Важливо ОГП | Позовні заяви до Прокуратури

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
62
Реакції
48
Бали
23
Заява №009

Я, Дарій Морріс, проживаю в місті Києві та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, працівник, який спочатку перебував у формі Національної поліції України, здійснював перевірку документів, посилаючись на повноваження Служби безпеки України, а згодом переодягнувся у форму СБУ та пред'явив службове посвідчення. На мою думку, такі дії є неправомірними та потребують перевірки.

15:45, біля риболовного магазину на Лівому березі міста Києва, я спостерігав за роботою працівників НПУ. До мене підійшов працівник у формі НПУ та повідомив про намір перевірити мої документи. Я поцікавився правовою підставою перевірки та попросив пред'явити службове посвідчення. У відповідь він заявив, що діє відповідно до пункту 8.1 Закону України «Про Службу безпеки України». Я звернув увагу, що він перебуває у формі Національної поліції України, а не СБУ. Після цього працівник переодягнувся у форму СБУ та лише тоді пред'явив службове посвідчення.

На мою думку, цими діями було порушено статтю 9 пункт 1 Закону України «Про державну таємницю» та статтю 53 Кримінального кодексу України. Після цього щодо мене були проведені процесуальні дії, після завершення яких мене відпустили.

Докази:

slavonFisenko

цінуйте життя,поки воно є
Реєстрування
14 Бер 2025
Дописи
71
Реакції
74
Бали
23
Я, Славон Фісенко, проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, Сьогодні мене викликав мій клієнт Сем Босс , я приЇхав на виклик привітався з людиною яка його затримала та надав свою ліцензію,але він мені не надав своє посвідчення. (ім'я поліцейскього Святослав Сокол). після цього ми перейшли до процесуальних дій, я запросив у поліцейського відеофіксацію порушення мого клієнта, він мені надав я ознойомився та виніс вердикт що поліцейський не надав посвідчення моему клієнту,коли я йому про це сказав він сказав 'дивись я йому зараз надам' і після цього він надав посвідчення хоча вже не можна було
Після цього я виніс вердикт та сказав ''я надаю рекомендацію випустити мого клієнта так як ви не надали своє посвідчення'' на що мою рекомендацію не прийняли..
Також хочу додати що з самого початку з нами були Федя Батуринець та Анатолій Батуринець які не є участниками процесульних дій
Коли я запитав чого ви тут якщо ви не є участниками процесуальних дій вони відповіли що вони будуть контролювати поліцейскього та мовчати,але вони завжди вставляли свої 5 копійок та відповідали за них
Відбулось це все сьогодні в 16 40, в НПУ Києва, с самого початку мій клієнт порушив закон а саме непідкора
Я важаю що працівники Федя та Анатолій порушили закон Стаття 52. Перевищення влади або службових повноважень
Стаття 53. Службова недбалість,
Станіслав порушив Стаття 51. Зловживання владою або службовим становищем не надав своє посвідчення
також на відеофіксації видно що Анатолій не дуже вічливо спілкувався а саме в моментах розмовляв на ти та перебивав
Відеофіксація:тиць

Вважаю, що зазначені дії є неприпустимими для працівників правоохоронного органу та потребують всебічної перевірки. Прошу перевірити наведені факти, надати їм правову оцінку та, у разі підтвердження порушень, притягнути винних осіб до відповідальності.
(вибачаюсь за такий довгий откат)

slavonFisenko

Реєстрування
14 Бер 2025
Дописи
71
Реакції
74
Бали
23
заява №010

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, Сьогодні мене викликав мій клієнт Сем Босс , я приЇхав на виклик привітався з людиною яка його затримала та надав свою ліцензію,але він мені не надав своє посвідчення. (ім'я поліцейскього Святослав Сокол). після цього ми перейшли до процесуальних дій, я запросив у поліцейського відеофіксацію порушення мого клієнта, він мені надав я ознойомився та виніс вердикт що поліцейський не надав посвідчення моему клієнту,коли я йому про це сказав він сказав 'дивись я йому зараз надам' і після цього він надав посвідчення хоча вже не можна було
Після цього я виніс вердикт та сказав ''я надаю рекомендацію випустити мого клієнта так як ви не надали своє посвідчення'' на що мою рекомендацію не прийняли..
Також хочу додати що з самого початку з нами були Федя Батуринець та Анатолій Батуринець які не є участниками процесульних дій
Коли я запитав чого ви тут якщо ви не є участниками процесуальних дій вони відповіли що вони будуть контролювати поліцейскього та мовчати,але вони завжди вставляли свої 5 копійок та відповідали за них
Відбулось це все сьогодні в 16 40, в НПУ Києва, с самого початку мій клієнт порушив закон а саме непідкора
Я важаю що працівники Федя та Анатолій порушили закон Стаття 52. Перевищення влади або службових повноважень
Станіслав порушив Стаття 51. Зловживання владою або службовим становищем не надав своє посвідчення
також на відеофіксації видно що Анатолій не дуже вічливо спілкувався а саме в моментах розмовляв на ти та перебивав

Вважаю, що зазначені дії є неприпустимими для працівників правоохоронного органу та потребують всебічної перевірки. Прошу перевірити наведені факти, надати їм правову оцінку та, у разі підтвердження порушень, притягнути винних осіб до відповідальності.

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Легенда MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
233
Реакції
390
Бали
108
1784646647778.png

ПРОКУРАТУРА СХІДНОЇ УКРАЇНИ
20.07.2026

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №009

Прокуратурою Східної України розглянуто заяву громадянина Дарія Морріса щодо можливого розголошення державної таємниці працівника правоохоронних органів.

Під час розгляду заяви було досліджено матеріали, надані заявником, зокрема запис із боді-камери, долучений як доказ викладених обставин.

У ході перевірці встановленно, що на надоному відео записі знаходився Генерал Служби Безпеки України. Відповідно до закону про Державну таємницю статті 9 пункту 2 Генерал Служби Безпеки Укарїни, неявляється засекреченою особою, і зобов'язується надавати службове посвідчення.

Відповідно до переодягання людини з Поліцейської форми до СБУ, на доказа цього немає, і також працівники мають повне право переодягатися для своєї безпеки, та виконання своїх обов'язків.

Порушень від працівників Служби Безпеки Укарїни невиявленно!

Прокуратура Східної України​

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса

Підпис:

1783878922288.png

slavonFisenko

Реєстрування
14 Бер 2025
Дописи
71
Реакції
74
Бали
23
заява №010

К Феде претензий нету

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Легенда MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
233
Реакції
390
Бали
108
'
1784646647778.png

21.07.2026

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №010

Прокуратурою Східної України розглянуто заяву громадянина Славона Фісенко щодо можливого взловживання владою або службовим становищем працівника правоохоронних органів.
Під час розгляду заяви було досліджено матеріали, надані заявником, зокрема відеозапис із боді-камери, долучений як доказ викладених обставин.

У ході перевірки встановлено, що на наданому відеозаписі працівник поліції під час затримання не пред'являв службове посвідчення.

Водночас вимоги Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про Національну поліцію» не покладають на поліцейського безумовного обов'язку пред'являти службове посвідчення під час затримання у кожному випадку.

Крім того, викладений у заяві правовий висновок або позиція адвоката не є обов'язковими для органів Національної поліції та підлягають оцінці поряд з іншими матеріалами перевірки.

За результатами проведеної перевірки порушень вимог чинного законодавства в діях працівників поліції не встановлено.

Прокуратура Східної України

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса

Підпис:
OnlineSignatures.net-425-Erik Mosissa .jpg

Андрій Обрізан

НПУ|Східна Україна
Реєстрування
16 Бер 2025
Дописи
35
Реакції
32
Бали
23
Заява №011

Я, Андрій Обрізан, проживаю в місті Дніпро та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення прав мого підзахісного , яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,
23:54 біля мосту Київ–Бориспіль працівник поліції затримав мого підзахисного. Під час супроводу до службового автомобіля працівник поліції поводився неналежним чином та спілкувався з підзахисним у некоректній формі.

Після цього підзахисного було поміщено до службового автомобіля, після чого працівник поліції сів за кермо та розпочав рух. Під час перевезення підзахисному не було належним чином роз'яснено його права.

Спочатку автомобіль прибув до відділу поліції, однак працівники поліції не повідомили підзахисному причину подальшого переміщення та згодом знову розпочали рух в інше місце.

Згідно із записами боді-камери, працівник поліції прибув до місця перебування свого знайомого. Під час цього працівник поліції здійснював небезпечне керування транспортним засобом, зокрема рухався по клумбі та висловлювався нецензурною лайкою.

Знайомий працівника поліції наказав йому переслідувати автомобіль Mercedes. Працівник поліції почав переслідування, однак автомобіль не наздогнав. Після цього знайомий працівника поліції висловив побажання смерті іншій особі, що може свідчити про неналежну поведінку та можливе перевищення службових повноважень.

Надалі працівник поліції дістав мого підзахисного з автомобіля, зняв із нього кайданки та залишив його на даху транспортного засобу. Не переконавшись у безпеці підзахисного та не забезпечивши його належне переміщення, працівник поліції почав рух транспортним засобом.

Підзахисний намагався втриматися за дах автомобіля, однак унаслідок руху впав із транспортного засобу та втратив свідомість. Після падіння він перебував у небезпечному стані та згодом був доставлений до госпіталю, де проходить відновлення.

Вважаю, що описані дії працівника поліції можуть містити ознаки неправомірного поводження, неналежного виконання службових обов'язків, порушення прав затриманої особи та створення реальної загрози її життю і здоров'ю.

Прошу провести перевірку викладених обставин, надати правову оцінку діям працівника поліції, перевірити записи боді-камер та інші відеоматеріали, а також у разі встановлення порушень притягнути винних осіб до відповідальності.

Запис мого підзахисного:
Боді-Камера

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
62
Реакції
48
Бали
23
Заява №011

Я, Дарій Морріс, проживаю в місті Дніпро та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури.

Зокрема, подія розпочалася біля будівлі СБУ, де щодо мене проводилися процесуальні дії. У цей момент до мене підійшов працівник Національної поліції Віллі Клауд та повідомив, що я керую транспортним засобом без номерних знаків. Я пояснив, що рухаюся, оскільки мене не було законно зупинено.

Після цього працівник поліції направив на мене зброю та почав висловлювати погрози. Надалі я запитав, на підставі якої норми законодавства я зобов'язаний пред'явити паспорт. У відповідь працівник послався лише на пункт 4.3 КУпУП, Загальне положення 10, при цьому не зазначив статтю 8.1 Закону України «Про Національну поліцію», що, на мою думку, свідчить про неналежне знання та застосування законодавства під час виконання службових обов'язків.

Після проведення процесуальних дій працівник поліції виніс щодо мене постанову про накладення штрафу та сказав: «Катайся», чим, на мою думку, проявив непрофесійну та неналежну поведінку.

Вважаю, що своїми діями працівник поліції порушив статтю 52 Кримінального кодексу України та статтю 53 Кримінального кодексу України.

Час та місце події:
Час: близько 10:40.
Місце: біля автошколи.
Докази:
Відеозапис події (YouTube/ImgPile): клікабельно
Прошу провести перевірку викладених у цій заяві обставин, надати їм правову оцінку та, у разі встановлення порушень, вжити відповідних заходів.

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Легенда MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
233
Реакції
390
Бали
108
1784721751450.png

22.07.2026

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №011

Прокуратурою Східної України розглянуто заяву громадянина Андрія Обрізана щодо можливого перевищенням службових повноважень, працівників правоохоронних органів.
Під час розгляду заяви було досліджено матеріали, надані заявником, зокрема відеозапис із боді-камери, долучений як доказ викладених обставин.
У ході проведення перевірки встановлено, що на наданому відеозаписі працівниками поліції було допущено неодноразові порушення вимог чинного законодавства України.

За результатами перевірки щодо працівника поліції, який використовував службовий жетон №136418, буде відкрито кримінальне провадження за ознаками порушення вимог статей 52 та 53 частини першої відповідно до Кримінального Кодексу України.

Стосовно працівника поліції із службовим жетоном №129627 матеріали перевірки будуть передані керівництву для вирішення питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності за порушення вимог Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ (МВС).

Усі матеріали перевірки та зібрані докази будуть направлені до Міністерства внутрішніх справ України, а також до Головного слідчого управління Національної поліції України (ГСУ) для прийняття відповідних процесуальних рішень та проведення подальших слідчих дій.

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса

Підпис:

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Легенда MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
233
Реакції
390
Бали
108
1784722886761.png

22.07.2026

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №012

Прокуратурою Східної України розглянуто заяву громадянина Дарія Морріса щодо можливого перевищенням службових повноважень, працівників правоохоронних органів.

У ході проведення перевірки встановлено, що на наданому відеозаписі працівник поліції було допущено неодноразові порушення вимог чинного законодавства України запитував документи у громадянина.

Відповідно до вимог Закону України «Про Національну поліцію», а також Закону України «Про зупинку транспортних засобів», під час проведення перевірки встановлено, що працівник поліції виконав усі вимоги чинного законодавства України.
З метою підвищення рівня правової обізнаності працівника поліції Віллі Клаунда, матеріали перевірки будуть направлені до керівництва Головного управління Національної поліції України для проведення додаткового навчального заняття щодо застосування окремих положень Закону України «Про Національну поліцію», які регулюють порядок та підстави зупинки транспортних засобів.

За результатами службової перевірки порушень вимог законодавства України в діях працівника поліції Віллі Клаунда не встановлено.

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса

Підпис:

slavonFisenko

Реєстрування
14 Бер 2025
Дописи
71
Реакції
74
Бали
23
Заява № 012

Я, приватний адвокат Славон Фісенко, проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, мій клієнт Златан Рейвен стояв біля ГУ НПУ К, до нього підійшов робітник який без підставно взяв його у кайданки та не зачитав міранду,не надав посвідчення,та не дав скористатись своїми правами(мій клієнт попрохав адвоката)
Людина відвела його до ІТТ (ізолятор тимчасового тримання) та посадив
в мого клієнта була відеофіксація на якій видно обличчя робітника
так як ми не бачили як звуть робітника ми роздракували момент там де видно обличчя робітника та показали його підполковнику і спитали хто це,нам сказали що це є робітник НПУ Жора Хулиган

Трапилось це сьогодні в 16:30 біля НПУ Києва,Вважаю, що зазначені дії є неприпустимими для працівника правоохоронного органу та потребують всебічної перевірки. Прошу перевірити наведені факти, надати йому правову оцінку та, у разі підтвердження порушень, притягнути винного до відповідальності.
відеофіксаціятиць

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Легенда MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
233
Реакції
390
Бали
108
1784742501297.png

22.07.2026

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №012

Прокуратурою Східної України розглянуто заяву громадянина Славона Фісенко щодо можливого перевищенням службових повноважень, працівниками правоохоронних органів.

Під час розгляду матеріалів заяви №012 було встановлено, що працівниками поліції допущено порушення вимог кримінального процесуального законодавства. Зокрема, всупереч вимогам статті 14 Кримінального процесуального кодексу України затриманому не було роз'яснено його права (правило Міранди), а також, відповідно до статті 15 КПК України, не було забезпечено право на правову допомогу та залучення захисника.

За результатами проведеної перевірки стосовно працівника поліції Жори Хулігана та працівника поліції з жетоном №100174 буде відкрито кримінальне провадження за ознаками порушення вимог статей 52 ч.1, 53 ч.1 та 59 Кримінального кодексу України.

Матеріали заяви №012 будуть передані до Головного слідчого управління (ГСУ) для проведення подальшого досудового розслідування.

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса

Підпис:

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі