ArturZelezo
Король НПУ 👮
- Реєстрування
- 5 Лют 2025
- Дописи
- 192
- Реакції
- 133
- Бали
- 204
Прокуратурі Південної України
Від громадянина / Артур Железо ( Discord s_heri )
Від громадянина / Артур Железо ( Discord s_heri )
СКАРГА
про незаконне затримання та перевищення службових повноважень
Звертаюся до органів прокуратури з метою захисту своїх порушених прав, відновлення законності та притягнення до відповідальності посадових осіб НПУ.
Обставини справи:
Я , перебуваючи при виконанні своїх професійних обов'язків як офіційний адвокат, прибув до будівлі НПУ за викликом для надання правової допомоги підзахисній.
На вході мене зустрів співробітник поліції — сержант Вася Мудрик, який супроводив мене до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) до моєї підзахисної. Після цього сержант залишив мене в приміщенні ІТТ без супроводу та зник у невідомому напрямку.
Виконавши свої професійні обов'язки, я направився до виходу з ІТТ та попросив відкрити двері. Двері відкрив полковник Петро Пономаренко. Не розібравшись у ситуації та заігнорувавши мої пояснення про те, що я є адвокатом і потрапив сюди законно в супроводі сержанта, полковник Пономаренко затримав мене, інкримінувавши "перебування в червоній зоні".
Правове обґрунтування:
Дії полковника Петра Пономаренка та сержанта Васи Мудрика є неправомірними з наступних причин:
Право на захист та адвокатську діяльність: Відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", адвокат має право безперешкодно відвідувати підзахисних у місцях тримання під вартою.
Відсутність складу правопорушення: Перебування в зоні обмеженого доступу відбувалося виключно з дозволу та в супроводі співробітника НПУ (сержанта Васи Мудрика), що виключає умисел на незаконне проникнення.
Службова недбалість та перевищення повноважень: Сержант Вася Мудрик порушив правила супроводу, залишивши адвоката самого, а полковник Петро Пономаренко здійснив незаконне затримання, порушивши порядок процесуальних дій відповідно до Кримінально-процесуального кодексу Південної України.
Доказова база:
На підтвердження викладених обставин Прошу стягнути запис з боді камери працівника поліції відеофіксацію (бодікамеру / відеозапис):
З огляду на викладене, ПРОШУ:
1 Прийняти скаргу до прокурорського провадження та провести перевірку дій співробітників НПУ: полковника Петра Пономаренка та сержанта Васи Мудрика
2 Визнати моє затримання полковником Петром Пономаренком незаконним
3 Притягнути полковника Петра Пономаренка та сержанта Васю Мудрика до дисциплінарної та кримінальної відповідальності згідно із Кримінальним кодексом Південної України.
Дата: [23.08.26]
Підпис: by // Zelezo
Підпис: by // Zelezo