Розглянуто Ейден Блеквуд | СБУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Богдан Сагайдaчний

Поважний гравець
Реєстрування
22 Чер 2023
Дописи
67
Реакції
104
Бали
88
1. Ваш нікнейм:
Богдан Сагайдачний

2. Нікнейм порушника:
Ейден Блеквуд

3. Суть скарги:
Вчора я прибув на територію ВЧ, де на той момент відбувався напад. Під час відбиття атаки мене було затримано працівниками СБУ нібито за “перешкоджання діям працівників правоохоронних органів”.

Основною причиною затримання стало те, що я ліквідував кланівця, який приблизно за 20 секунд до цього брав участь у нападі та стріляв по військовій частині. За словами працівників СБУ, вони нібито хотіли його затримати, а я завадив цьому. Водночас жодних чітких вимог або попереджень не стріляти я не чув. Я бачив озброєного нападника, який перебував на території ВЧ після ведення вогню, тому виконав дії, які вважав необхідними для відбиття нападу.

Також мені було інкриміновано вбивство працівниці ЗМІ. Сам лідер СБУ заявив: “вбивство працівниці ЗМІ під час нападу на ВЧ”. Хочу пояснити, що коли ми виходили з казарми, по нас відкрили вогонь кланівці. У відповідь ми вели вогонь по всіх особах, які перебували біля казарми без військової форми. Я не мав інформації, що серед них знаходилася працівниця ЗМІ. Також виникає логічне питання: що працівниця ЗМІ робила безпосередньо біля місця активної перестрілки під час нападу на військову частину?

Під час затримання мені також було видано “кляп”, що фактично обмежило можливість повноцінно висловлювати свою позицію.

Окрім цього, під час перевірки в кімнаті перебувала невідома жінка, яка постійно заходила та виходила, хоча жодного відношення до мого затримання, наскільки мені відомо, вона не мала.

Окремо хочу звернути увагу на перевірку документів. Одразу після доставлення я запитав, на підставі якої статті від мене вимагають документи. Лідер СБУ послався на статтю 17.1, пояснивши, що перевірка здійснюється під час оперативно-розшукових дій. Коли я уточнив, чи проводяться на той момент оперативно-розшукові дії, він відповів ствердно. Прошу адміністрацію перевірити правомірність застосування цієї статті саме в даній ситуації.

На завершення хочу зазначити, що я не мав наміру навмисно комусь нашкодити чи перешкоджати роботі державних структур. Я прибув на військову частину з метою допомогти відбити напад і діяв відповідно до обстановки, яку бачив на той момент.

Прошу адміністрацію запросити повний відеозапис ситуації у лідера СБУ, оскільки саме він містить усі обставини затримання та спілкування. Також звертаю увагу, що один із учасників цих подій уже отримав покарання (WARN) за іншим порушенням, що також може бути враховано під час перевірки всіх матеріалів.

4. Доказ порушення (скриншот/відео):
Прошу адміністрацію запросити повний відеозапис у лідера СБУ.

5. Дата порушення:
29.07.2026

Павло Орлик

ГС Держ | Південна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
16 Лис 2024
Дописи
1,739
Реакції
1,562
Бали
253
Вітаю, безпосередньо проводив процесуальні дії вам Назар Рейнхард. Він був звільнений з фракції за Нон РП Держ.
Розглянуто.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі