Державне Бюро Розслідувань | №207 | 98.6 (додано) ККУ | OPEN

Пaвло Грушко

Генерал Нац. поліції Подільського Краю
Лідер
Реєстрування
28 Жов 2023
Дописи
488
Реакції
99
Бали
88
дбр 2.jpg

ГОЛОВНА ІНФОРМАЦІЯ
Статус: ВІДКРИТО.
Дата відкриття: 20/12/2025.
Головний слідчий: Павло Грушко.
Слідча група: Алекс Карпатиченко, Майк Красава.

ОПИС

Я, Полковник Служби Безпеки України - Павло Грушко Михайлович повідомляю про підозру, щодо вчинення громадянином України, військовослужбовцем Збройних Сил України, котрий проходить службу в військовій частині - АП 284 (місце базування обл. Дніпро) Сашою Остащуком, кримінального правопорушення передбаченим статтею 98.6 (додано) ККУ - Дача хабара будь-якій особі у великих розмірах від 100 001 до 5 000 000 гривень. Карається штрафом від 1 000 000 до 5 000 000 гривень та позбавленням волі від 4 до 6 років.

20.12.2025 року об 17:29 під час робочої зміни, Полковником Збройних Сил України, Данилом Яворівський було видано дисциплінарне стягнення у вигляді догани, Старшому сержанту, Збройних Сил України, Саші Остащуку. Коли Данило та обвинувачуваний їхали разом в авто, Остащук спитав у свого Полковника, чи є можливим вирішити питання стосовно догани за допомогою грошей, так щоб це залишилося між ними. Полковник - Данило Яворівський, вирішив підіграти та сказати номер своєї картки. Після надання даної інформації, Саша остащук перевів на його карту 1.500.000 гривень. Данило Яворівський перевірив ім'я людини, котра здійснила переведення даних коштів на його рахунок, це був Саша Остащук. Полковник, відразу після цього закував свого підлеглого та відвіз його до СБУ де були проведені подальші необхідні процесуальні дії.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ

Іʼмя:
Саша Остащук
Статус: На волі
Додаткова інформація: відсутня

ДОКАЗИ

Відео з боді-камери
Фото грошового переказу
https://imgur.com/a/JqpNbyA

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ

В процесі.

Полковник - Павло Грушко
Підпис:
Знімок екрана (55).png

Пaвло Грушко

Лідер
Реєстрування
28 Жов 2023
Дописи
488
Реакції
99
Бали
88
дбр 2.jpg
Подільсикй край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
25/12/2025.

РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину

ОПИС

Я, Полковник - Павло Грушко, доповідаю про те, що: 20.12.2025 року об 17:29 під час робочої зміни, Полковником Збройних Сил України, Данилом Яворівський було видано дисциплінарне стягнення у вигляді догани, Старшому сержанту, Збройних Сил України, Саші Остащуку. Коли Данило та обвинувачуваний їхали разом в авто, Остащук спитав у свого Полковника, чи є можливим вирішити питання стосовно догани за допомогою грошей, так щоб це залишилося між ними. Полковник - Данило Яворівський, вирішив підіграти та сказати номер своєї картки. Після надання даної інформації, Саша Остащук перевів на його карту 1.500.000 гривень. Данило Яворівський перевірив ім'я людини, котра здійснила переведення даних коштів на його рахунок, це був Саша Остащук.
Таким чином обвинувачений в справі №0207 здійсним кримінальне правопорушення передбачене статтею 98.6 (додано) ККУ - Дача хабара будь-якій особі у великих розмірах від 100 001 до 5 000 000 гривень. Карається штрафом від 1 000 000 до 5 000 000 гривень та позбавленням волі від 4 до 6 років.

ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a)
Відеофіксація, Фотофіксація
(b) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган зафіксувати кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 98.6 (додано) ККУ.
Полковник - Павло Грушко
Підпис:
Знімок екрана (55).png

Пaвло Грушко

Лідер
Реєстрування
28 Жов 2023
Дописи
488
Реакції
99
Бали
88
дбр 2.jpg
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
25/12/2025.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження

Я, Полковник Павло Грушко, розглянувши повідомлення про злочин №207, що надійшов від Полковника Павла Грушка та матеріали перевірки

ВСТАНОВИВ:

що 20.12.2025 року об 17:29 під час робочої зміни, Полковником Збройних Сил України, Данилом Яворівський було видано дисциплінарне стягнення у вигляді догани, Старшому сержанту, Збройних Сил України, Саші Остащуку. Коли Данило та обвинувачуваний їхали разом в авто, Остащук спитав у свого Полковника, чи є можливим вирішити питання стосовно догани за допомогою грошей, так щоб це залишилося між ними. Полковник - Данило Яворівський, вирішив підіграти та сказати номер своєї картки. Після надання даної інформації, Саша Остащук перевів на його карту 1.500.000 гривень. Данило Яворівський перевірив ім'я людини, котра здійснила переведення даних коштів на його рахунок, це був Саша Остащук.
Таким чином обвинувачений в справі №0207 здійсним кримінальне правопорушення передбачене статтею 98.6 (додано) ККУ - Дача хабара будь-якій особі у великих розмірах від 100 001 до 5 000 000 гривень. Карається штрафом від 1 000 000 до 5 000 000 гривень та позбавленням волі від 4 до 6 років.

Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 98.6 (додано) ККУ

ПОСТАНОВИВ:

1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 98.6 (додано) ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.

Полковник - Павло Грушко
Підпис:
Знімок екрана (55).png

Пaвло Грушко

Лідер
Реєстрування
28 Жов 2023
Дописи
488
Реакції
99
Бали
88
дбр 2.jpg
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
25/12/2025.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного/свідка

Я, полковник - Павло Грушко, 20 дня 12 місяця 2025 року, допитав свідка/підозрюваного у справі №0207.

Ім'я та прізвище допитуваного: Саша Остащук
Дата народження: 26.08.2005
Місце проживання: правий берег м. Київ
Громадянство: Українське
Місце роботи або навчання: Збройні сили України
Контактний номер: -

Під час допиту вдалося встановити наступне:
Далі цитую підозрьогованого з поправками "Мені п. Данило не сказав що це рахується хабарем але я погоджуюся що я такий сякий хотів замінити догану"

(a) Відеоматеріал №1:
video
Полковник - Павло Грушко
Підпис:

Знімок екрана (55).png

Пaвло Грушко

Лідер
Реєстрування
28 Жов 2023
Дописи
488
Реакції
99
Бали
88
дбр 2.jpg
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
25/12/2025.
ПОСТАНОВА
про передачу кримінальної справи до прокуратури

Я, Полковник - Павло Грушко, розглянувши матеріали кримінальної справи №0207, під страхом лжесвідчення

ВСТАНОВИВ:
У ході проведення слідчих заходів, після збирання доказів було доведено провину підозрюваного.

ПОСТАНОВИВ:
1. Передати кримінальну справу №0207 на розгляд прокуратури Подільського Краю з подальшою передачею до суду.

Полковник - Павло Грушко
Підпис:
Знімок екрана (55).png

Aртем Судаков

Старший Адміністратор | Північна Україна
Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,651
Реакції
1,105
Бали
253

Aртем Судаков

Старший Адміністратор | Північна Україна
Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,651
Реакції
1,105
Бали
253

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі