Микола Немчук
Лідер клану Nimzi
- Реєстрування
- 20 Січ 2026
- Дописи
- 109
- Реакції
- 131
- Бали
- 48
Заявник: Немчук Микола Федорович
Відповідач: Сержант СБУ Данило Лорреті
Під час зупинки мого транспортного засобу співробітник повідомив, що автомобіль перебуває в орієнтуванні, однак не надав належного обґрунтування причин зупинки та не ознайомив мене з матеріалами, які стали її підставою.
Після цього я неодноразово вимагав надати можливість ознайомитися з відеофіксацією події та службовими посвідченнями осіб, які брали участь у процесі. На мої законні вимоги належної реакції не було.
Згодом службова взаємодія була фактично припинена без завершення перевірки та без будь-яких роз'яснень щодо її результатів. Після цього я особисто прибув до будівлі СБУ для з'ясування обставин події, однак належного розгляду свого звернення не отримав.
Вважаю, що в діях співробітника можуть міститися ознаки порушення ст. 5, 20 та 21 Етичного кодексу Центральної України, а також ст. 12 та ст. 13 Закону України «Про звернення громадян».
Дата: 07-06-2026
Підпис: Немчук М. Ф.
Відповідач: Сержант СБУ Данило Лорреті
Суть звернення
Я, Немчук Микола Федорович, звертаюся до Прокуратури України з проханням провести перевірку щодо можливих порушень законодавства та службової етики з боку Сержанта СБУ Данила Лорреті.Під час зупинки мого транспортного засобу співробітник повідомив, що автомобіль перебуває в орієнтуванні, однак не надав належного обґрунтування причин зупинки та не ознайомив мене з матеріалами, які стали її підставою.
Після цього я неодноразово вимагав надати можливість ознайомитися з відеофіксацією події та службовими посвідченнями осіб, які брали участь у процесі. На мої законні вимоги належної реакції не було.
Згодом службова взаємодія була фактично припинена без завершення перевірки та без будь-яких роз'яснень щодо її результатів. Після цього я особисто прибув до будівлі СБУ для з'ясування обставин події, однак належного розгляду свого звернення не отримав.
Вважаю, що в діях співробітника можуть міститися ознаки порушення ст. 5, 20 та 21 Етичного кодексу Центральної України, а також ст. 12 та ст. 13 Закону України «Про звернення громадян».
Прошу
- Провести прокурорську перевірку викладених фактів.
- Витребувати матеріали відеофіксації події.
- Надати правову оцінку діям співробітника СБУ Данила Лорреті.
- У разі встановлення порушень притягнути винних осіб до відповідальності.
Дата: 07-06-2026
Підпис: Немчук М. Ф.