув до ГУНП з метою сплати адміністративних штрафів. Під час перебування біля будівлі я став свідком затримання іншої особи. Перебуваючи у власному автомобілі із зачиненими вікнами, я висловив свою особисту думку щодо дій працівників поліції словами: «Не слухай цих мусарських воздуханів». Зазначені слова були сказані мною не вголос для оточуючих осіб, а під час розмови в салоні автомобіля. У зв'язку з цим мені незрозуміло, яким чином працівник поліції міг почути зазначену фразу та на якій підставі після цього щодо мене були вчинені дії із застосуванням заходів примусу зокрема намагався одягнути кайданки.
При цьому працівник поліції не представився, не повідомив своє звання, прізвище та посаду, а також не пред'явив службове посвідчення . Мені не було роз'яснено підстави застосування до мене будь-яких поліцейських заходів.
Після того, як мене доставили до приміщення ГУНП, я запитав працівника поліції, яким чином він міг почути мої слова, висловлені мною під час перебування в автомобілі із зачиненими вікнами. Також я поцікавився правовими підставами його дій щодо мене.
Вважаю, що застосування до мене заходів примусу виключно через висловлення особистої думки, за відсутності будь-яких протиправних дій з мого боку, могло призвести до обмеження мого права на свободу вираження поглядів, гарантованого Конституцією України.
Я повідомив працівнику поліції про намір звернутися зі скаргою до органів прокуратури та інших компетентних органів для перевірки законності його дій.
Після того як я повідомив про намір оскаржити його дії, будь-які заходи примусу щодо мене були негайно припинені, а мене відпустили без складання будь-яких процесуальних документів, протоколів чи вручення будь-яких рішень. На мою думку, зазначені обставини потребують ретельної перевірки та встановлення законних підстав для попередніх дій працівника поліції.
Прошу вас у найближчий термін звернути увагу на данну заяву та прийняти відповіді міри згідно законодавчого рівня.

До заяви закріплюю відео доказ з окулярів прихованою камерою:запис з порушенням

Дата:06.06.2026 Підпис:Z.R.
Вибачаюся шановний громадянин чи можливо якось зробити виплати за помилкове затримання?

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі