Відмовлено Додаток до закону МОЗ

Юля Пантера

Трансуха в 3 поколении
Реєстрування
2 Січ 2023
Дописи
142
Реакції
92
Бали
88

Розділ 6. Підрозділи Міністерства охорони здоров’я України

Стаття 16. Підрозділи Міністерства охорони здоров’я України

1. У структурі Міністерства охорони здоров’я України (далі — МОЗ) можуть створюватися спеціалізовані підрозділи для виконання окремих завдань у сфері охорони здоров’я, медичної безпеки та взаємодії з іншими державними органами.
  2. Такі підрозділи утворюються наказом Міністра охорони здоров’я відповідно до чинного законодавства України.
  3. Організаційна структура, чисельність та місце розташування кожного підрозділу визначаються нормативно-правовими актами МОЗ.

Стаття 17. Військово-медичне групування (ВМЗ)

1. Військово-медичне загін (далі — ВМЗ) є структурним підрозділом Міністерства охорони здоров’я України, створеним для оперативного реагування у випадках нападів на військові частини, надзвичайних ситуацій та забезпечення постійної взаємодії з Збройними Силами України (далі — ЗСУ).
  2. Діяльність ВМЗ регулюється Конституцією України, законами України, актами Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами МОЗ та цим полеженням.
  3. ВМЗ підпорядковується безпосередньо Міністру охорони здоров’я або визначеному ним заступнику.
  4. Місце розташування, штатна структура та внутрішня організація ВМЗ визначаються наказом МОЗ.

Стаття 18. Завдання та функції ВМЗ

1. Основною метою діяльності ВМЗ є забезпечення медичної готовності військових підрозділів, а також координація дій медичних працівників МОЗ із потребами Збройних Сил України.
  2. Основні завдання ВМЗ:
    1. оперативне реагування на надзвичайні медичні ситуації у військових частинах;
    2. щоденна координація направлення медичних працівників МОЗ у взаємодії із ЗСУ;
    3. моніторинг стану медичної готовності військових частин;
    4. організація та участь у навчаннях, тренуваннях і заходах, спрямованих на підвищення рівня медичної допомоги у бойових або екстрених умовах;
    5. забезпечення матеріально-технічної, медичної та логістичної підтримки військових частин у межах повноважень МОЗ.

Стаття 19. Права та обов’язки ВМЗ

1. ВМЗ має право:
    1. отримувати від МОЗ, ЗСУ, органів державної влади та місцевого самоврядування інформацію, необхідну для виконання своїх завдань;
    2. залучати фахівців, консультантів та експертів у порядку, визначеному законодавством;
    3. подавати пропозиції щодо удосконалення взаємодії між медичними службами МОЗ та оборонними структурами;
    4. брати участь у підготовці проектів нормативно-правових актів, що стосуються військово-медичної діяльності.
  2. ВМЗ зобов’язане:
    1. забезпечувати виконання завдань, визначених цим Законом та наказами МОЗ;
    2. оперативно інформувати МОЗ про стан медичного забезпечення військових частин;
    3. дотримуватися вимог законодавства у сфері безпеки, охорони праці та обігу зброї;
    4. вести відповідну звітність і подавати результати діяльності у строки, встановлені МОЗ.

Стаття 20. Використання зброї та кадрові вимоги

1. Працівники ВМЗ можуть мати при собі вогнепальну зброю виключно з метою самозахисту у разі безпосередньої загрози життю чи здоров’ю себе або колег.
  2. Наявність, придбання, зберігання, переміщення та використання зброї здійснюються лише за наявності передбачених законом дозволів, документів і підтверджень проходження відповідної підготовки.
  3. Кількість одиниць зброї, що може бути закріплена за однією особою, визначається наказом МОЗ і не може перевищувати встановлених законодавством норм.
  4. Керівник ВМЗ зобов’язаний перевіряти документи кандидатів на службу, включно з медичною книжкою, документами про проходження стрілецької підготовки та іншими матеріалами, що підтверджують психічну і фізичну придатність до роботи у стресових умовах.
  5. Порушення правил обігу зброї тягне за собою дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Стаття 21. Керівництво, структура та персонал ВМЗ

1. Керівництво діяльністю ВМЗ здійснює Начальник ВМЗ, який призначається наказом Міністра охорони здоров’я.
  2. Начальник ВМЗ організовує роботу підрозділу, забезпечує виконання поставлених завдань, представляє ВМЗ у взаємодії з іншими органами державної влади та військовими структурами.
  3. До складу ВМЗ можуть входити функціональні групи (відділи): оперативного реагування, координації з ЗСУ, аналітики, матеріально-технічного забезпечення та адміністрації.
  4. Персонал ВМЗ складається з працівників МОЗ, а також залучених фахівців відповідно до чинного законодавства України.

Стаття 22. Взаємодія, фінансування та звітність ВМЗ

1. ВМЗ взаємодіє з МОЗ, ЗСУ, Міністерством оборони України, іншими органами державної влади, підприємствами та установами у межах своєї компетенції.
  2. Фінансування діяльності ВМЗ здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, виділених МОЗ, а також інших джерел, не заборонених законодавством.
  3. Матеріально-технічне забезпечення ВМЗ покладається на відповідні департаменти МОЗ.
  4. ВМЗ подає Міністру охорони здоров’я регулярні звіти про результати діяльності, участь у навчаннях та реагування на надзвичайні ситуації.
  5. У разі виникнення надзвичайних подій ВМЗ зобов’язане негайно інформувати компетентні органи та координувати дії щодо надання медичної допомоги.

Дмитро Скоропадський

Заступник Генерального прокурора Західної України
Реєстрування
1 Січ 2024
Дописи
124
Реакції
49
Бали
73
Службове повідомлення!
У зв'язку із виконанням обов'язків та чинним законодавством, я Голова Парламенту Григорій Вишневецький
ПОВІДОМЛЯЮ:
Законопроект буде передано на підпис до Президента.​

Ольга Княгиня

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
26 Вер 2023
Дописи
996
Реакції
1,166
Бали
253
Screenshot_11.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі