Відмовлено Біографія Bad Cop | Олег Лишевський

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Олег Лишевський

Будь-які дії мають свої наслідки
Реєстрування
26 Тра 2024
Дописи
92
Реакції
81
Бали
63
Веб-сайт
vk.com
Дитинство, де закон не працює

Моє ім’я — Олег Лишевський. Я народився у Кривому Розі. Місто шахт і порожніх обіцянок. Тут ще в дитинстві я дізнався, що закон — це казка для тих, хто ніколи не жив на Південному чи Гданцівці. Мої спогади з ранніх років — не яскраві парки, а прокурені під’їзди, драки під школою і поліція, яка приїжджає вже тоді, коли все давно скінчено.

Мати — медсестра в третій міській лікарні, тягнула все сама. Батько? В офіційних документах — «зниклий безвісти». В реальності — зник, як і мрії про нормальне дитинство.

Я зростав у дворі, де пацани вчили не слухати, а виживати. Де сила важливіша за правду, а зв'язки — цінніші за будь-який диплом. І я швидко зрозумів: аби не стати жертвою, треба бути тим, кого бояться.

Академія як старт маніпуляції

Після школи я вступив до поліцейської академії. Не тому, що вірив у справедливість. А тому, що хотів — вижити і більше не боятись. У Кривому Розі поліцейським бути не означає бути героєм. Це означає бути частиною механізму, який або ковтає тебе, або піднімає — якщо ти навчишся ним керувати.

В академії я не шукав друзів. Я спостерігав. Вивчав, хто кому дзвонить. Хто з ким їздить на полювання за «інформацією». І головне — хто закриває очі, коли треба. Я вчився не праву, а впливу.

Перше рішення, за яке мені не соромно

Перший конверт. Перша «угода». Перший нічний дзвінок від бізнесмена з «проханням». Я не відчув страху. Лише — спокій. Вперше у житті я не був слабким. Я — тримав ситуацію в руках. І в той момент зрозумів: у Кривому Розі закон не працює. Працює слово. Працює контакт. Працює той, хто вміє говорити так, щоб його боялись — але поважали.

Точка зламу — мертвий напарник

Його звали Ігор Шутко. Ми були напарниками у розшуку. У нас була операція по накриттю дрібного нарколабу у Покровському. Інформація «випадково» витекла. Ігор отримав кулю в шию. Я вижив. І все життя пам’ятаю, як він задихався у мене на руках, а в рації продовжували кричати щось про «затримання підозрюваних».

Я не передавав інформацію. Але я дозволив їй піти, просто зустрівшись з однією людиною напередодні. І відтоді в мені щось зламалося остаточно.

Страх і спокій — мої єдині друзі

Я не боюсь смерті. Я боюсь втратити контроль. Бо тільки контроль дає мені спокій. Я більше не маю друзів. Живу в орендованій квартирі з броньованими вікнами. Мої колеги бояться мене, але саме до мене звертаються, коли «офіційні методи не працюють».

У мене є внутрішня база — на прокурорів, на суддів, на колишніх ментів. Я — система в системі. І якщо ти перейдеш мені дорогу — закон тебе не врятує.

Чому я став Bad Cop

Бо добрі копи помирають у Кривому Розі. Бо я бачив, як чесні хлопці отримували кулю, а ті, хто "домовлявся" — кар’єру. Я не зрадник, я — наслідок. Я — реакція на безкарність.

Характер крізь ситуації

Страх втрати контролю сформувався після смерті напарника.
Маніпуляція як стиль поведінки — ще з академії, коли розумів, що успішні ті, хто вміє домовлятись.
Холодність — наслідок самоти та недовіри навіть до найближчих.
Лють — прихована. Вона проривається лише тоді, коли відчуваю несправедливість. І тоді я стаю не поліцейським. Я — вирок.

Фінал, який ще не настав

У мене є флешка. Відео, яке може знищити одну дуже важливу людину в міністерстві. Це — моя страховка. Бо я знаю, що ніхто не вічний, і навіть вовк в пагонах — лише деталь у великій машині.

Якщо мене завтра звільнять — я не залишу міста. Бо це моє місто. Я його знаю. І я ним керую. Нехай навіть неофіційно.

Андрій Медвідь

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
28 Кві 2023
Дописи
1,058
Реакції
1,268
Бали
253
Вітаю
1. Біографія має сягати обсягу не менш ніж 3000 символів(без пропусків).
Відмовлено

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі