Розглянуто Виключно для Керівника UKRAINE GTA (Думку ГА/ЗГА я почула і прошу не відповідати на цю скаргу)

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Ольга Княгиня

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
26 Вер 2023
Дописи
996
Реакції
1,166
Бали
253
1. Ваш нікнейм: Ольга Княгиня
2. Нікнейм адміністратора: Для Керівника
3. Суть скарги:
Я, звертаюся зі скаргою щодо мого зняття з посади Президента за причиною «відсутність ідеології у партії», з якою я категорично не згодна.

Відповідно до правил лідерів державних організацій, Президент може бути знятий лише у трьох випадках:
  1. рішенням адміністрації сервера;
  2. у ході державного перевороту;
  3. процедурою імпічменту.
Причина «відсутність ідеології у партії» не передбачена правилами як підстава для зняття з посади Президента.
Вважаю таку оцінку необґрунтованою та несправедливою. Політична програма партії «Демос» чітко відображає ідеологічні засади, зокрема принципи демократії, народовладдя, верховенства права, захисту прав людини, соціальної справедливості та проєвропейського курсу розвитку держави.
У програмі детально прописані цілі, завдання та напрямки діяльності, які відповідають демократичній ідеології. Відсутність окремого формального пункту з назвою «Ідеологія партії» не означає її фактичної відсутності.
Навіть у самій назві вже стає відомо про ідеологію партії посилання. Ідеологія партії - це система основних політичних поглядів і принципів, на яких будується діяльність партії.
Наприклад:
  • Ліберальна ідеологія -свобода людини, права, мінімальне втручання держави
  • Соціал-демократія - рівність, соціальний захист, сильна держава
  • Консерватизм -традиції, стабільність, порядок
  • Демократизм - народовладдя і участь громадян у владі
У статуті партії теж можна побачити її ідеологію посилання на статут.
Ось у правилах також прописано сам приклад того як правильно писати ідеологію партії доказ. посилання на правила тут.
Партія «Демос» була створена 06.03.2026 року посилання на партію та на момент подачі заявки на пост Президента посилання на схвалену заявку (11.03.2026) вже функціонувала без жодних зауважень. Моя попередня партія яка є ідентичною функціонувала із серпня 2025 року і ніколи не виникало до неї запитань посилання на партію.
Заявка на посаду Президента була схвалена 11.03.2026, я пройшла всі етапи відбору, включаючи дебати та голосування, за результатами якого набрала 57,8% голосів «за» посилання на результати виборів.
Окремо наголошую, що голосування було проведено з порушенням правил - тривало 1 годину замість встановлених 3 годин посилання на правила то доказ порушення від ГС Держ Михайла Олеговича тут.
18.03.2026 я була призначена на посаду Президента, однак вже 19.03.2026 мене було знято без попередження, без розмови та без надання можливості виправити ситуацію.
Окремо зазначаю, що інавгурація Президента, яка передбачена правилами серверу посилання на правила, проведена не була, що є порушенням з боку ГС Держ.
Після цього я подала скаргу посилання на скаргу, Тому що мене просто повидаляли з усіх чатів та позбавили лідерських прав.
У відповідь ГА Берлінов повідомив, що рішення було прийнято після розмови з ГС Держ, а також зазначив, що партія отримала 2 догани за порушення учасниками у період з 09.03 по 14.03. Хоча у темі партії жодного допису не було і досі немає від ГС Держ Михайла Олеговича доказ.. Мене просто зняли з посади Президента. Виходить що я понесла персональну відповідальність.

Однак виникає логічне питання: якщо партія вже отримала покарання у вигляді двох доган, то з якої причини додатково було застосовано ще й найсуворіше покарання -зняття мене з посади Президента?
Згідно правил (п. 6.3 та 6.4) посилання на правила, відповідальність у таких випадках несе партія у вигляді попереджень, доган або інших санкцій. Я, як лідер, зі своєї сторони реагувала на порушення (зокрема одразу виключила порушника Ваня Догов ), однак не отримувала жодного офіційного попередження від адміністрації. Також зазначаю, що якби покарання для партії було винесене вчасно, я б одразу відреагувала та виконала відповідні вимоги, однак цього зроблено не було:
6.2. Для зняття попередження/догани партія зобов'язана виконати завдання від Президента/СА й письмово відзвітувати у своїй темі партії.
Вважаю, що:

• покарання було застосоване непропорційно;
  • відсутня логічна послідовність дій адміністрації;
  • відповідальність була перекладена на Президента без належних підстав;
  • рішення було прийняте без попередньої комунікації зі мною.
  • спостерігаються значні порушення від ГС Держ Михайла Олеговича
Особливо наголошую, що я вже мала досвід перебування на посаді Президента протягом 5 місяців, і раніше до моєї діяльності не виникало подібних претензій.
На підставі викладеного, прошу:

1. Переглянути рішення про моє зняття з посади Президента;
  2. Надати чітке обґрунтування відповідно до правил;
  3. Пояснити, чому замість покарань партії було застосовано зняття Президента;
  4. Надати оцінку діям адміністрації щодо дотримання процедур;
  5. Вжити заходів для недопущення подібних ситуацій у майбутньому.
Я дуже засмучена цією ситуацією. Завжди відповідально ставилась до своєї посади та сумлінно виконувала свої обов’язки. Під час виборів я отримала підтримку від гравців, які довірили мені цю посаду, і вважаю, що таке рішення також є неповагою до їхнього вибору.
Окремо наголошую, що в ході всієї ситуації були допущені значні порушення з боку ГС Держ Михайла Олеговича (порушення процедури голосування, відсутність інавгурації, відсутність належної реакції на порушення учасників партії у встановлений час). Однак, незважаючи на це,
жодної відповідальності за ці дії не було понесено.
Натомість покарання у вигляді зняття з посади було застосовано саме до мене як лідера, що виглядає як несправедливе та одностороннє рішення. Вважаю такі дії проявом халатності та вибіркового підходу у застосуванні правил.

Вважаю неприпустимим, що вимоги до гравців та лідерів застосовуються жорстко та однозначно, тоді як дії адміністрації, які також містили порушення процедур, залишилися без жодної відповідальності. Це створює нерівні умови та підриває довіру до системи управління проєктом.

І ще один важливий факт. Коли я ще займала посаду, ГС Держ заблокував мене у своєму Telegram доказ. . Я зверталася до нього з питанням щодо процесу голосування, однак у відповідь отримала повідомлення, що я "нию" доказ, після чого була заблокована. Вважаю, що така форма спілкування не відповідає стандартам поведінки старшої адміністрації.
Після цього я звернулася до ГА доказ.. Замість врегулювання ситуації Михайло публічно висловився у мою адресу щодо цієї скарги, що, на мою думку, також є некоректним доказ.
Зараз я спостерігаю аналогічну ситуацію - мене знову заблоковано доказ.. Це викликає питання: чи означає це, що слова ГА для ГС Держ не мають значення? Яким чином мені підтримувати зв'язок із куратором лідерів, якщо я перебуваю в блокуванні?
Також раніше, коли я зверталася до нього, я часто отримувала відповідь про відсутність часу доказ. Проте це не повинно впливати на виконання службових обов'язків. Виникає логічне питання: навіщо займати одночасно кілька посад (ГС Держ, куратор Bad Cop, куратор РП-біографій), якщо немає можливості виконувати обов'язки вчасно та забезпечувати належну комунікацію?

Нещодавно ГС Держ опублікував нові правила проведення наборів посилання на правила доказ. Оформлення ніякого, хоча для лідерів є спеціальні правила оформлення форуму посилання на правила. Існують чітко встановлені вимоги до оформлення тексту, за недотримання яких ГС держ застосовує покарання до лідерів. Водночас ГС Держ Михайло Олегович не дотримується цих самих правил, що створює відчуття нерівності у підходах та підриває довіру до справедливості їхнього застосування.
Повернемось до нових правил від ГС Держ посилання на правила. У нас є вже правила проведення наборів посилання на правила , ГС Держ дуже неуважний і створює свої правила які суперечать правилам які закріпленні від ГА. У правилах є дублювання, неузгодженість щодо часових КД, нечітке розмежування повноважень і різні трактування вимог, що створює суперечності та можливість подвійного тлумачення.
Також лідерів та заступників дуже обурили нові правило від ГС Держ.
У лідера норма - 3 години. Якщо лідер зайшов у гру о 18:00 і почав проводити набір, то наступний набір він може провести лише о 20:00. Третій - о 22:00, але вже не встигає, оскільки норма у лідера 3 години, і не всі гравці проводять у грі більше цього часу. У результаті - лідер отримує покарання (попередження / догана), хоча фізично виконати норму складно або неможливо, навіть якщо старається, тоді як ГС держ сам говорить про зайнятість у реальному житті - тож виникає питання, чому до лідера/заступника вимоги жорсткіші, ніж реальні можливості гравців.
Якщо це правило також стосується заступників - це ніде чітко не прописано. Виникає питання: якщо у лідера немає заступників, він у будь-якому випадку отримає покарання? Це виглядає нелогічно. Також незрозуміло, як саме працює КД 2 години: це перерва між наборами однієї фракції чи між наборами однієї конкретної людини? Окремо варто звернути увагу на пункт: «Заборонено проводити фіктивні набори без реального прийому гравців (фальсифікація для звіту)».Правило прописано некоректно, оскільки під час набору може просто не прийти жоден гравець. У такому випадку це не є фіктивним набором, але формально може трактуватися як порушення. Також саме КД у 2 години виглядає надто жорстким і непродуманим. Наприклад, у фракціях, де онлайн малий (ЗМІ, ДСНС, УЗ -по 3-4 людини), проводити набори раз на 2 години - це практично нереально і неефективно. Це лише ускладнює виконання норми та створює зайве навантаження.
Як такі правила взагалі міг зробити ГС держ - вони виглядають недопрацьованими, з плутаниною в КД та нечіткими формулюваннями, через що їх можна по-різному трактувати і навіть несправедливо карати гравців.

4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): доказ.
5. Дата порушення: 19.03.2026

Останнє редагування:

Михайло Олегович .

Головний Моряк 04
Реєстрування
5 Вер 2025
Дописи
224
Реакції
263
Бали
108
Що ж, так як ця скарга значною мірою стосується особисто мене, то я в праві доповнити:

"(порушення процедури голосування, відсутність інавгурації, відсутність належної реакції на порушення учасників партії у встановлений час)"
Порушень у ході процедури голосування, я рахую, що точно не було, так як це робилося поступово (17.03 - голосування, 18.03 - оголошення результатів та становлення на посаду).

"Відсутність інавгурації" - через не зрозуміле майбутнє, щодо вашої посади, тобто який сенс робити інавгурацію якщо не зрозуміло, що далі?

"Відсутність належної реакції на порушення учасників партії у встановлений час" - а, обіймаючи посаду ГС Держ, маю купу іншої роботи, яку ви, нажаль, не помічаєте, але вона також вагома. (керівник може подивитися мої звіти, тому немає сенсу розписувати тут)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Нещодавно ГС Держ опублікував нові правила проведення наборів посилання на правила доказ. Оформлення ніякого, хоча для лідерів є спеціальні правила оформлення форуму посилання на правила. Існують чітко встановлені вимоги до оформлення тексту, за недотримання яких ГС держ застосовує покарання до лідерів. "

Так, вони були опубліковані сирими через брак часу, але без таких правил також не можна працювати, тим паче, це вже 3-4 варіант цих правил, на створення яких було витрачено достатньо часу. Знову ж, ви чогось не помічаєте мою роботу.

"за недотримання яких ГС держ застосовує покарання до лідерів. " - дуже цікаво побачити хоча б 1 лідера, якого я карав за це

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" ГС Держ дуже неуважний і створює свої правила які суперечать правилам які закріпленні від ГА. У правилах є дублювання, неузгодженість щодо часових КД, нечітке розмежування повноважень і різні трактування вимог, що створює суперечності та можливість подвійного тлумачення."

Що ж, якби я так хотів створювати правила, то це ще можна було б пояснити, але навіщо робити роботу, яка додатково займає мій час, правильно?

Пояснюю: 13.03 від Головної адміністрації мені було дано завдання розробити дані правила, на наступний день (14.03) вони були зроблені. Далі йшла бурна розмова, щодо їхньої точності і всі,хто хотів, додавали свої правки та бачення цих правил.

Щодо правил від ГА: про їхнє існування особисто я дізнався вже після того як я їх створив. Моя задача була виконати завдання, яке було поставлено раніше.

"Також лідерів та заступників дуже обурили нові правило від ГС Держ. У лідера норма - 3 години. Якщо лідер зайшов у гру о 18:00 і почав проводити набір, то наступний набір він може провести лише о 20:00. Третій - о 22:00, але вже не встигає, оскільки норма у лідера 3 години, і не всі гравці проводять у грі більше цього часу."

Усім, хто мене питає за це-я особисто пояснюю та "розжовую" це питання, бо в правилах чітко і з самого їхнього заснування було сказано, що 3 набори в день-це норма для 1 ФРАКЦІЇ, а не особи старшого складу.

"2.1 Мінімальна кількість наборів — 3 набори на день ДЛЯ 1 ФРАКЦІЇ / Попередження / догана лідеру"

"Виникає питання: якщо у лідера немає заступників, він у будь-якому випадку отримає покарання?"

Це поки що сіра зона правил, які, нагадую, що розробляються, а покарань, поки що, НІКОМУ не видавалися, тому я взагалі не розумію навіщо це було це писати тут. (але я не проти, окей, без питань)

"Правило прописано некоректно, оскільки під час набору може просто не прийти жоден гравець. У такому випадку це не є фіктивним набором, але формально може трактуватися як порушення."

Не фіктивний набір - це коли людина старшого складу приїжджає на набір, робить фото, далі їде кудись на 20 хв, а потім приїжджає на закінчення набору чисто на фото. Щодо прийнятих або не прийнятих людей на наборі: я ніде не вказував, що обов'язково треба прийняти хоча б 1 людину. Я так само як і ви був на таких посадах, тому я розумію як люди приходять на набір. Особисто я був лідером ДКВС і на набір то приходить 3 особи, то взагалі не приходять. Тому видавати покарання за такі дрібниці - це просто тупо з моєї сторони.

Отже, я начебто розписав усі пункти, які стосуються мене, якщо у вас ще залишилися питання щодо моїх дій - будь ласка, задавайте. З радістю відповім.

Михайло Олегович .

Головний Моряк 04
Реєстрування
5 Вер 2025
Дописи
224
Реакції
263
Бали
108
Зовсім забув додати до таких самих значних пунктів:

"І ще один важливий факт. Коли я ще займала посаду, ГС Держ заблокував мене у своєму Telegram доказ. . Я зверталася до нього з питанням щодо процесу голосування, однак у відповідь отримала повідомлення, що я "нию" доказ, після чого була заблокована. Вважаю, що така форма спілкування не відповідає стандартам поведінки старшої адміністрації.
Після цього я звернулася до ГА доказ.. Замість врегулювання ситуації Михайло публічно висловився у мою адресу щодо цієї скарги, що, на мою думку, також є некоректним доказ."

Блокування в телеграмі - це особисто моя стара тактика, яку я використовую ще з моменту призначення мене на посаду ЗГС Д.

То за що дана особа отримала блокування? За не самі хороші висловлювання в мою сторону за моєю спиною. Тобто в нашій переписці все добре і вона просто очікує, а у войсах / переписках з іншими людьми я такий-сякий. То яким чином я можу працювати з даною особою? І який сенс їй щось доказувати? Тому я просто і тихо зробив те, що я порахував необхідним

Важливий факт:коли я так блокую людей, то я НЕ забороняю їм тегати мене в будь-якій групі і писати повідомлення,яке їх турбує.

"що я "нию" доказ, після чого була заблокована. Вважаю, що така форма спілкування не відповідає стандартам поведінки старшої адміністрації."

Блокування видане зовсім не за голосування та цей процес. Занадто тупо за таке блокувати. А отримала вона його за причину вище

"Михайло публічно висловився у мою адресу щодо цієї скарги, що, на мою думку, також є некоректним доказ."

Як на мене це є конкретним поясненням мого обурення та пояснення даної ситуації. Додати нічого.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"У відповідь ГА Берлінов повідомив, що рішення було прийнято після розмови з ГС Держ, а також зазначив, що партія отримала 2 догани за порушення учасниками у період з 09.03 по 14.03. Хоча у темі партії жодного допису не було і досі немає від ГС Держ Михайла Олеговича доказ.."

Що ж, відповідь по цій ситуації надійшла вчора (22.03) близько 16 години. А до розгляде цієї скарги немає жодного сенсу видавати покарання. Чого не написав відповідне повідомлення вчора? Бо у мене був неактив і я, як і всі люди, маю право на відпочинок. Тому покарання було видано сьогодні зранку.

Скарга є досить неоднозначною і по ній можна багато розказувати (з мого боку). Якщо у пана Галицького ще залишилися питання щодо моїх дій - просто зв'яжіться зі мною :)

Олег Галицький

Керівник UKRAINE GTA
Керівник
Реєстрування
14 Бер 2023
Дописи
7,314
Реакції
5,023
Бали
253
Вітаю!

Ідеологія партії має бути описаною пунктом в вашій темі щодо створення партії.
Щодо вашої партії, на жаль, ситуації яка використовувалась в попередніх написаних партіях не відома, стосовно останньої партії яка була створена - минулий президент який перебував на посаді та прийняв рішення по схваленню даної партії з порушенням, що надалі призвело до даної ситуації буде занесено у чорний список лідерів держ.орг. на 31 день.

Щодо прийняття кандидатури та не відповідну перевірку заявки, порушення під час проведення виборів, інавгурації, упущеної видачі покарання на партію та некоректності написаних правил ГС Держ Михайло Олегович отримує штрафні стягнення та догану за халатність до даних перевірок.

Правила проведення наборів будуть уточнені та створені однією темою.
Правила проведення інавгурації будуть уточнені оскільки мають певні порушення в формуванні логіки.

Вас на посаду відновити не може бути можливим оскільки на моменті створення партії вона мала бути закритою, але з цим порушенням вас було прийнято на посаду Президента.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі