Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
РозглянутоАндрій Репецький / Не логічність та непрозорість правил системи оподаткування
Суть скарги: Розбираючись в правилах оподаткування виявлені ряд помилок.
Вітаю. По-перше в правилах вказано, що оподаткування має здійснюватись за 7 днів при тому, що системно тиждень складається з 6 днів враховуючи вихідний. В прикладі звіту міститься скрін фінки за 6 днів. Тому логічно та зручно складати звіт саме за 6 днів, як це передбачено системно. Мені слідкуючий пояснив, що навіть школяр все добре розуміє, начебто якщо потрібно, то здавайте 7 скринів і робіть їх щодня. Але коли правило не прописано чітко та логічно, то виникають непорозуміння. Наприклад, я питав неодноразово адміністрацію як мені скласти звіт, і одні кажуть складайте за 6 днів, інші за 7 днів, де 7 день запамятайте, слідкуючий взагалі сказав, щодня робити крін фінки і подавати не один скрін, а 7 скринів. Це створює можливості для маніпуляції. Я не маю відштовхуватись від того, що кажуть адміни. Один адмін каже одне, інший інше. А в правилах все має бути чітко вказано і зрозуміло кожному. В прикладі-пояснені вказано один кріншот та калькуляція підрахунку за 7 днів. Про те що має бути скріни за кожен з 7 днів, чи два скріни додаючи 7 день якого немає в останньому дні на момент звіту це не вказано. Тому потрібно розписати все чітко, бо може й всі "школярі" розуміють, а на практиці спілкуючись з адміністрацією та іншими учасниками ніхто не розумів як правильно робити. Також не вказано в якій годині робити скрін 7 дня фінки, хтось зробить його зранку, а хтось ввечері і фінка буде не за весь день. Тоді получається має бути принаймі 3 скріни, які міститимуть повну фінку за кожен з 7 днів. Я запитував у гравців-бізнеменів і ледь не кожен робить це по своєму. Також не зрозуміло, якщо ти подаєш звіт за 7 днів в суботу, наприклад з пятниці по пятницю, а згідно правил ти можеш подавати його до понеділка. То наступний ти можеш подати з неділі по неділю, і тоді субота попереднього тижня буде не сплаченою. Не знаю, як там розуміють школярі, а я як юрист за освітою розумію, що має бути все чітко, логічно та комфортно. Що я пропоную:
1. Податок має бути за 6 днів враховуючи РП та систему з 6 дневним робочим тижднем, з понеділка по суботу включно і це можна зробити одним скріншотом. Правилом також має бути створення скриншоту пусля 22 або 19 години, так як більшість бізнесів в реальному житті працють саме в такому режимі. Оподаткування є чисто РП процесом, тому все має бути максимально наближено до того, як воно в реалі. Якщо наприклад гравець не зміг зробити скрін в суботу ввечері, наприклад його не було онлайн, то він має зробити його в неділю оплативши пеню державі наприклад в розмірі +1кк. Якщо не має звіту і в недію, то має бути штраф у розмірі фінки за тиждень, а не конфіскація бізнесу, такого в реалі не буває. Якщо ж після судового засідання власник не оплатив штраф на протязі 3-х робочих днів(з понеділка по суботу включно) тільки тоді можлива конфіскація бізнесу і то через суд, бо у власника можуть бути поважні причини та докази цих причин. Я це не пишу, щоб показати чиюсь некомпетентність, а навпаки намагаюсь допомогти зробити все зручно і якісно для усіх учасників, як для "госки" так і для бізнесменів. Якщо буде потрібна моя допомога, якщо є якась проблематика про яку я не знаю, то звертайтесь і я залюбки разом з вами подумаю, як це зробити найкраще. Чому я пишу в скарги, а не в пропозиції до покращення, тому що недосконалість цих правил створює не лишень проблеми, а й можливості для маніпуляції як зі сторони бізнесменів, так і зі сторони відповідних держ службовців, а головне- це може завдати шкоди учасникам і відповідно проекту.
Вітаю шановний пане Роберт - ваші ідеї були почуті та частково взяті до уваги. Пояснюю - в правилах вказано 7 днів, тому що деякі роблять по 2 скріншоти, а саме в 6 день та наступний день також. З приводу того, що будуть штрафи так вони будуть якщо не подавати зовсім звіти, але бізнес у вас заберуть тільки на 3 раз - адже за порушення та не сплату перший раз ви отримаєте штраф, у другий раз ви отримаєте штраф та блокування рахунку і тількив в третій раз у вас заберуть бізнес - звичайно, що через суд. Про це можете не хвилюватися. Все інше я пропишу в правилах згодом та розпишу більш детально. Дякуємо за інформацію.
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.