Відмовлено Для Власника Проєкту Григорія Густіліна або Керівника Проєкту Олега Галицького!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Владислав Флоренс

Кошовий отаман
Реєстрування
15 Кві 2024
Дописи
134
Реакції
46
Бали
33
Вік
14

ОФІЦІЙНЕ ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ПРО БЛОКУВАННЯ ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ

**Від користувача Марка Флоренса​

(військовослужбовця Національної гвардії України, м. Київ)**
на ім’я власника проєкту Ukraine GTA
пана Григорія Густіліна

1. Вступна частина

Я, Марк Флоренс, гравець спільноти Ukraine GTA, звертаюся з офіційним оскарженням рішення адміністрації про застосування до мене санкції у вигляді блокування облікового запису (так званого «бану») на період із 19 жовтня 2025 року до 11 березня 2042 року.

Підставою для накладення покарання адміністрація вказала погрози розправою, висловлені мною під час конфлікту з іншим учасником ігрового процесу — гравцем Матвієм Леваком.

Водночас вважаю за необхідне повідомити, що на момент виникнення конфлікту я, як гравець і як військовослужбовець Національної гвардії України (м. Київ), діяв у стані емоційного тиску, спровокованого образливими висловлюваннями, що принижували мою честь, гідність і військову службу.

2. Короткий виклад обставин інциденту

19 жовтня 2025 року під час ігрової сесії на сервері Ukraine GTA між мною та користувачем Матвієм Леваком виникла словесна суперечка. У ході цієї суперечки зазначений користувач неодноразово вживав щодо мене нецензурні та принизливі вислови, які мали на меті спровокувати емоційну реакцію.

Унаслідок навмисної провокації я дійсно допустив словесну відповідь, яку адміністрація могла трактувати як погрозу фізичною розправою. Однак наголошую: це висловлювання не мало наміру реального втілення, не містило закликів до насильства та було емоційною реакцією на образу, а не умисним порушенням правил проєкту.

Я визнаю часткову провину — на 50%, оскільки вважаю, що подібні вислови, навіть у відповідь на провокацію, не відповідають стандартам спілкування спільноти. Водночас інші 50% відповідальності лежать на гравцеві Матвієві Леваку, дії якого прямо спричинили конфлікт і довели ситуацію до ескалації.

3. Юридичне обґрунтування оскарження

Відповідно до принципів, що діють у будь-якому адміністративному процесі, навіть у внутрішньоігровому середовищі, покарання має бути пропорційним, справедливим та заснованим на всебічному розгляді обставин.

У даному випадку строк блокування — понад 16 років — не відповідає критеріям адекватності та несе каральний, а не виховний характер. Такий термін є надмірним і не сприяє виправленню або перевихованню гравця.

Згідно з принципом “audi alteram partem” (лат. вислухай іншу сторону), адміністрація перед прийняттям рішення про бан повинна надати мені можливість пояснити обставини події. Проте цього не було зроблено, що є порушенням базового принципу неупередженого розгляду.

Крім того, згідно з внутрішніми етичними нормами RP-проєктів, адміністрація має забезпечити рівність сторін під час конфлікту. На момент винесення рішення ніяких санкцій щодо гравця Матвія Левака застосовано не було, хоча саме його дії стали першопричиною конфлікту.

4. Морально-етичний аспект

Як військовослужбовець Національної гвардії України, я щоденно дотримуюся військової дисципліни, законів України та присяги народові.
Моя поведінка в реальному житті завжди ґрунтується на принципах честі, відповідальності та патріотизму.

У той момент, коли інший учасник спільноти дозволив собі вислови, що принижують честь військовослужбовця, я не зміг залишитися байдужим. Моя емоційна реакція була помилковою, проте вона не відображає мого справжнього ставлення до спільноти, її учасників та адміністрації.

Я ніколи не мав на меті завдати шкоди чи спричинити конфлікт у межах гри. Моєю єдиною помилкою стало те, що я піддався на провокацію, замість того, щоб звернутися до адміністратора або модератора.

5. Прошу врахувати пом’якшувальні обставини

1. Часткове визнання провини — я не заперечую факт емоційної реакції, але прошу врахувати її причину.
  2. Службовий статус — як військовослужбовець, я несу підвищену відповідальність за слова, однак також маю право на захист честі та гідності.
  3. Попередня поведінка в спільноті — до цього інциденту я не мав дисциплінарних порушень, не порушував RP-правила і завжди дотримувався етичних норм.
  4. Характер покарання — накладений бан не є виховним заходом, а лише відлучає мене від спільноти, позбавляючи можливості виправити помилку.

6. Прошу адміністрацію проєкту

1. Провести повторний розгляд справи за участю обох сторін — мене (Марка Флоренса) та гравця Матвія Левака.
  2. Застосувати принцип індивідуалізації покарання, який передбачає оцінку міри провини кожної сторони.
  3. Зняти або повністю скасувати блокування, як таке, що є непропорційним і несправедливим.
  4. Розглянути питання про накладення дисциплінарного покарання на гравця Матвія Левака, який свідомо спровокував конфлікт.
  5. Встановити чіткий регламент розгляду спорів між гравцями, щоб уникнути подібних випадків у майбутньому.

7. Заключна частина

Моє звернення не є спробою уникнути відповідальності, а прагненням до відновлення справедливості та довіри між адміністрацією, гравцями та всією спільнотою Ukraine GTA.

Я ціную цей проєкт, адже він не лише є майданчиком для гри, а й для формування спільноти патріотично налаштованих українців, які шанують закон, честь і взаємну повагу.

Як військовослужбовець Національної гвардії України м. Київ, я присягнув народу України та дотримуюся принципів служіння й честі.
Саме тому вважаю за потрібне довести, що навіть у віртуальному середовищі я прагну діяти в межах правових і моральних норм.

Прошу розглянути моє звернення об’єктивно, неупереджено та в межах чинних правил проєкту.
У разі позитивного рішення готовий публічно вибачитися перед учасниками спільноти та взяти участь у внутрішньому діалозі щодо запобігання подібним конфліктам у майбутньому.

З повагою,
=Марко Флоренс
(Гравець Ukraine GTA #06)
Дата подання апеляції: 20.10.2025
Контакт: Discord — [vladislav_alvarez]
Доказ покарання:Тиць

Видалений користувач 76641

Гість
Вітаю.

Детально розібравшись в ситуації та керуючись правилом виношу вердикт:

5.23. "Погрози" - Заборонено залякувати / погрожувати гравцю розправою в реальному житті “я приїду до тебе і ….”, тощо. | Бан від 14 днів
Я би оскаржив ваше покарання до меншого терміну, проте беручи до уваги що погрози були присутні також в бік адміністратора, на разі не вбачаю за вами якихось висновків по данній ситуації.

Ви можете податись на оскарження через певний термін. Ситуацію та ваші висновки буде переглянуто.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі