Відмовлено Діма Азов // Перевищення Повноважень

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Арсеній Маккалістер

Кошовий отаман
Реєстрування
14 Жов 2022
Дописи
64
Реакції
62
Бали
366
1. Нікнейм та ID гравця, який порушив правила: Діма Азов(171662)
2. Ваш нікнейм та ID: Арсеній Маккалістер(78127)
3. Суть скарги:
Прошу ГС Держ / ЗГС Держ провести адміністративну перевірку щодо дій полковника СБУ Діми Азова під час мого затримання.

Сьогодні я перебував на блокпості, не порушував громадський порядок, нікому не заважав та не створював жодних проблем. Наскільки мені відомо, на момент затримання я не перебував у розшуку та не мав інформації про будь-які невиконані щодо мене вимоги або інші обставини, які могли б бути підставою для мого затримання.

Попри це, Діма Азов вирішив мене затримати. Під час затримання він також провів особистий обшук з метою перевірки на наявність зброї та інших заборонених предметів. Наскільки я розумію, конкретних підстав для проведення такого обшуку мені повідомлено не було.

Крім того, під час оформлення ситуації мені були пред’явлені та оформлені відповідні статті. На мою думку, частина з них могла бути застосована без достатніх підстав або не відповідати фактичним обставинам ситуації. У зв’язку з цим прошу перевірити кожну застосовану до мене статтю та встановити, на підставі яких конкретно дій з мого боку вона була виписана.

Також хочу звернути увагу на те, що це не перший подібний випадок. Складається враження, що щодо мене з боку Діми Азова існує упереджене ставлення. Коли він мене бачить, він неодноразово намагається знайти якесь порушення, затримати мене або оформити щодо мене скаргу.

Через це в мене виникає питання, чи не пов’язане таке ставлення з особистим конфліктом або неприязню. Я не стверджую, що це є доведеним фактом, однак вважаю, що така поведінка потребує перевірки.

У зв’язку з цим прошу ГС Держ / ЗГС Держ:

1. Перевірити законність та обґрунтованість мого затримання.
2. Встановити, чи перебував я на момент затримання в розшуку.
3. Перевірити наявність підстав для проведення особистого обшуку.
4. Переглянути повну відеофіксацію події, починаючи з моменту мого перебування на блокпості та до завершення всіх дій щодо мене.
5. Перевірити кожну статтю, яку було застосовано щодо мене, та встановити, чи відповідала вона фактичним обставинам.
6. Перевірити, чи були належним чином зафіксовані підстави для мого затримання та обшуку.
7. За можливості перевірити попередні випадки затримань або оформлення скарг щодо мене з боку Діми Азова, щоб встановити, чи має місце систематичне упереджене ставлення.
8. Надати оцінку діям посадової особи за результатами адміністративної перевірки.
9. Повідомити мене про результати проведеної перевірки та прийняте за її результатами рішення.

Також кожного разу, коли він мене затримує, проводить безпідставний обшук. Цього разу мені вдалося зафіксувати це на відео, яке додаю до скарги як доказ.

На жаль, на початку ситуації я не вів відеозапис, тому не маю повного відео всіх подій від самого моменту затримання. Однак я додам наявний у мене фрагмент відео, на якому видно момент, коли Діма Азов вважав, що я нібито намагаюся втекти. При цьому на відео видно, що його напарник фактично штовхав мій автомобіль, через що автомобіль сам котився назад. Прошу також врахувати цей відеозапис під час перевірки та оцінити ситуацію в повному контекстіє

Також хочу зазначити, що коли Діма Азов бачить моїх колег, зокрема Маккалістерів, він, на мою думку, постійно намагається знайти привід для порушення та подальшого затримання або оформлення скарги на форум, навіть коли явних підстав для цього немає.

Прошу провести перевірку об’єктивно, з урахуванням відеофіксації та всіх наявних матеріалів, а не лише пояснень посадової особи.

Також додаю відеофіксацію, на якій видно, як Діма Азов безпідставно проводить мій обшук та дістає рукавички, походження яких невідоме.

Під час затримання я двічі повторив, що хочу адвоката, на що він відповів: «Можете хоч 3». Вважаю таку відповідь некоректною та зневажливою щодо мого прохання про правову допомогу.

4. Докази порушення (скріншот/відео): я "нібито" намагаюся втекти:
-
Безпідставний обшук:
-
Виписані статті: https://postimg.cc/6yYyXx57

Некоректна відповідь щодо правової допомоги:
Дата порушення: 01.10.26

Останнє редагування:

Владислав Пeтровський

ЗГС Держ | Центральна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
25 Лют 2025
Дописи
230
Реакції
112
Бали
244
1. Нікнейм та ID гравця, який порушив правила: Діма Азов(171662)
2. Ваш нікнейм та ID: Арсеній Маккалістер(78127)
3. Суть скарги:
Прошу ГС Держ / ЗГС Держ провести адміністративну перевірку щодо дій полковника СБУ Діми Азова під час мого затримання.

Сьогодні я перебував на блокпості, не порушував громадський порядок, нікому не заважав та не створював жодних проблем. Наскільки мені відомо, на момент затримання я не перебував у розшуку та не мав інформації про будь-які невиконані щодо мене вимоги або інші обставини, які могли б бути підставою для мого затримання.

Попри це, Діма Азов вирішив мене затримати. Під час затримання він також провів особистий обшук з метою перевірки на наявність зброї та інших заборонених предметів. Наскільки я розумію, конкретних підстав для проведення такого обшуку мені повідомлено не було.

Крім того, під час оформлення ситуації мені були пред’явлені та оформлені відповідні статті. На мою думку, частина з них могла бути застосована без достатніх підстав або не відповідати фактичним обставинам ситуації. У зв’язку з цим прошу перевірити кожну застосовану до мене статтю та встановити, на підставі яких конкретно дій з мого боку вона була виписана.

Також хочу звернути увагу на те, що це не перший подібний випадок. Складається враження, що щодо мене з боку Діми Азова існує упереджене ставлення. Коли він мене бачить, він неодноразово намагається знайти якесь порушення, затримати мене або оформити щодо мене скаргу.

Через це в мене виникає питання, чи не пов’язане таке ставлення з особистим конфліктом або неприязню. Я не стверджую, що це є доведеним фактом, однак вважаю, що така поведінка потребує перевірки.

У зв’язку з цим прошу ГС Держ / ЗГС Держ:

1. Перевірити законність та обґрунтованість мого затримання.
2. Встановити, чи перебував я на момент затримання в розшуку.
3. Перевірити наявність підстав для проведення особистого обшуку.
4. Переглянути повну відеофіксацію події, починаючи з моменту мого перебування на блокпості та до завершення всіх дій щодо мене.
5. Перевірити кожну статтю, яку було застосовано щодо мене, та встановити, чи відповідала вона фактичним обставинам.
6. Перевірити, чи були належним чином зафіксовані підстави для мого затримання та обшуку.
7. За можливості перевірити попередні випадки затримань або оформлення скарг щодо мене з боку Діми Азова, щоб встановити, чи має місце систематичне упереджене ставлення.
8. Надати оцінку діям посадової особи за результатами адміністративної перевірки.
9. Повідомити мене про результати проведеної перевірки та прийняте за її результатами рішення.

Також кожного разу, коли він мене затримує, проводить безпідставний обшук. Цього разу мені вдалося зафіксувати це на відео, яке додаю до скарги як доказ.

На жаль, на початку ситуації я не вів відеозапис, тому не маю повного відео всіх подій від самого моменту затримання. Однак я додам наявний у мене фрагмент відео, на якому видно момент, коли Діма Азов вважав, що я нібито намагаюся втекти. При цьому на відео видно, що його напарник фактично штовхав мій автомобіль, через що автомобіль сам котився назад. Прошу також врахувати цей відеозапис під час перевірки та оцінити ситуацію в повному контекстіє

Також хочу зазначити, що коли Діма Азов бачить моїх колег, зокрема Маккалістерів, він, на мою думку, постійно намагається знайти привід для порушення та подальшого затримання або оформлення скарги на форум, навіть коли явних підстав для цього немає.

Прошу провести перевірку об’єктивно, з урахуванням відеофіксації та всіх наявних матеріалів, а не лише пояснень посадової особи.

Також додаю відеофіксацію, на якій видно, як Діма Азов безпідставно проводить мій обшук та дістає рукавички, походження яких невідоме.

Під час затримання я двічі повторив, що хочу адвоката, на що він відповів: «Можете хоч 3». Вважаю таку відповідь некоректною та зневажливою щодо мого прохання про правову допомогу.

4. Докази порушення (скріншот/відео): я "нібито" намагаюся втекти:
-
Безпідставний обшук:
-
Виписані статті: https://postimg.cc/6yYyXx57

Некоректна відповідь щодо правової допомоги:
Дата порушення: 01.10.26
Вітаю!
Переглянувши вашу скаргу, надані вами докази, а також докази співробітника Діми Азова, було детально розглянуто описану вами ситуацію та дії співробітника.

Щодо ситуації під час проведення блокпоста:
Під час перегляду відеодоказів співробітника Діми Азова було встановлено, що під час проведення блокпоста ви під’їхали до місця проведення заходу та підійшли безпосередньо до співробітників, які перебували у строю, чим фактично перешкоджали проведенню службового заходу.
Після цього на відеозаписі видно, що співробітник намагався вас зупинити та провести відповідні процесуальні дії. Однак замість виконання законної вимоги співробітника ви направилися до свого транспортного засобу, сіли в нього та почали залишати місце події.
У зв’язку з вашою спробою втечі співробітник був змушений застосувати зброю по колесах транспортного засобу з метою припинення втечі. Після зупинки автомобіля вас було витягнуто з транспортного засобу та затримано.
Надалі вас було доставлено до ГУ НПУ для проведення необхідних процесуальних дій.

Щодо надання адвоката:
З ваших пояснень випливає, що ви вимагали надання адвоката.
За наданими доказами встановлено, що співробітник Діма Азов здійснив спробу викликати адвоката через
міжфракційну рацію. Проте відповіді від адвоката надіслано не було.
Таким чином, зі сторони співробітника було вжито необхідних дій для виклику адвоката, однак його прибуття залежало від наявності відповіді та можливості адвоката прибути на місце.

Щодо проведення обшуку:
Під час розгляду доказів також було перевірено обставини проведення обшуку.
Співробітник перевірив на форумі наявність у вас відповідних ліцензій на зберігання зброї та інших предметів, зокрема наркотичних засобів та алкоголю.
Під час перевірки було встановлено, що відповідної ліцензії на зберігання зброї у вас не було. У зв’язку з цим проведення подальшого обшуку було обґрунтованим у межах встановленої ситуації.
Порушень у діях співробітника під час проведення обшуку за наданими доказами не встановлено.

Щодо оголошення вас у розшук та висунутих статей:
Під час розгляду скарги було також перевірено підстави, за якими вам було видано розшук.

Вам було інкриміновано:
1. Непідкору співробітнику правоохоронних органів.
2. Втечу під час затримання.
3. Виготовлення / зберігання / купівлю / продаж наркотичних засобів.

З урахуванням наданих доказів та обставин ситуації підстав вважати, що розшук було видано неправомірно, не встановлено.
Дії співробітника Діми Азова під час затримання, доставлення до ГУ НПУ, спроби виклику адвоката, проведення перевірки та оформлення розшуку не містять порушень, які б підтверджувалися наданими матеріалами.

Таким чином, за результатами повного розгляду скарги порушень з боку співробітника Діми Азова не виявлено.

Відмовлено.​

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі