Головне Слідче Управління | №221 | 69, 83 ч. 3, 86 ч. 3 88 ККУ | OPEN

Алекс Карпатиченко

ЗГС Держ | Подільський Край
Куратор лідерів
Реєстрування
27 Бер 2024
Дописи
638
Реакції
358
Бали
123
Структура поліції Закарпаття | Головне управління Національної поліції ...

Головне Слідче Управління у місті Київ.

Головна Інформація

Статус: ВІДКРИТО
Дата відкритя: 20.01.2026
Головний слідчий: Алекс Карпатиченко
Слідча група: Алекс Карпатиченко, підрозділ "КОРД"(
затримання).

ОПИС

Я, Слідчий підрозділу Головне слідче управління(далі- ГСУ), при підвезенні представника державної структури Служби безпеки України(далі- СБУ) помітив порушення, а саме: перетин подвійної суцільної смуги та небезпечна їзда від громадянина Подільського Краю(В подальшому встановлено: Станіслав Дирун), після чого, мною було увімкнено маячки та сирену та почалось надання законної вимоги для зупинки транспорту(керувався статтею 16 закону про "Національну поліцію України(далі- НПУ"), особа проігнорувала та на мості стався неприємний інцидент, але особа продовжила рух, було відкрити вогонь по колесам, при повній ліквідації шин, особа вийшла з транспорту та відкрила вогонь по Полковнику СБУ, мною було прийнято рішення - нанести удар в спину, задля врятування напарника, на особу був задіяний високовольтний "тайзер", при заряду "220W", особа втратила свідомість та нами було прийнято рішення негайно відвести особу до найближчої лікарні де фахівці надали професіональну допомогу, особа була приведена в свідомість та було нанесено бинт на місця кровотечі та удару, після чого особа була доставлена до Головного управління(далі- ГУ) НПУ, було викликано адвоката, проведено обшук(керуючись статтею 25закону про НПУ), вилучено нелегальне, перевірка ліцензії на зброю та відправлення особи в слідчий ізолятор на термін досудового розслідування.
Примітка: При обшуку було знайдено корпуси зброї схожих на "М4" та "Узі", в подальшому буде проведено експертизу задля утвердження вини за статтею 69 Кримінального кодексу України(далі- ККУ).

Тим самим Станіслав Дирун [30088] порушив статтю 83 ч. 3, 86 ч. 3, 88 ККУ та підозрюється в скоєнні кримінального злочину за статтею 69 ККУ.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ
прізвище та Ім'я: Станіслав Дирун [30088]
Статус: Ув'язнений.
Додаткова інформація: При затриманні чинив опор.

Докази
*video 1*
*video 2*

Слідчий ГСУ
Алекс Карпатиченко
Знімок екрана 2025-05-02 225622.png

Як до лісу - так і з лісу!

Алекс Карпатиченко

Куратор лідерів
Реєстрування
27 Бер 2024
Дописи
638
Реакції
358
Бали
123
1769015878502.png

Протокол
Про результат експертизи.

Я, слідчий підрозділу ГСУ, конфіскувавши вилучені матеріали для проведення експертизи у фігуранта справи 20.01.2026, провів її 21.01.2026.

Встановив:
21 січня 2026 року, близько 19:15 за київським часом було проведено експертизу матеріалів, вилучений у фігуранта справи №0221. Експертиза проходила у складі слідчого ГСУ - Алекса Карпатиченка.
Результат експертизи: було підтверджено факт використання вогнепальної зброї типу "М4"(у кількості 2 одиниць + 1 використана при нападу) та зберігання вогнепальної зброї типу "УЗІ" (у кількості 6 одиниць) та скоєнням кримінального правопорушення фігурантом в справі №0221.

ВІДЕОЗАПИС ЕКСПЕРТИЗИ
*video M4"
*video УЗІ*
Слідчий ГСУ
Алекс Карпатиченко

Алекс Карпатиченко

Куратор лідерів
Реєстрування
27 Бер 2024
Дописи
638
Реакції
358
Бали
123
1769017308478.png

Рапорт
Про виявлення злочину.

Я. Слідчий ГСУ Алекс Карпатиченко, зібравши достатню кількість доказів та матеріалу, переглянувши відеофіксацію, провівши допит та провівши експертизу вилученої зброї у фігуранта справи №0221, прийшов до рішення:
1) Визнати винним громадянина Подільського Краю Станіслава Дируна [30088] у скоєнні кримінального злочину за статтями 69, 83 ч.3, 86 ч.3 та 88 ККУ.

ОСОБИСТА ІНФОРМАЦІЯ ФІГУРАНТА СПРАВИ:
Ім'я та прізвище: Станіслав Дирун
Стать: Чоловіча
Дата Народження: 25.05.2000
Громадянство: Українець
Місце реєстрації: Київ

На підставі вищевикладеного, прошу зафіксувати кримінальну справу №0179 за фактом злочину, передбаченого статтями 69, 83 ч.3, 86 ч.3 та 88 ККУ.

Слідчий ГСУ
Алекс Карпатиченко

Алекс Карпатиченко

Куратор лідерів
Реєстрування
27 Бер 2024
Дописи
638
Реакції
358
Бали
123
1769027170450.png

ПРОТОКОЛ
Допиту Станіслава Дируна.

Я, Слідчий ГСУ Алекс Карпатиченко, 21 січня 2026 року близько 20:15 за київським часом - допитав фігуранта в кримінальній справі №0221 та дізнався наступну інформацію:

Ім'я та прізвище допитуваного: Станіслав Дирун [30088]
Дата народження: 25.05.2000
Місце проживання: Будинок в селі "Калинівка".
Місце роботи або навчання: Не навчається, підробляє на будівництві та доставці їжі.
Контактний номер: +380 984 980 777
((@vladiksenenko)).
Додаткова інформація: не замужній, співпрацював з слідчим, відповідав чітко|
інколи з відчуттям ноти брехні.

21 січня 2026 року о 20:15 за київським часом, почалося допитування фігуранта в справі №0221, особі було зачитані права та особа відмовилась від їх реалізування, після чого почався процес отримання інформації, особа відповідала чітко, співпрацювала з слідством та казала більш менш схожу на правдиву інформацію, але факт порушення зафіксовано на записі боді-камери. На питання "Чому Ви не зупинився на 3 законні вимоги мегафону", особа відповіла: "Було 8 годин вечора, я вже втомився після робочого дня і почав робити незрозумілі речі". На питання "Який був Ваш мотив при відкриттю вогню по представнику СБУ?", особа відповіла: "Мене перемкнуло та не пам'ятаю цю ситуацію, пам'ятаю як прокинувся в лікарні". Фігурант зазначив, що за свої вчинки - кається. На питання "Навіщо Вам вогнепальна зброя?", особа відповіла: "Для самозахисту, тренувань та полювання.". На питання "Як Ви отримали дану вогнепальну зброю?", особа відповіла: "При покупці машини знайшов в багажнику, в кого придбав машину не пам'ятає та не прийшов з даною проблемою до правоохоронних органів, через відчуття страху". Особа сім'ї немає, дітей немає. Запитавши найголовніші та додаткові/розшируючі питання - допит підійшов до закінчення та особа було поміщена повторно до СІЗО до періоду передання справи прокуратурі.

Примітка: Прошу суд зафіксувати повну співпрацю зі слідством та винести трошки легше покарання.
Слідчий НПУ
Алекс Карпатиченко

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі