Фейзу Бездарь
Поважний гравець
- Реєстрування
- 26 Лип 2023
- Дописи
- 298
- Реакції
- 200
- Бали
- 306
1. Ваш нікнейм:Фейзу Краймз
2. Нікнейм адміністратора: для Галицького/Серго
3. Суть скарги:
Давно в UKRAINE GTA було запроваджено систему капчі для забезпечення чесної ловлі майна. Гравці тривалий час тренувалися та вдосконалювали свої навички. Проте останнім часом поширилася серйозна проблема: гравці почали використовувати штучний інтелект для написання скриптів (AHK, OCR-софт), які автоматично розпізнають і вводять капчу за частки секунди.
Як чесний гравець, який вводив капчу приблизно за ~3 секунди, раніше я міг спіймати майно хоча б 1–2 рази на тиждень. Зараз це стало абсолютно неможливим. Щоб довести це, я провів детальний аналіз фізіологічних можливостей людини за допомогою штучного інтелекту Gemini.
Мій особистий рекорд введення 8-символьної капчі становить 2.3 секунди, але навіть за таких умов я не маю жодного шансу проти автоклікерів та скриптів.
Ось що каже розрахунок людських можливостей:
Пропозиція:
Наразі в грі немає належної системи моніторингу затримки введення (Inter-Key Delay), а покарання за використання софту становить лише до 7 днів бана. Я вважаю це абсолютно несправедливим щодо чесних гравців, адже таке м'яке покарання не зупиняє порушників.
Офіційно прирівняти будь-яке використання скриптів розпізнавання капчі (OCR, AHK, автоклікери, бота) до шкідливого читерства, яке повністю руйнує економіку гри та чесну конкуренцію між гравцями.
5. Дата порушення:13.08.26
2. Нікнейм адміністратора: для Галицького/Серго
3. Суть скарги:
Давно в UKRAINE GTA було запроваджено систему капчі для забезпечення чесної ловлі майна. Гравці тривалий час тренувалися та вдосконалювали свої навички. Проте останнім часом поширилася серйозна проблема: гравці почали використовувати штучний інтелект для написання скриптів (AHK, OCR-софт), які автоматично розпізнають і вводять капчу за частки секунди.
Як чесний гравець, який вводив капчу приблизно за ~3 секунди, раніше я міг спіймати майно хоча б 1–2 рази на тиждень. Зараз це стало абсолютно неможливим. Щоб довести це, я провів детальний аналіз фізіологічних можливостей людини за допомогою штучного інтелекту Gemini.
Мій особистий рекорд введення 8-символьної капчі становить 2.3 секунди, але навіть за таких умов я не маю жодного шансу проти автоклікерів та скриптів.
Ось що каже розрахунок людських можливостей:
Будь-яке введення 8 виправлених букв і цифр швидше ніж за 1.0–1.2 секунди (особливо на постійній основі) — це фізична аномалія для людського організму, яка чітко вказує на використання AHK/OCR.«Без людського фактора (чиста механіка та зорова реакція) підготовлена людина може фізично ввести капчу за ~1.9–2.1 секунди. Але реальний "людський фактор" (мікропаузи, зчитування викривлених символів) додає ще 0.3–0.6 секунди. Це виводить стабільний результат тренованого гравця на рівень 2.2–2.6 секунди».
Пропозиція:
Наразі в грі немає належної системи моніторингу затримки введення (Inter-Key Delay), а покарання за використання софту становить лише до 7 днів бана. Я вважаю це абсолютно несправедливим щодо чесних гравців, адже таке м'яке покарання не зупиняє порушників.
Офіційно прирівняти будь-яке використання скриптів розпізнавання капчі (OCR, AHK, автоклікери, бота) до шкідливого читерства, яке повністю руйнує економіку гри та чесну конкуренцію між гравцями.
2. Механізми виявлення та перевірки на софт:
Щоб ефективно виявляти порушників, пропоную впровадити такі інструменти перевірки:- Серверний замір часу (Таймінг-лог): Якщо капча вводиться швидше ніж за 2 секунди, система повинна автоматично маркувати цей лог як підозрілий і надсилати сповіщення адміністрації.
- Виклик на перевірку в Discord: Адміністратор має право викликати гравця, який підозріло швидко ввів капчу, на перевірку ПК (пошук AHK/OCR софту) та тест на тренажері капчі під демонстрацію екрана. Відмова або значна різниця в швидкості = бан.
- Аналіз затримки натискань (Inter-Key Delay): Фіксувати випадки, коли 8 символів вставляються миттєво (0 мс) або з однаковим штучним інтервалом (наприклад, чітко 50 мс між кожною буквою), що є прямою ознакою роботи скрипту. (це також можуть обійти )
3. Градація та жорсткість покарань:
- 1-ше порушення: Блокування акаунту на 6000 днів + повна конфіскація спійманого майна/коштів. Можливість оскарження через форум зі зменшенням терміну до 31 дня можлива лише один раз і за умови повного визнання вини.
- 2-ге порушення (або повторний лов з софтом): Глобальне блокування на 6000 днів на всіх серверах проєкту + Serial/HWID-бан (за серійним номером ПК) без права на амністію чи оскарження.
5. Дата порушення:13.08.26