Розглянуто Для Олега Галицького

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Джитаро Блейз

Кошовий отаман
Реєстрування
16 Бер 2026
Дописи
106
Реакції
76
Бали
77
1. Ваш нікнейм та ID: Джитаро Блейз 66513
2. Нікнейм адміністратора: Віталій Петришин / Олексій Киволон (ГА та Ст.А)
3. Суть скарги:
Звертаюся безпосередньо до Керівника проекту з проханням провести повне та неупереджене розслідування ситуації, що склалася на сервері «Південна Україна». На даний момент зі сторони Головного Адміністратора та його підлеглого адміна Киволон спостерігається систематичний блат, халатне ставлення до обов'язків, перевищення адмін-повноважень та повне ігнорування прав активного гравця.
Нижче наводжу вичерпний перелік усіх порушень та фактів:
1. Халатність, провокації та особиста неприязнь з боку Киволона
Неадекватне спілкування та насмішки в ЛС: Після розгляду попередньої скарги адмін Киволон написав мені у приватні повідомлення Discord. Замість стриманої та професійної поведінки, адмін почав відверто насміхатися («ХАХАХА», провокаційні смайли) та виявляти зверхність.

Тиск та погрози адмін-повноваженнями: У ході розмови Киволон почав прямо погрожувати мені розправою через адмін-панель — писав фрази «жди снятие и бан» та навмисно виводив мене на емоції.
Видача максимального покарання (31 день бану) з особистої образи: Отримавши у відповідь емоційну реакцію на свої ж насмішки, Киволон обидився і видав 31 день блокування за п.п. 7.10. Наголошую: за подібні спонтанні слова в ЛС на проекті зазвичай дають до 5 днів бану (або мут). Ніяких погроз життю, розправ чи критичних порушень з мого боку не було — 31 день було видано суто як особиста помста адміна.

Зливання з високої посади в НПУ: Скориставшись конфліктом, який він сам і спровокував, Киволон зняв мене з посади Підполковника НПУ. Жодних фракційних, статутних чи ігрових порушень я не вчиняв — зняття відбулося виключно через особистий конфлікт у Discord
2. Заангажованість, блат та бездіяльність з боку ГА
Формальне покарання для адміна: У першій скарзі ГА офіційно підтвердив, що Киволон поводився некоректно і «поніс покарання». Але за фактичний злив гравця, провокації та погрози в ЛС адміну лише провели безглузду «бесіду», тоді як гравець отримав місяць бану. Це прямий приклад подвійних стандартів та покривання свого складу.
Фактичне визнання неадекватності 31 дня бану самiм ГА: У повторній скарзі ГА зрізав мені термін з 31 до 16 днів. Цим самим ГА письмово та офіційно визнав, що початкове покарання у 31 день було повністю заваженим, безпідставним та некоректним! Проте ГА відмовився визнати провину обиженого адміна у видачі цього заваленого бану і знову відмовився випустити мене, хоча я вже відсидів 7 днів (що перекриває стандартну норму в 5 днів за подібне порушення).

Повний злив та ігнорування питання про посаду НПУ: У скаргах на форумі та в особистих повідомленнях я неодноразово ставив конкретне питання щодо поновлення мене на посаді Підполковника НПУ. ГА у відповідях на форумі та в ЛС це питання просто ігнорує та зливаються. На скріншотах переписки чітко видно, як ГА перекручує факти, стверджуючи: «Ви отримали покарання — за це і зняті». ГА принципово робить вигляд, що зняття з високої посади через конфлікт поза грою, спровокований адміном, це «нормально».
3. Підсумок ситуації:
На сервері побудована схема, за якої адмін може дозволити собі насміхатися над гравцем у ЛС, погрожувати йому баном, а після цього видавати 31 день блокування та знімати з посади. При цьому ГА повністю покриває такі дії, розказує про «уступки» (скоротивши завалений термін удвічі) і тупо зливається з питання відновлення у фракції.
Я є активним гравцем, який вклав чимало часу в розвиток фракції НПУ, і я не збираюся терпіти подібного адмінського свавілля та блату.
Вимоги до Керівника проекту:
Провести повну перевірку дій ГА на предмет заангажованості, покривання підлеглих та неналежного розгляду скарг.
Видати адміністратору Киволон офіційну письмову догану в адмін-картку за халатність, провокацію гравців у ЛС, погрози зняттям та свідому видачу завищеного покарання з особистої неприязні.
Поновити мене на посаді Підполковника НПУ, анулировавши неправомірне зняття, яке відбулося поза грою та яке ГА повністю проігнорував у темах.
Повністю зняти залишок терміну блокування (або замінити його на мут), оскільки відбуті 7 днів бану є більш ніж достатнім покаранням за емоційний спалах у відповідь на провокацію.
4. Докази отриманого покарання (скріншот/відео): Тиць
5. Дата порушення: 22.09 - 28.09

Віталій Петришин

ГА | Південна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
12 Лют 2024
Дописи
3,373
Реакції
2,389
Бали
558
Вітаю. Ознайомившись з Вашою скаргою, надаю наступну відповідь. Оскільки Ви порушили кілька окремих питань, надам відповідь щодо кожного з них.

1. Щодо спілкування з адміністратором та його дій

Некоректне спілкування адміністратора з Вами було розглянуто. За свої дії він отримав відповідне покарання. Твердження про те, що все обмежилося лише бесідою, не відповідає дійсності, адже він отримав за це дисциплінарне покарання - це є попередження/догана.
Водночас дії адміністратора та Ваші повідомлення оцінюються окремо. Навіть якщо поведінка співрозмовника викликала у Вас емоції, це не скасовує відповідальності за образи, висловлені у відповідь. Так само притягнення Вас до відповідальності не означає, що поведінку адміністратора було проігноровано.

2. Щодо Вашого блокування

Відповідно до пункту 7.10 правил Ukraine GTA, заборонено ображати адміністрацію або погрожувати їй поза грою - у соціальних мережах, особистих повідомленнях тощо. Дія цього правила поширюється на висловлювання, пов’язані з діями адміністратора. Передбачене покарання - блокування до 31 дня або блокування на 6000 днів. Особисте листування в Discord також підпадає під дію цього пункту.

У цій ситуації діалог з адміністратором розпочали саме Ви. У повідомленнях були образи, пов’язані з ним та його діями як адміністратора. Для застосування пункту 7.10 не потрібно, щоб ішлося саме про погрози життю: правило окремо охоплює образи адміністрації.

Вам було видано блокування на 30 днів. Після повторного розгляду я скоротив його до 16 днів. Перегляд строку покарання не є визнанням того, що порушення не було або що блокування слід повністю скасувати. Під час оцінки ситуації також враховано історію Ваших покарань, зокрема покарання за образи Ukraine GTA та інші порушення.

Ваше посилання на «стандартні 5 днів» не змінює меж блокування, визначеної пунктом 7.10. Те, що Ви вже відбули частину строку, також не є підставою автоматично замінити залишок блокування на мут. Рішення про скорочення строку до 16 днів залишається чинним, адже від Вас були критичні образи і неодноразово.

3. Щодо звільнення з посади Підполковника НПУ

Адміністратор Олексій Киволон не є слідкуючим за державною організацією та не має повноважень ухвалювати рішення про Ваше звільнення з НПУ. Тому твердження, що саме він особисто зняв Вас із посади через конфлікт у Discord, є некоректним.

Рішення щодо Вашого перебування на посаді було пов’язане з втратою довіри з огляду на Ваші дії та блокування акаунта. Пункт 2.32 правил державних організацій забороняє порушувати правила серверу та передбачає попередження, догану або звільнення із занесенням до ЗЧС. Отже, порушення загальних правил може мати наслідки для перебування на посаді в державній організації, навіть якщо воно не є окремим порушенням фракційного статуту, адже ця посада є старший склад.
Жодного покривання адміністратора немає, адже він поніс покарання теж

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 2, Учасників: 1, Гостей: 1)

Угорі