Зачинено Адам Міцкевич I NonRp

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Тімочка Бумер

Кошовий отаман
Реєстрування
6 Лют 2025
Дописи
77
Реакції
46
Бали
23
1. Ваш нікнейм: Тімочка Бумер [91316]
2. Нікнейм порушника: Адам Міцкевич [16818]
3. Суть скарги: -
Вітаю, шановна Адміністраціє.
Хочу подати скаргу на гравця Адам Міцкевич, який на момент події займав посаду Полковника НПУ.
Детальний опис ситуації
Після певного часу гри мені терміново потрібно було відійти від комп'ютера у зв'язку з особистими справами. Щоб не створювати жодних перешкод іншим гравцям та не заважати роботі державних організацій, я забіг до будівлі НПУ, сів на диван та залишив свого персонажа в безпечному місці.
Перед тим, як відійти від комп'ютера, я також повідомив про це у клановий чат, написавши, що деякий час перебуватиму в AFK саме в будівлі НПУ.
Через певний проміжок часу до мене підійшов працівник НПУ Ярослав Міцкевич, а майже одразу на місце події прибув Адам Міцкевич. Не здійснивши належних процесуальних дій, не встановивши мою особу законним способом та не маючи жодних документів, які б дозволяли її підтвердити, Адам Міцкевич дістав планшет і почав перевіряти мене по базі даних.
На той момент це були NonRP дії, оскільки:
я не надавав паспорт чи будь-який інший документ;
працівник поліції не мав законних підстав встановити мою особу;
на моєму персонажі була одягнена маска, яка приховувала зовнішність.
Попри це, гравець якимось чином встановив мою особу та виявив у мене розшук, що фактично було здійснено NonRP способом, адже отримати цю інформацію без встановлення особи він не міг.
Після цього він одразу підійшов до мене та надягнув кайданки. При цьому жодної RolePlay-відігровки виконано не було. Не було опису дій на кшталт:
«Дістав кайданки...»
«Надягнув кайданки...»
«Зафіксував руки...»
та інших необхідних RP-відігровок, які є обов'язковими під час проведення процесуальних дій.
Окремо хочу звернути увагу Адміністрації на той факт, що на таймкоді 0:01:24 мій персонаж офіційно перейшов у AFK-режим, що чітко видно на відеозаписі.
Незважаючи на це, працівник НПУ повністю проігнорував факт перебування гравця в AFK та продовжив виконувати процесуальні дії щодо персонажа, який не міг брати участь у RolePlay процесі.
Вважаю це грубим порушенням правил сервера, адже взаємодіяти з гравцем, який перебуває в AFK, та проводити відносно нього процесуальні дії заборонено правилами UKRAINE GTA MTA.
Далі, на таймкоді 0:10:46, Адам Міцкевич починає звертатися до мене словами:
«Та проснісь ти уже, я щас скаргу заллю.»

По-перше, дана фраза була сказана у грубій формі та на підвищених тонах, що абсолютно не відповідає поведінці працівника Національної поліції.
По-друге, під час цієї фрази він використовує нецензурну лексику, зокрема слово «бл*ть».
Навіть якщо працівник має роль Bad Cop, це жодним чином не надає йому права систематично використовувати нецензурну лексику, ображати інших гравців або демонструвати подібну поведінку без RP-обґрунтування.
Особисто я раніше перебував на посаді Bad Cop, тому ознайомлений з правилами цієї ролі та можу впевнено сказати, що вони не дозволяють безконтрольне використання лайки чи неповагу до громадян.
Крім цього, на таймкоді 0:25:13 Адам Міцкевич говорить:
«Кароче блть... хуня бл*ть...»

Я вважаю, що ці висловлювання були адресовані саме мені та носили зневажливий характер.
Також хочу зазначити, що я тривалий час служив разом із даним гравцем у НПУ, добре знаю його поведінку та неодноразово був її свідком.
Мені відомо, що раніше його вже знімали з посади Полковника саме через неналежну поведінку. На мою думку, події, зафіксовані на цьому відео, лише підтверджують, що гравець і надалі не контролює власні емоції, допускає грубе спілкування та не відповідає вимогам до керівного складу Національної поліції.
Також вбачаю у його діях порушення правил сервера, а саме:
NonRP — встановлення особи та перевірка по базі без законних RP-підстав.
MG (Meta Gaming) — використання інформації про AFK-стан мого персонажа в IC-спілкуванні («проснись», «я щас скаргу заллю»), хоча персонаж не може знати інформацію про AFK як ігрову механіку.
Нецензурна лайка та грубе спілкування.
Окремо хочу звернути увагу на ще один момент.
Коли Адам Міцкевич підійшов до мене, він сказав приблизно наступне:
«Бажаю здоров'я, шановний громадянине. Схожа на вас людина перебуває в розшуку.»

Однак після цього він не представився, не назвав своє звання, посаду, прізвище та не пред'явив службове посвідчення, хоча відповідно до Статуту НПУ був зобов'язаний це зробити ще до початку будь-якої перевірки документів чи встановлення особи.
Порушення Статуту НПУ
На мою думку, Адам Міцкевич порушив такі пункти Статуту:
2.3 — Заборонено неадекватно спілкуватись з громадянами/співробітниками/керівництвом.
2.6 — Заборонено недбало ставитися до своєї діяльності.
2.21 — Заборонено проявляти поведінку, неналежну працівнику МВС.
3.1 — Кожен співробітник зобов'язаний представитися перед тим, як попросити документи під час перевірки.
Прошу Адміністрацію
Прошу уважно переглянути відеозапис із зазначеними таймкодами, надати правову оцінку діям гравця Адам Міцкевич та перевірити факт порушення правил сервера, RolePlay процесу й Статуту НПУ.
На мою думку, сукупність наведених порушень є несумісною з посадою Полковника НПУ, оскільки керівник державної організації повинен демонструвати приклад належної RolePlay-поведінки, дотримуватися правил сервера та коректно спілкуватися з громадянами.

Тайм-коди

0:01 — Захожу до будівлі НПУ.
0:06 — Сідаю на диван.
0:07 — Пишу в клановий чат, що відійду в AFK та перебуватиму в будівлі НПУ.
0:16 — До будівлі заходить працівник НПУ Ярослав Міцкевич, помічає мене та кличе Адама Міцкевича.
0:31 — Адам Міцкевич біжить до мене. (Саме тут є порушення, а саме використання MG-інформації. Адам Міцкевич не міг знати, що я перебуваю в будівлі, тому можна зробити висновок, що Ярослав Міцкевич повідомив йому про це через Discord або Telegram, що й вважається MG-інформацією.)
0:34 — Гравець Адам Міцкевич починає порушувати субординацію.
0:39 — Відкриває планшет та починає шукати мене по базі NonRP-методом.
1:04 — Підходить до мене та каже, що я перебуваю в розшуку. При цьому не представився та не надав службове посвідчення.
1:08 — Надягає на мене кайданки без законних підстав та без RP-відігровок.
1:42 — Каже про AFK-режим, у якому перебував мій персонаж. Це є NonRP-поведінкою, оскільки в RP немає поняття AFK.
1:42 — Порушення з боку гравця Ярослава Міцкевича: зайшов до кімнати процесуальних дій, хоча не мав на це права, оскільки не був суб'єктом затримання.
6:26 — Адам Міцкевич грубо порушує субординацію та знову порушує правила сервера щодо AFK-режиму.
10:48 — Гравець підвищує тон та погрожує подати скаргу.
21:14 — Гравець переходить на нецензурну лексику та образи, а саме каже: «Кароче, блть, хуня, бл*ть».

Також хочу звернути увагу Адміністрації на ще одну важливу обставину.

На мою думку, дана ситуація виникла не випадково. Усе почалося після нашого особистого конфлікту з Адамом Міцкевичем. Після цього він почав негативно реагувати на скарги, які ми подавали на нього, та відкрито висловлював невдоволення з цього приводу.

Окрім цього, він неодноразово погрожував тим, що буде навмисно затримувати мене, «саджати» (кафати) та всіляко створювати проблеми під час гри. Через це у мене склалося враження, що його подальші дії були зумовлені не службовою необхідністю, а особистою неприязню до мене.

Прошу Адміністрацію звернути увагу і на цей факт, оскільки, якщо працівник державної організації використовує своє службове становище для вирішення особистих конфліктів або переслідування гравців через неприязні стосунки, це є неприпустимою поведінкою та суперечить принципам чесної RolePlay-гри.

4. Доказ порушення (скриншот/відео):тик , тик
5. Дата порушення: 27.07.2026
// by Бумер

Не витрачай життя на людей, які не чують твого “боляче”.​

Останнє редагування:
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі