Головне Слідче Управління | №212 | ст.94, ст 97, ст 98 ККУ | OPEN

Макрон Дніпровський ♔

| Чорноморський Край
Реєстрування
27 Чер 2022
Дописи
223
Реакції
102
Бали
48
Головна інформація

Статус справи: Відкрито
Дата відкриття: 09/01/2026
Головний слідчий: Макар Дніпровський
Слідча група: Макар Дніпровський, Максим Квінтов​

Опис​

Я, Підполковник НПУ, доповідаю: 08.01.2026 року близько 20:10, під час виконання службових обов'язків під час загальної побудови у військовій частині (обл. Дніпро), мною було зафіксовано факт скоєння тяжкого кримінального правопорушення.

В ході досудового розслідування встановлено: Військовослужбовець ЗСУ Костя Кузик, нехтуючи статутом та законом, відкрив прицільний вогонь із вогнепальної зброї по державному службовцю Тимуру Морозову, який у цей момент перебував при виконанні своїх посадових обов'язків. Внаслідок пострілів потерпілий отримав тілесні ушкодження (ступінь уточнюється).

Дані дії мають чіткі ознаки злочинів, передбачених ст. 94, 97 та 98 ККУ.

Фігуранти справи​

Іʼмя: Костя Кузик
Статус: На волі
Додаткова інформація: Старший Солдат ЗСУ.

ДОКАЗИ
Відео з боді-камери
1:20 - 1:30

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ
В процесі.

Керівник Головного Слідчого Управління - Макар Дніпровський
Підпис:

5350794889177796040.jpg

Макрон Дніпровський ♔

| Чорноморський Край
Реєстрування
27 Чер 2022
Дописи
223
Реакції
102
Бали
48
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину

ОПИС

Я, Керівник ГСУ — Макар Дніпровський, доповідаю про те, що: 08/01/2026 під час відпрацювання оперативної інформації було виявлено громадянина Костю Кузика, який підозрюється у вчиненні серії злочинів проти життя та здоров'я. В ході проведення слідчих дій та затримання було встановлено факти, що вказують на порушення статей Кримінального кодексу, пов'язаних з позбавленням життя особи. Затриманому було роз’яснено його права.

ДОКУМЕНТАЦІЯ
Відео з боді-камери
1:20 - 1:30

На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган зафіксувати кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею 94, 97, 98 ККУ.

Підпис:
5350794889177796040.jpg

Макрон Дніпровський ♔

| Чорноморський Край
Реєстрування
27 Чер 2022
Дописи
223
Реакції
102
Бали
48

Подільський край, КИЇВ,​

НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ​

09/01/2026

ПОСТАНОВА

про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження

Я, Підполковник НПУ Макар Дніпровський, розглянувши повідомлення про злочин №212, що надійшов від Підполковника Макара Дніпровського та матеріали перевірки

ВСТАНОВИВ:

Що 08.01.2026, під час загального шикування особового складу на території військової частини, яке проводилося за участю Президента України, було виявлено державного службовця Костю Кузика. В ході оперативної перевірки та проведення невідкладних слідчих дій було встановлено факти, що вказують на вчинення ним серії злочинів проти життя та здоров'я особи. З огляду на обставини події, дії підозрюваного становлять особливу суспільну небезпеку.​

Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 94, 97, 98 ККУ

ПОСТАНОВИВ:

1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 94, 97, 98 ККУ.

2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.

Підпис:​

5350794889177796040.jpg

Макрон Дніпровський ♔

| Чорноморський Край
Реєстрування
27 Чер 2022
Дописи
223
Реакції
102
Бали
48

Подільський край, КИЇВ,​

НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ​

09/01/2026

ПОСТАНОВА
Про передачу кримінальної справи до прокуратури

Я, Керівник Головного Слідчого Управління — Макар Дніпровський, розглянувши матеріали кримінальної справи № 212, під страхом лжесвідчення

ВСТАНОВИВ:

У ході проведення слідчих заходів за фактом стрільби на території військової частини 08.01.2026 року, після збирання доказів (відеофіксація з боді-камери), було доведено провину підозрюваного Кості Кузика у вчиненні злочинів, передбачених ст. 94, ст. 97 та ст. 98 ККУ. Підозрюваний проігнорував законні вимоги про явку на допит, чим перешкоджав проведенню досудового розслідування.

ПОСТАНОВИВ:

1. Передати кримінальну справу № 212 на розгляд прокуратури Подільського краю з подальшою передачею до суду.
  2. Матеріали досудового розслідування та доказову базу вважати залученими до справи в повному обсязі.
Керівник Головного Слідчого Управління
Макар Дніпровський
Підпис:

5350794889177796040.jpg

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі