Розглянуто Для Керівників проекту Олег Галицьций/Серго (бородьбас з АХК та іншими стороніми програмами)

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Фейзу Бездарь

Поважний гравець
Реєстрування
26 Лип 2023
Дописи
298
Реакції
200
Бали
306
1. Ваш нікнейм:Фейзу Краймз
2. Нікнейм адміністратора: для Галицького/Серго
3. Суть скарги:
Давно в UKRAINE GTA було запроваджено систему капчі для забезпечення чесної ловлі майна. Гравці тривалий час тренувалися та вдосконалювали свої навички. Проте останнім часом поширилася серйозна проблема: гравці почали використовувати штучний інтелект для написання скриптів (AHK, OCR-софт), які автоматично розпізнають і вводять капчу за частки секунди.

Як чесний гравець, який вводив капчу приблизно за ~3 секунди, раніше я міг спіймати майно хоча б 1–2 рази на тиждень. Зараз це стало абсолютно неможливим. Щоб довести це, я провів детальний аналіз фізіологічних можливостей людини за допомогою штучного інтелекту Gemini.

Мій особистий рекорд введення 8-символьної капчі становить 2.3 секунди, але навіть за таких умов я не маю жодного шансу проти автоклікерів та скриптів.

Ось що каже розрахунок людських можливостей:

«Без людського фактора (чиста механіка та зорова реакція) підготовлена людина може фізично ввести капчу за ~1.9–2.1 секунди. Але реальний "людський фактор" (мікропаузи, зчитування викривлених символів) додає ще 0.3–0.6 секунди. Це виводить стабільний результат тренованого гравця на рівень 2.2–2.6 секунди».
Будь-яке введення 8 виправлених букв і цифр швидше ніж за 1.0–1.2 секунди (особливо на постійній основі) — це фізична аномалія для людського організму, яка чітко вказує на використання AHK/OCR.

Пропозиція:

Наразі в грі немає належної системи моніторингу затримки введення (Inter-Key Delay), а покарання за використання софту становить лише до 7 днів бана. Я вважаю це абсолютно несправедливим щодо чесних гравців, адже таке м'яке покарання не зупиняє порушників.

Офіційно прирівняти будь-яке використання скриптів розпізнавання капчі (OCR, AHK, автоклікери, бота) до шкідливого читерства, яке повністю руйнує економіку гри та чесну конкуренцію між гравцями.

2. Механізми виявлення та перевірки на софт:

Щоб ефективно виявляти порушників, пропоную впровадити такі інструменти перевірки:

• Серверний замір часу (Таймінг-лог): Якщо капча вводиться швидше ніж за 2 секунди, система повинна автоматично маркувати цей лог як підозрілий і надсилати сповіщення адміністрації.
  • Виклик на перевірку в Discord: Адміністратор має право викликати гравця, який підозріло швидко ввів капчу, на перевірку ПК (пошук AHK/OCR софту) та тест на тренажері капчі під демонстрацію екрана. Відмова або значна різниця в швидкості = бан.
  • Аналіз затримки натискань (Inter-Key Delay): Фіксувати випадки, коли 8 символів вставляються миттєво (0 мс) або з однаковим штучним інтервалом (наприклад, чітко 50 мс між кожною буквою), що є прямою ознакою роботи скрипту. (це також можуть обійти )

3. Градація та жорсткість покарань:

• 1-ше порушення: Блокування акаунту на 6000 днів + повна конфіскація спійманого майна/коштів. Можливість оскарження через форум зі зменшенням терміну до 31 дня можлива лише один раз і за умови повного визнання вини.
  • 2-ге порушення (або повторний лов з софтом): Глобальне блокування на 6000 днів на всіх серверах проєкту + Serial/HWID-бан (за серійним номером ПК) без права на амністію чи оскарження.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео):-
5. Дата порушення:13.08.26

Серго Голд

Спец.Адмін UKRAINE GTA
Спец.Адмін
Реєстрування
22 Сер 2024
Дописи
3,109
Реакції
1,978
Бали
643
Вітаю

Правила щодо покарання за використання подібного програмного забезпечення буде переглянуто, після чого буде внесено відповідні зміни.

Щодо технічної частини, можливість впровадження додаткового моніторингу та способів виявлення подібних порушень також буде взята до уваги.

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі