Відмовлено Заява до пракуратури №251

Реєстрування
28 Тра 2023
Дописи
216
Реакції
135
Бали
88
ЗАЯВА ДО ПРОКУРАТУРИ №251

25 жовтня 2025 року, у холі будівлі СБУ, під час мого затримання співробітниками Служби безпеки України, на мою думку, могли бути порушені норми Конституції України, що гарантують кожному громадянину право на гідне ставлення, свободу слова та дотримання прав людини під час здійснення процесуальних дій.

Я прибув до холу СБУ з метою поспілкуватися із співробітником Тьомою Смітом.
Під час перебування мені було висловлено прохання залишити територію, однак я його проігнорував, оскільки воно не мало ознак законної вимоги.
Вважаю, що без надання офіційного припису чи законного розпорядження я не був зобов’язаний реагувати на зазначене прохання.

Зокрема, під час затримання мені було обмежено можливість висловлюватися, що я розцінюю як потенційне порушення статті 39.1 Конституції України (право на свободу думки і слова). Також, перед застосуванням заходів примусу мені не було належним чином роз’яснено законні вимоги, що може суперечити вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Під час інциденту були присутні наступні співробітники:

Джеймс Сміт — особа, яка безпосередньо здійснила затримання;

Зейн Еванс — його напарник, який перебував поруч під час затримання;

Тьома Сміт та Сігма Михайлюк — співробітники, які перебували в холі СБУ під час події.

Я вважаю, що останні двоє могли проявити недбалість (халатність), не втрутившись у ситуацію належним чином.

Прошу:

Провести перевірку дій співробітників Служби безпеки України, які здійснювали моє затримання.

Надати правову оцінку щодо дотримання ними конституційних та процесуальних норм.

У разі виявлення порушень — вжити передбачених законом заходів реагування.

Накладення санкцій або компенсацій:

Прошу, за результатами перевірки, розглянути питання про притягнення винних осіб до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Докази / додатки:

Прошу вилучити наявні матеріали відеофіксації з нагрудної камери або інших засобів запису, які могли перебувати у співробітника Джеймса Сміта під час мого затримання,
та долучити їх до перевірки з метою повного та об’єктивного розгляду обставин події.

Дата і час інциденту:

Приблизно 17 55
25 жовтня 2025 року

Додатки:

Електронна копія ID-картки: тут

Контактна інформація: D1masi4ok (tg)

Останнє редагування:

Aртем Судаков

Старший Адміністратор | Північна Україна
Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,592
Реакції
1,094
Бали
253
1761475942153.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі