Схвалено Заява №63

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

ArturZelezo

Король НПУ 👮
Реєстрування
5 Лют 2025
Дописи
192
Реакції
133
Бали
204
Прокуратурі Південної України

Від громадянина / Артур Железо ( Discord s_heri )

СКАРГА

про незаконне затримання та перевищення службових повноважень

Звертаюся до органів прокуратури з метою захисту своїх порушених прав, відновлення законності та притягнення до відповідальності посадових осіб НПУ.

Обставини справи:

Я , перебуваючи при виконанні своїх професійних обов'язків як офіційний адвокат, прибув до будівлі НПУ за викликом для надання правової допомоги підзахисній.

На вході мене зустрів співробітник поліції — сержант Вася Мудрик, який супроводив мене до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) до моєї підзахисної. Після цього сержант залишив мене в приміщенні ІТТ без супроводу та зник у невідомому напрямку.

Виконавши свої професійні обов'язки, я направився до виходу з ІТТ та попросив відкрити двері. Двері відкрив полковник Петро Пономаренко. Не розібравшись у ситуації та заігнорувавши мої пояснення про те, що я є адвокатом і потрапив сюди законно в супроводі сержанта, полковник Пономаренко затримав мене, інкримінувавши "перебування в червоній зоні".

Правове обґрунтування:

Дії полковника Петра Пономаренка та сержанта Васи Мудрика є неправомірними з наступних причин:

Право на захист та адвокатську діяльність: Відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", адвокат має право безперешкодно відвідувати підзахисних у місцях тримання під вартою.

Відсутність складу правопорушення: Перебування в зоні обмеженого доступу відбувалося виключно з дозволу та в супроводі співробітника НПУ (сержанта Васи Мудрика), що виключає умисел на незаконне проникнення.

Службова недбалість та перевищення повноважень: Сержант Вася Мудрик порушив правила супроводу, залишивши адвоката самого, а полковник Петро Пономаренко здійснив незаконне затримання, порушивши порядок процесуальних дій відповідно до Кримінально-процесуального кодексу Південної України.
Доказова база:

На підтвердження викладених обставин Прошу стягнути запис з боді камери працівника поліції відеофіксацію (бодікамеру / відеозапис):

З огляду на викладене, ПРОШУ:

1 Прийняти скаргу до прокурорського провадження та провести перевірку дій співробітників НПУ: полковника Петра Пономаренка та сержанта Васи Мудрика

2 Визнати моє затримання полковником Петром Пономаренком незаконним

3 Притягнути полковника Петра Пономаренка та сержанта Васю Мудрика до дисциплінарної та кримінальної відповідальності згідно із Кримінальним кодексом Південної України.
Дата: [23.08.26]
Підпис: by // Zelezo​

Реєстрування
5 Лют 2026
Дописи
22
Реакції
7
Бали
125
У даного співробітника буде запрошено відеозапис з особистої камери і буде проведена перевірка законності перебування Вас на закритій території.

Реєстрування
5 Лют 2026
Дописи
22
Реакції
7
Бали
125
Розглянувши матеріали справи, ознайомившись з записами бодікамер працівників НПУ, виношу наступне рішення:
1. В діях співробітника НПУ полковника Петра Пономаренка не виявлено протиправних або кримінальних порушень. Він провів адмін затримання згідно закону про НПУ, виявивши порушника у *Червоній зоні*, зясував, хто Ви і відпустив Вас.
2. В діях співробітника НПУ сержанта Василя Мудрика виявив порушення Розділу ІІ, Глави 8, Статті 8.9, Кримінального кодексу України, а саме:
Невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх посадових обов'язків через недбале або несумлінне ставлення до служби, що спричинило шкоду державному органу, громадянам чи державним інтересам, карається штрафом від 300 000 до 500 000 гривень, позбавленням права обіймати державні посади на строк до 30 діб або позбавленням волі на строк до 4 років.
Постановлюю: притягнути співробітника НПУ Василя Мудрика до відповідальності відповідно до ККУ
3. В діях приватного адвоката Артура Железо виявив порушення Розділу ІІІ, Статті 12, частини 1 Закону України про адвокатуру та адвокатську діяність, а саме:
1. Адвокат зобов’язаний:
1) дотримуватися присяги та етики;
Постановлюю: передати інформацію стосовно порушень в колегію адвокатів для подальшої перевірки.

Останнє редагування модератором:
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі