Розглянуто Для Сергія Коваленка

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Дан Гост

Активний
Реєстрування
18 Тра 2023
Дописи
303
Реакції
107
Бали
48
  1. Нікнейм адміністратора: Сергій Коваленко
  2. Особистий нікнейм: Дан Гост
  3. Суть скарги: Шановний Сергій Коваленко!

Я пишу до вас із проханням уточнити або переглянути правило 6.2.1 (“DM in GZ”) у зв’язку з його неоднозначним трактуванням, яке може суперечити логіці RP-ситуацій.

Суть проблеми
    (Одразу хочу сказати питань до Адміністратора який видав покарання немає). Відповідно до правила, заборонено відкривати вогонь у відповідь у зеленій зоні навіть у випадках, коли на тебе нападають. Як зазначено, дозволяється “захищатися від нападу на державну територію” і тд.,однак захист власного життя у будь-яких інших обставинах (зокрема в майстерні, біля СТО тощо) рахується як порушення.

Наприклад:
    1. Я заїжджаю до СТО, щоб полагодити автомобіль.
    2. На мене несподівано відкривають вогонь.
    3. Маючи зброю, я починаю стріляти у відповідь, захищаючи себе.
    4. За це я отримую покарання за порушення правила 6.2.1.

Таке трактування примушує мене або чекати, поки нападники вб’ють, або намагатися втекти, що не завжди можливо. Подібний сценарій виглядає нелогічно в контексті RP. У реальному житті людина захищала б своє життя, якщо має зброю.

Чому це проблема?
    1. Суперечність RP-логіці:
    У грі, яка імітує реальні ситуації, змушувати гравців “чекати смерті” замість захисту виглядає нереалістично.
    2. Незрозуміле розмежування RP-ситуацій:
    Якщо дозволено захищатися лише в деяких випадках, то це виключає велику кількість інших реальних ситуацій, які могли б виникнути в грі.
    3. Можливість для зловживань:
    Нападники можуть безкарно провокувати стрілянину, знаючи, що жертва не має права захищатися.

Пропозиція щодо змін
    1. Дозволити гравцям відкривати вогонь у відповідь у зеленій зоні лише в разі нападу та за умови наявності доказів (наприклад, записів з Bodycam чи відео).
    2. Чітко прописати у правилах, що такі дії вважаються RP-ситуаціями, якщо напад відбувся з порушенням гравцем іншого правила.
    3. Ввести покарання для нападників, які провокують подібні ситуації в зелених зонах.

Я вважаю, що внесення цих змін зробить правила більш збалансованими, а гру – реалістичнішою та приємнішою для всіх учасників.
  4. Доказ видачі покарання (скріншот/відео): тик
  5. Дата походження: 05.01.2025

Олег Галицький

Керівник UKRAINE GTA
Керівник
Реєстрування
14 Бер 2023
Дописи
7,327
Реакції
5,069
Бали
253
Вітаю!
Розглянувши скаргу, виношу вердикт:

Детально ознайомившись з вашим проханням та ситуацією яка виникає, ми пропонуємо наступне:
В найближчі терміни буде змінено правила UKIRAINE GTA щодо DM та FD в зелених зонах.

На жаль, ми притримуємось надалі думки, що зелена зона створена для того, щоб в ній було заборонено вести будь-який вогонь як провокацію чи як відповідь на неї.
Тому покарання будуть змінені, а саме за DM in GZ становить Варн.
За FD in GZ покарання буде збільшено до 60 - 120 хвилин, при наступних порушеннях Варн.

Тому, що коли по вас відкривають вогонь у зеленій зоні, ви маєте можливість:
1. Записати відео доказ та подати скаргу на гравця який порушує правила.
2. Втекти за перешкоду / укритя та викликати адміністратора для покарання порушника.

Підсумовуючи, ми не можемо дозволити відкривати вогонь у відповідь у зеленій зоні, яке буде повністю дозволяти відкрити у відповідь на провокацію тощо. Оскільки зелена зона створена є для того, щоб у ній не велось вогню, а якщо він й появляється, то карався серйозно. Також якщо дозволити відбиття на провокацію, можуть бути створені некоректні ситуації для створення маніпуляцій задля покарання гравців та вигородження власної сторони.

* Покарання за вище вказаними термінами можуть відрізнятись від встановлених у правилах UKRIANE GTA станом на зараз та надалі.

[Розглянуто]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі