Я, Ярослав Попандопало , проживаю в місті Києв та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав , яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, бездіяльність посадових осіб, , порушення законодавства.
Скарга
щодо протиправних дій працівників Національної поліції України та ненадання медичної допомоги
Я,
Ярослав Попандопало , повідомляю про грубе порушення моїх конституційних прав та перевищення службових повноважень працівниками Національної поліції України під час мого затримання.
Під час затримання працівник поліції, керуючи службовим автомобілем, здійснив небезпечний спецманевр, унаслідок чого мене було збито транспортним засобом. У результаті цих дій я отримав тяжкі тілесні ушкодження, сильну кровотечу та перебував у критичному фізичному стані.
Після цього мене було доставлено до ізолятора тимчасового тримання. Незважаючи на мій тяжкий стан, неодноразові прохання надати медичну допомогу та викликати швидку медичну допомогу були повністю проігноровані працівниками поліції. Я втрачав кров та потребував невідкладного медичного втручання, однак жодної допомоги надано не було.
Більше того, працівники поліції застосовували до мене жорстоке та принизливе поводження — силоміць закривали мені рот, вставляли кляп, щоб я не міг кликати на допомогу та просити про надання медичної допомоги. Дані обставини зафіксовані на відеозаписі, який є в моєму розпорядженні та може бути наданий слідству як доказ.
Вважаю, що в діях працівників Національної поліції наявні ознаки кримінальних правопорушень, зокрема: — перевищення службових повноважень;
— умисне ненадання допомоги особі, яка перебувала в небезпечному для життя стані;
— жорстоке та нелюдське поводження;
— можливе приховування факту спричинення тілесних ушкоджень.
Наголошую, що відповідно до Конституції України кожна людина має право на життя, повагу до гідності та отримання медичної допомоги. Дії працівників поліції грубо порушили мої права та створили реальну загрозу моєму життю.
У зв’язку з викладеним ПРОШУ:
Невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Провести повне, неупереджене та об’єктивне розслідування дій працівників Національної поліції.
Витребувати та дослідити відеозаписи затримання і мого перебування в ізоляторі тимчасового тримання.
Призначити судово-медичну експертизу щодо отриманих мною тілесних ушкоджень.
Притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності згідно із законодавством України.
Повідомити мене у встановлений законом строк про результати розгляду даної скарги.
Дата: 29.05.2026р