Схвалено Біографія BED COP // Романін Петро Сергійович

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Петро Романін

Вчити новобранців, служити та захищати!
Реєстрування
5 Кві 2024
Дописи
47
Реакції
35
Бали
63
Прізвище Ім’я По-батькові (ПІБ): Романін Петро Сергійович
Стать: Чоловік
Мати - Романівна Олена Юрівна
Батько - Романін Рома Григорович
Зріст та вага: 185 см та 90 кг
Дата народження: 20.07.2000
Вік: 24
Місце народження: м.Київ
Національність: Українець
Місце проживання: м.Київ Україна
Захоплення: Риболовля, Спорт
Сімейний стан: Неодружений
Статура: Середня
Колір очей: Карі
Зачіска: Майже лисий
Відмітні знаки: Родимка на шиї зліва

Мене звати Романін Петро Сергійович і я народився двадцятого липня двохтисячного року в місті Києві, в родині, яка ніколи не знала розкоші, в бідній, але чесній сім’ї, де мати — Романівна Олена Юрівна — працювала медсестрою, а батько — Романін Рома Григорович — їздив за кермом маршрутки, у наших кишенях дзвеніли копійки, а не гривні, і в холодильнику частіше було порожньо, ніж ситно, та попри це, у серці завжди палав вогонь — справжній, чистий, який не згасав навіть у найтемніші часи, змалку я бачив, як світ гниє, як сильні топчуть слабких, як влада і гроші диктують правила, але я не приймав цього, мені було дев’ять, коли я вперше побачив, як копи покривають наркоторговців, просто відвернулись і пішли, ніби нічого не бачили, а потім зайшли в той самий магазин, з якого я хотів винести булку і яблуко, бо мама не мала чим нагодувати, мене спіймали, дали ляпаса, а я тоді мовчки проковтнув, і в ту ж мить у моїй душі щось клацнуло — я стану тим, кого бояться всі, але поважають справжні, тим, хто грає проти бруду його ж зброєю, але без зради, без продажу, без маски, я виріс, став сильним, займався спортом, тягав залізо, бігав ночами по району, коли інші бухали на лавках, я будував злість у силу, а біль — у мотивацію, після школи я не мав грошей на навчання, але пішов у НАВС — вступив чесно, зубрив ночами, здав усе, вижив у казармах, у полігонах, серед приниження і корупції, бо не ліз у дупу начальству і не грав у м’якого, мене не любили, але поважали, бо я був прямий, жорсткий і мовчазний, з першого курсу я знав, чого хочу — не просто значок, а справу, не просто форму, а позицію, після випуску мене кинули на вулицю, одразу, бо знали — мені байдуже на теплі кабінети, я пішов у патруль, в найгірші райони, ловив п’яних, бився з наркоманами, витягував дівчат з підвалів, писав рапорти, приїжджав першим і їхав останнім, через півтора року мене перевели в кримінальний блок, бо бачили — працюю мовчки, жорстко, але без лишніх питань, мені дали маленьку групу, а я зробив з неї кістяк — ми брали справи, від яких відмовлялись інші, ми йшли туди, куди боялись іти навіть старші, кожна справа — як вітер в обличчя, але я не ховався, бо знав — правда коштує болю, мені ламали пальці, били по ребрах, палили двері квартири, але я не здавався, бо мав у голові одну мету — дійти до вершини, щоби міняти все згори, у 24 роки я вже мав за плечима десятки операцій, купу відбитих справ, десятки врятованих, сотні годин без сну, тисячі кілометрів погонь, і тоді воно сталось — мене викликали в кабінет до керівництва і сказали: “Петро, ти тепер підполковник, тебе призначено начальником оперативного підрозділу”, я сидів і мовчав, не від радості, а від розуміння — тепер все залежить від мене, тепер я той, кого або зламають, або боятимуться, я прийняв посаду, не як нагороду, а як виклик, бо знав — нагорода тут лише одна: бути справжнім, я змінив підхід, поставив правило — не беремо, не зливаємо, не кришуємо, багато пішли, зрадили, донесли на мене, але я тримався, бо знав, що я не один, за мною були ті, кому я дав шанс, ті, кого витяг з ями, ті, хто вперше повірив у поліцію, коли побачив мене, я ночами сидів над справами, ходив на затримання, підписував накази, готував засідки, а потім вранці пив каву з мамою, яка досі готувала мені бутерброди, бо вважала мене “дитиною, яка забагато працює”, і якось вона сказала: “Ти змінився, але в очах у тебе лишилось оте світло, яке було ще в дитинстві, тільки тепер воно палає сильніше”, і я зрозумів — я не втратив себе, не прогнувся, не зламався, і якщо завтра мені скажуть іти, я піду з гордо піднятою головою, бо я вже зробив своє — став тим, ким мріяв бути, став бед копом, не на папері, а в душі, і я ніколи не зупинюсь, бо я не герой, я — наслідок безнадії, я — кулак у брудному світі, я — той, хто залишився, коли інші втекли, і якщо колись ця країна почне світитись зсередини, я знатиму — в цьому буде і мій вогонь. Мене почали називати "той, хто не бере", і це стало клеймом, бо чесність у нашій системі — це не медаль, це мішень, я відчував, як колеги знизу мовчки поважають, але зверху починають шукати дірки, щоб підкопати, мені підкидали фейкові скарги, пускали чутки, навіть пропонували “перевестись на спокійніше місце”, але я лишався, бо знав — якщо я піду, то хто тоді залишиться, почалися ночі, коли я не спав взагалі, бо треба було все тримати на контролі: справи, люди, вулиці, внутрішні розборки, звіти, облави, мої очі червоніли від втоми, а серце гупало, мов мотор без масла, але я тримався, бо мав місію — не вигоріти, не зламатись, не дати, щоб місто захлинулось у тому, від чого воно вже задихається — корупції, страху і безнадії, мої хлопці знали — я не кришу, не прикриваю, але і не кидаю своїх, якщо ти справжній — я з тобою до кінця, якщо ти *********************************** — тоді або змінюйся, або готуйся, що я прийду, у нас не було “своїх” і “чужих”, була тільки правда і крива реальність, я почав чистити департамент, не з паперів — з сердець, я говорив прямо, дивився в очі, і або бачив там вогонь, або болото, і тих, у кого болото — я прибирав, без скандалів, без шоу, просто ставив крапку, бо в нашій справі немає місця для напівсили, або ти в грі, або ти за межами, я сам прибирав вулиці після рейдів, бо знав, що якщо покажеш приклад, то підуть за тобою, не тому що бояться, а тому що вірять, і це — найвища валюта, у моєму житті не було дорогих машин, брендових костюмів, я ходив у старій куртці, їздив на службовій “Таврії”, їв у столовках, але знав: у мене є те, чого не купити — репутація, мені телефонували з інших регіонів, питали поради, шукали підтримки, а я просто робив свою роботу, мовчки, кожен день, як останній, бо в цій системі ти ніколи не знаєш, коли вона вкусить, одного разу ми вийшли на одну справу, де через високі кабінети йшов трафік дівчат на закордон, маленькі, залякані, з сіл, без родин, їх вивозили по фальшивим документам і продавали, я дивився на ці фото і стискав кулаки, бо це був не просто бізнес — це була війна проти всього людського, я підняв усе, що мав, і вдарив — зсередини, обережно, по ниточці, і коли ми взяли їх на гарячому, мені зателефонували і сказали: “ти перетнув межу”, я відповів: “я народився на цій межі”, через тиждень мене хотіли усунути, відкрили перевірку, але громадськість стала на мій бік, бо я вийшов публічно, вперше за всі роки, я сказав правду — прямо в очі, в ефір, без підказок, і тоді мене або мали прибрати, або підняти, і вони не змогли — бо не чекали, що я матиму за собою народ, навіть діти писали листи, і я зрозумів — я вже не просто коп, я — позиція, я — спина, за якою ховаються ті, кому більше нікуди, я став символом району, не з пафосу, а з факту, бо коли стає темно — телефонують мені, бо знають: я не підведу, були дні, коли я прокидався від дзвінка і за 10 хвилин вже був на місці злочину, не зобов’язаний — але був, бо якщо я начальник, то не маю права бути тільки в кабінеті, я маю бути з людьми, інакше все це — фейк, бували ночі, коли я сидів у машині сам і слухав тишу міста, і вона говорила зі мною, нагадувала, чому я тут, заради кого, і кожного разу я повторював собі: “не зламайся”, бо найважче — залишитись людиною, коли все навколо деградує, але я тримався, бо знав — слабкість тут = смерть, може не фізичну, але внутрішню, а це гірше, я не ідеальний, іноді перегинав, іноді був занадто жорсткий, але в цій справі немає місця м’якості, бо зло не відчуває жалю, і я не міг дозволити собі бути слабким, не тоді, коли за мною стояли ті, кому я обіцяв захист, одного разу один пацан, якого я витяг з банди, прийшов у мій кабінет, сів і сказав: “Петро, ти тоді не дав мені сісти. Тепер я вчусь на юриста”, і я мало не розплакався, бо зрозумів — я живу не дарма, бо навіть якщо змінив одну долю — це вже варте всього, мої друзі — це одиниці, я не маю кола "братків", я не хожу на тусовки, бо знаю: справжні тримаються тихо, мої вечори — це рапорти, дзвінки, та зрідка — рибалка, де я мовчки дивлюсь на воду і згадую, ким я був, і ким став, і хоча я не маю сім’ї, дітей, я маю місію, і це тримає мене, поки інші живуть для себе — я живу для тих, хто не має вибору, я бед коп, не тому що хочу, а тому що маю, я — той, хто не має права здатись, бо світ чекає саме цього, і тому я стою, як стояв завжди — мовчки, вперто, до останнього. Я думав, що після всього, що пройшов, мене вже нічим не здивуєш, але кожен день приносив нове дно, і я навчився не дивуватись, а діяти, бо в цьому світі виживає не той, хто боїться, а той, хто не зупиняється, я бачив, як падають ті, хто колись вважав себе недоторканним, як прогинаються ті, хто голосно кричав про честь, а потім тихо підписував фальшиві протоколи, і тоді я зрозумів — сила не в тому, щоб бути правильним, сила в тому, щоб не зрадити себе навіть тоді, коли світ кричить “здайся”, мене кликали в Київ на підвищення, на “зручну” посаду, де можна було би просто сидіти, підписувати, отримувати, але я відмовився, бо я не для офісу, я — для вулиці, для диму, для сирен, для погонь, і поки я тут, моя територія буде дихати, навіть якщо задихається весь інший світ, іноді мені сниться дитинство — небо над багатоповерхівками, крики сусідів, запах вареної картоплі і мамині руки, які завжди тримали, навіть коли світ падав, і тоді я просинаюсь і розумію — я не маю права здатись, бо я обіцяв, бо я не просто так виріс у цьому бруді, це було формування, це був мій вогонь, і тепер я — частина цього міста, цього темного, подерто-го мегаполісу, де світло тримається тільки на таких, як я, не завжди правильних, не завжди чистих, але завжди справжніх, одного разу я затримав старого мєнта, ще радянської школи, той плюнув мені під ноги і сказав: “Ти нічого не зміниш”, а я відповів: “Я вже змінив — бо ти зараз не над законом, а під кайданками”, і він опустив очі, бо зрозумів — часи змінились, не скрізь, але тут — точно, і це був мій маленький тріумф, без фанфар, але з внутрішнім полегшенням, бо навіть система часом тоне в собі, і їй теж потрібен хтось, хто не боїться тримати голову над водою, я часто думаю про майбутнє — чи зможу колись зупинитись, піти, осісти, завести сім’ю, рибалити кожен день, не думати про постріли, зраду, потік зла, який не закінчується, але потім ловлю себе на думці — я не створений для спокою, я створений для боротьби, і навіть коли все скінчиться — я все одно залишусь стояти, бо це не форма мене зробила, не зірки на погонах, не статус — це те, що я бачив, що пережив, і кого втратив на цьому шляху, у мене немає вітринної біографії, я не герой новин, але я живу в очах тих, хто вижив завдяки мені, я — тінь, я — відлуння, я — той, хто прийде, коли інші мовчать, бо поки ти мовчиш — зло діє, а я не мовчу, я дію, і буду діяти, поки є хоча б шанс, що ще когось можна врятувати. Я не будував кар’єру — я виживав у системі, яка не терпить чесності, і що далі я йшов — то тоншою ставала межа між обов’язком і ненавистю, між службою і війною, бо з кожним роком я все більше бачив, що в цій грі немає правил, тільки гравці, які або грають до кінця, або падають в багно, я зібрав команду з тих, хто не боявся дивитись у вічі злу — не за гроші, не за кар’єру, а тому що це був їхній шлях, як і мій, ми ночами шукали тих, кого вже ніхто не шукав, розкривали справи, які лежали по п’ять років без руху, ми тягнули на собі мертвий тягар чужої бездіяльності, бо якщо не ми — то хто, і коли всі мовчали, ми йшли напролом, я піднімав особові справи, відкопував старі досьє, перетрясав кабінети, поки не знаходив те, що ховали роками, і кожного разу, коли хтось із “сильних світу цього” пробував прикрити “свого”, я дивився йому в очі і казав: “Не з тим граєш”, і це не були слова, це було попередження, бо я не погрожую — я дію, ми працювали в темряві, без камер, без прес-служб, без піару, але кожна ніч для нас була ще одним кроком до того, щоб люди не боялись виходити з дому, щоб мами не ховали дочок, щоб діти не виростали в страху, бо я виріс у ньому — і знаю, чим це закінчується, але навіть серед цього мороку в мене був свій порядок: я ніколи не чіпав тих, хто оступився, але хотів змінитись, я завжди давав шанс, один, єдиний, але справжній, і бачив, як очі загоряються, як ті, кого вже списали, повертались, піднімались, служили, билися пліч-о-пліч, бо знали — я не зраджу, і в цьому була сила, не в погонах, а в довірі, я відчував, як навколо все тисне: політика, інтереси, тіні від тих, кого не видно, але чий голос лунає в коридорах, я знав, що можу стати наступною ціллю, що кожна правильна дія — це удар по чиємусь “бізнесу”, але я не відходив, бо якщо вже став підполковником у 24 — значить не для того, щоб сховатись, і коли були дні, що я залишався в управлінні до ранку, дивився на свій стіл, завалений справами, допитами, фото тіл, я не лякався, я просто глибоко вдихав і продовжував, бо знав — кожен з цих папірців — це життя, не статистика, не графа у звіті, а чиїсь долі, і за них я відповідаю, і якщо десь зірвусь — це не просто помилка, це смерть когось, хто міг би вижити, якби я був уважнішим, тому я не дозволяв собі слабкості, я витискав себе до дна, і навіть коли зупинявся, то ненадовго — щоб знову йти, бо ця війна не має кінця, у ній є тільки паузи, але не перемир’я, я часто їздив сам, без групи, без прикриття, бо хотів бачити все своїми очима, чути людей без фільтрів, без формальностей, і тоді відкривалось найважливіше — правда, її не побачиш у паперах, вона живе у словах простих людей, у тремтячих голосах, у тиші після їхніх історій, і саме вона давала мені сили, бо я не бився за систему — я бився за правду, і саме тому я вистояв там, де інші впали, саме тому я і зараз не зламався, хоча був момент, коли хотілось плюнути на все, поїхати, зникнути, бо втома точила мозок, серце билося, як розтрісканий мотор, але я дивився в очі тим, кого захищав, і знову згадував: я ж сам вибрав цей шлях, сам, свідомо, коли мені було дев’ятнадцять, і я ніколи не шкодував, бо краще жити на межі — ніж спати спокійно, але з порожньою совістю.Я не знаю, чим усе це закінчиться, і не хочу знати, бо ті, хто живе в майбутньому, часто втрачають теперішнє, а я живу тут і зараз, на вулицях, у допитах, у щоденному бруді, в обличчях тих, кого вже ніхто не чує, в очах тих, хто ще не зовсім згас, і я тримаюсь за них, бо тільки вони справжні, все інше — шум, фальш, гра, я бачив, як все проходить: друзі, начальники, вороги, журналісти, закони, політики, тільки правда не змінюється, вона або є, або її немає, і я тримаюсь за неї, хоч вона ріже, як скло, я не хочу медалей, бо знаю, скільки за них було злитих справ, не хочу премій, бо знаю, хто за них втратив совість, не хочу похвали — вона приходить тоді, коли вже пізно, я хочу, щоб після мене залишилось відчуття, що хтось боровся до кінця, не за гроші, не за піар, не за лайки — а по-справжньому, до крові, до нервів, до втрати всього, я знаю, що колись прийде день, коли мене не стане, може кулею, може серцем, може просто — тишком, без гучних подій, але мені не страшно, бо кожен день я проживав на межі, і не марно, кожен день — це ще одна врятована душа, ще один ворог, що впав, ще один хід, який наблизив цю країну до того, щоб не боятись, не мовчати, не коритись, я — бед коп, і цим усе сказано, не для форм, не для системи, а для людей, я той, хто знає, як воно — коли мама ночами плаче на кухні, бо не може купити ліки, я той, хто пам’ятає, як у шкільній їдальні давали хліб без масла, я той, хто вчився виживати не в книжках, а в підворіттях, серед лайки, болю, принижень, і я виріс з цього, не став таким, як вони, я виріс — сильнішим, чистішим, твердішим, і тепер я не зламаюсь, навіть якщо залишусь один, бо я сам собі — опора, і тим, хто прийде після мене, я залишаю не статут, не промови, а приклад: що бути справжнім — це не сором, це виклик, що йти проти системи — не злочин, а честь, що жити чесно — це не наївність, а сила, і якщо хоч один з них візьме в руки значок і скаже: “Я буду, як Романін”, тоді всі ці роки, всі ці ночі, весь цей біль — не дарма, бо справжня перемога — це не зловити всіх, не викорінити зло, а передати вогонь далі, щоб він не згас, я залишаюсь тут, на цих вулицях, у цих справах, у цих людях, бо моє ім’я не вказує на мене — воно вказує на шлях, і цей шлях не закінчиться, поки хоч один бед коп буде стояти на своєму, мовчки, вперто, до кінця.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі