Дарій Морріс💎
?|03 · 14
- Реєстрування
- 13 Лис 2024
- Дописи
- 62
- Реакції
- 48
- Бали
- 23
Заява №009
Я, Дарій Морріс, проживаю в місті Києві та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, працівник, який спочатку перебував у формі Національної поліції України, здійснював перевірку документів, посилаючись на повноваження Служби безпеки України, а згодом переодягнувся у форму СБУ та пред'явив службове посвідчення. На мою думку, такі дії є неправомірними та потребують перевірки.
15:45, біля риболовного магазину на Лівому березі міста Києва, я спостерігав за роботою працівників НПУ. До мене підійшов працівник у формі НПУ та повідомив про намір перевірити мої документи. Я поцікавився правовою підставою перевірки та попросив пред'явити службове посвідчення. У відповідь він заявив, що діє відповідно до пункту 8.1 Закону України «Про Службу безпеки України». Я звернув увагу, що він перебуває у формі Національної поліції України, а не СБУ. Після цього працівник переодягнувся у форму СБУ та лише тоді пред'явив службове посвідчення.
На мою думку, цими діями було порушено статтю 9 пункт 1 Закону України «Про державну таємницю» та статтю 53 Кримінального кодексу України. Після цього щодо мене були проведені процесуальні дії, після завершення яких мене відпустили.
Докази:
- Відеозапис події: клікабельно