Відмовлено Віктор Гончар\\\\\ЗСУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
20 Жов 2025
Дописи
48
Реакції
12
Бали
13
1. Ваш нікнейм:Артем Скотар
2. Нікнейм порушника:Віктор Гончар
3. Назва організації порушника:ЗСУ
4. Суть скарги:

Я, як громадянин України, прибув до КПП №1 Збройних Сил України, щоб звернутися із питанням щодо можливого порушення правил перевезення боєкомплекту.

На місці мене зустрів пан Віктор Гончар. Я пояснив йому мету свого візиту. Без належних та чітких пояснень він наказав мені залишити територію КПП.

На той момент я перебував на парковці для автомобілів, яка, наскільки мені відомо, не належить до території військової частини, і не перетинав межі КПП.

Після того як я відмовився залишити територію парковки, Віктор Гончар відкрив по мені вогонь, унаслідок чого я отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вважаю, що такими діями він перевищив свої службові повноваження. Як військовослужбовець, він повинен захищати громадян України, а не завдавати їм тяжких тілесних ушкоджень.

Під час стрілянини я неодноразово просив викликати Національну поліцію України, однак мої прохання були проігноровані. На мою думку, щодо мене були вчинені дії, які становили загрозу моєму життю. Попри це, я вижив.

Прошу провести всебічну, неупереджену перевірку викладених обставин, надати правову оцінку діям Віктора Гончара та, у разі підтвердження порушень, притягнути його до відповідальності

5. Доказ порушення (скриншот/відео):
6. Дата порушення:20.06.26

Віктор Гончар | ПП ЗСУ 06

Кошовий отаман
Реєстрування
7 Січ 2025
Дописи
254
Реакції
56
Бали
33
На жаль, автор скарги не надав повної ситуації, яка сталась тієї ночі.

В 23:50 капрал Ростік Шеліган та солдат Саня Сірок отримали від мене наказ зробити секретний рейс у порт та привезии один КРАЗ БК. Я тим часом почав повітряний патруль ППУ на гвинтокрилі. Побачивши невідому автівку біля АКПП, я приземлився, щоб розбудити водія.

Вся подальша ситуація на відео.

Чому у мене виникли підозри, що ця людина диверсант чи ворожий лазутчик:

- людина приїхала на автівці захисного кольору без номерів, на ньому була маска та бронежилет
- він з його ж слів намагався зупинити військовий транспорт. Крім того пізніше екіпаж КРАЗу доповів, що він їх підрізав
- відмовився надавати посвідчення
- випитував службову інформацію про секретний вантаж та співробітників ЗСУ

Ситуація ускладнювалась тим, що у цей час був заборонений напад на бункер ВЧ, і скоріш за все людина просто відволікала мене, поки його сокланівці нападали. Щоб потягнути час, він казав викликати поліцію, знаючи, що це займе багато часу. Хоча, якщо йому потрібна була поліція, він сам міг її викликати по телефону.
Враховуючи усі ці обставини, я почав діяти згідно Правил зон державних структур. Людина мала достатньо часу, щоб уникнути поранення - було і 3 попередження, і постріл у повітря, але вона не послухалась.

І наприкінці хочу сказати, що БК ми все таки довезли з другої спроби.

Олександр Хмельницький

ГС Держ | 06
Куратор лідерів
Реєстрування
31 Січ 2023
Дописи
404
Реакції
154
Бали
103
Вітаю, розглянувши Вашу скаргу виношу наступний вердикт:

Співробітник ЗСУ надав відео де видно повну ситуацію та детально пояснив свої дії вище
З діями співробітника повністю згоден і порушень від нього не бачу

Відмовлено

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі