- Реєстрування
- 18 Гру 2022
- Дописи
- 877
- Реакції
- 1,604
- Бали
- 111
- Вік
- 26
У Верховний Суд
Від громадянина Північної України: Дімки Хардмана
Я, громадянин Північної України, користуючись своїми правами подаю апеляційну скаргу до Верховного Суду на Голову Дніпровського суду України Мирослава Мельника Олексійовича, Мера міста Дніпра, пояснюючи всю ситуацію, а також додаючи всі необхідні суду докази. Від громадянина Північної України: Дімки Хардмана
14.09.2024 Я, громадянин України Дімка Хардман, полковник Служби безпеки України, відповідно до моїх повноважень затримав громадянина Любомира Бекерського за порушення громадського порядку, після чого почав проводити затримання. Відповідно, я представився, назвав підставу затримання, прочитав затриманому права, обшукав на нелегальні предмети, встановив особу та, відповідно, викликав адвоката. Після приїзду адвоката Матвія Пантери на територію, разом з адвокатом заходить полковник Державної кримінально-виконавчої служби України Джені Еверет, порушивши цим 36.1 Кримінального кодексу України, а саме — незаконне проникнення на об'єкт, що охороняється відповідно до законодавства України. Відповідно до повноважень, наданих мені як ініціатору затримання, я надав законну вимогу полковнику Державної кримінально-виконавчої служби відійти від процесуальних дій відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України. Співробітники правоохоронних органів мають право вимагати відійти від місця затримання на 6 кроків поліцейського (який попросив відійти) всіх громадян (правило 21 фута). На той момент громадянка не була суб'єктом затримання, так як викликана вона не була відповідно до Закону "Про закриті та охоронювані території", а саме статті 27. На території КПЗ НПУ дозволено перебувати співробітникам будь-яких державних правоохоронних структур для доставлення затриманих і проведення процедури розслідування, затримання та арешту згідно з положеннями Процесуального кодексу. Після цього я, взявши планшет в руки та діставши флешку з боді-камери, вставив її в планшет та зайшов у спецзв'язок для надання доказів адвокату. Адвокат в спецзв'язок не заходив та представився тільки через 2 хвилини після приїзду на територію. Після ще 4 хвилин з приїзду адвоката Матвія Пантери в спецзв'язок він не заходив та розмовляв зі мною не державною мовою, порушивши цим державну мову відповідно до Конституції України, а саме статтю 6. Державною мовою в Україні є українська мова. Після 4 хвилин розмови адвоката в спецзв'язку не було, і, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, статті 5.2, суд, співробітники прокуратури, співробітники правоохоронних органів зобов'язані негайно звільнити будь-яку незаконно затриману або позбавлену волі людину. На той момент я вважав, що затримання було правомірним, і не було порушено жодних НПА та КПКУ.
15.09.2024 генерал поліції Денис Ланько, заступник керівника Департаменту внутрішньої безпеки, викладає на державний портал Північної України повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення громадянином Дімкою Хардманом. Того ж дня генерал Служби безпеки України міста Києва Лоренцо Деклоренсо опублікував документ про відкриття спільного розслідування з Національною поліцією України міста Дніпра Департаментом внутрішньої безпеки щодо особи Дімки Хардмана. Після цього генерал Служби безпеки України міста Києва опубліковує ордер на вилучення відеодоказу затримання громадянина Любомира Бекерського. Там він вказує, що він "наказує", хоча наказувати права не має, а тільки постановляти, порушивши цим 111 статтю Кримінального кодексу України. 19.09.2024 генерал Служби безпеки України міста Києва Лоренцо Деклоренсо опубліковує постанову про відкриття кримінального провадження щодо громадянина Дімки Хардмана.
20.09.2024, після мого приїзду з-за кордону, я зібрав свій особовий склад та поїхав на патрульний пост, щоб зайняти його. Після закінчення, я зі своїм особовим складом сідав по автомобілях, після чого під'їжджає службовий автомобіль Національної поліції України міста Дніпра, вибігають з тейзерами та б'ють мене тейзерами, порушивши цим розділ 5 Кримінально-процесуального кодексу України, а саме стадії застосування сили. Мене треба було відпустити негайно відповідно до статті 3.8 "Підстави звільнення підозрюваного". Затримання було здійснено з порушенням (гл. ІІІ, ст. 3., ст. 3.1., ст. 3.2., ст. 3.3., ст. 3.6., ст. 3.7., гл. IV) Кримінально-процесуального кодексу. Не встановивши особу, вони якимсь чином зрозуміли, що саме я — Дімка Хардман, хоча, прошу зауважити, що погонів на мені не було, і я був у масці. Після чого, зайшовши на державний портал, можна побачити, що ордер був опублікований о 21:46, а моє затримання було о 22:36. Після цього знімають з мене маску, не маючи на це ніяких законних підстав. Після цього мене було затримано та проведено допит. На допиті ці люди, а саме Денис Ланько та Лоренцо Деклоренсо, звідкись взяли, що я відсторонений від виконання своїх службових обов'язків, хоча публікації на державному порталі я не бачу.
23.09.2024 Денисом Ланьком, генералом Національної поліції України, було занесено кримінальну справу до "Архіву кримінальних справ". Хочу зауважити, що відповідно до правил ведення кримінальних справ та процесуальних документів він порушив все можливе. Був порушений номер кримінальної справи, її ведення, відсутній протокол допиту та інше.
23.09.2024 Кримінальна справа була передана до суду, після чого голова Дніпровського суду Мирослав Мельник Олексійович, мер міста Дніпра, прийняв її та призначив судове засідання, хоча, відповідно до правил ведення кримінальної справи, вона була зроблена невірно та не підлягає передачі в судові органи.
24.09.2024 Я, громадянин України Дімка Хардман, прийшов на судове засідання у ролі відповідача. На судовому засіданні від слідчих та прокурорів були повністю лжесвідчення, і суддя це ігнорував.
24.09.2024 Рішення суду: Провівши судове засідання, рішення суду таке: визнати винним працівника Служби безпеки України Дімку Хардмана у скоєнні злочину, передбаченого вище, звільнити за “порушення статуту 1.11”, занести до ЧС МВС на строк 30 днів, позбавити волі на 80 хвилин, виплатити моральну компенсацію у розмірі 300 000 грн Любомиру Бекерському на банківський рахунок (537541414116608).
Вимоги до суду:
Визнати арешт Дімки Хардмана від 24.09.2024 за ч.1 статті 113, ч.1 статті 118, ч.1 статті 46, ч.2 статті 121 незаконним.
Видалити судимість про арешт Дімки Хардмана від 24.09.2024 за ч.1 статті 113, ч.1 статті 118, ч.1 статті 46, ч.2 статті 121.
Запросити повну доказову базу у працівників, які проводили розслідування у справі.
Визнати виним Голову Дніпровського суду Мирослава Мельника Олексійовича за ч.1 статті 111, ч.1 статті 119.
Визнати винною Полковницю Державної кримінально-виконавчої служби за ч.1 статті 36.1.
Визнати винним Генерала національної поліції України Дениса Ланька за ч.1 статті 113.
Визнати винним Генерала Служби безпеки України Лоренцо Деклоренсо за ч.1 статті 113, ч.1 статті 111.
Визнати винним адвоката міської ради міста Дніпра Матвію Пантера за ч.1 статті 113.
Звільнити з лав державної кримінально-виконавчої служби Любомира Бекерського через наявність судимості.
- 650.000 гривень компенсації матеріальної шкоди за фактом відбутого покарання у в'язниці із розрахунку 10.000 гривень за кожен відбутий місяць ув'язнення
- 180.000 гривень моральної компенсації
Визнати арешт Дімки Хардмана від 24.09.2024 за ч.1 статті 113, ч.1 статті 118, ч.1 статті 46, ч.2 статті 121 незаконним.
Видалити судимість про арешт Дімки Хардмана від 24.09.2024 за ч.1 статті 113, ч.1 статті 118, ч.1 статті 46, ч.2 статті 121.
Запросити повну доказову базу у працівників, які проводили розслідування у справі.
Визнати виним Голову Дніпровського суду Мирослава Мельника Олексійовича за ч.1 статті 111, ч.1 статті 119.
Визнати винною Полковницю Державної кримінально-виконавчої служби за ч.1 статті 36.1.
Визнати винним Генерала національної поліції України Дениса Ланька за ч.1 статті 113.
Визнати винним Генерала Служби безпеки України Лоренцо Деклоренсо за ч.1 статті 113, ч.1 статті 111.
Визнати винним адвоката міської ради міста Дніпра Матвію Пантера за ч.1 статті 113.
Звільнити з лав державної кримінально-виконавчої служби Любомира Бекерського через наявність судимості.
- 650.000 гривень компенсації матеріальної шкоди за фактом відбутого покарання у в'язниці із розрахунку 10.000 гривень за кожен відбутий місяць ув'язнення
- 180.000 гривень моральної компенсації
До позовної заяви прикладаю таку документацію:
1. Ксерокопію вашого паспорта: *Гіперпосилання*
2. Докази правопорушення: Позовна заява №35, рішення суду, запис з боді-камери №1, запис з боді-камери №2, документація, кримінальна справа.
3. Список свідків: Відсутні.
4. Номер телефону, пошта: [email protected], +380 992 265 316.
Дата подання заяви: 25.09.2024
Підпис позивача: D.Hardman
Підпис позивача: D.Hardman