Вася Потапенко
Пенсія
- Реєстрування
- 17 Бер 2023
- Дописи
- 99
- Реакції
- 53
- Бали
- 33
Заява до прокуратури №00063
Я, громадянин України Вася Потапенко, подаю заяву до прокуратури на громадянина Келсі Гремер , Назар Гордієнко , Надія Уайт та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок держави .
Організація: НПУ , ЗСУ
Детальний опис правопорушення:
Я був зупинений на блокпості, де працівники почали перевірку моїх документів. Під час перебування на місці я почув, як представники ЗСУ вручали повістки іншим громадянам. У зв’язку з цим у мене виникли сумніви щодо законності їхніх дій, оскільки мені не вдалося знайти підтвердження введення воєнного стану на всій території України або в окремих її частинах.
Зокрема, я звернув увагу на положення Конституція України, де передбачено порядок введення воєнного стану статтею 172. Проте відповідного нормативно-правового акта, на який посилався майор Назар Гордієнко, я не знайшов. У зв’язку з цим вважаю, що дії щодо вручення повісток могли здійснюватися поза межами чинного законодавства.
Крім того, майор Келсі Гремер здійснив перевірку моїх документів та виявив порушення — відсутність номерних знаків на транспортному засобі та його пошкодження, з чим я погоджуюсь. Однак додатково мені було виписано штраф у розмірі 200 000 грн за нібито незаконне тонування скла автомобіля.
Виникає обґрунтоване питання: яким саме технічним приладом працівник поліції визначив рівень тонування скла? Чи було дотримано відповідну процедуру перевірки, передбачену законодавством? Відсутність чіткої фіксації або використання сертифікованого обладнання ставить під сумнів правомірність винесеного штрафу.
На підставі викладеного прошу провести перевірку дій зазначених осіб на предмет їх законності та відповідності чинному законодавству.
Накладення санкцій або компенсацій: Прошу покарати всіх пречетних та відмінити даний штраф
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: Прошу вилучити докази у всіх причетних до справи
Дата і час інциденту: 28.04.2026
До скарги до прокуратури додаю: тик
Електронна копія ID-картки: тик
Номер телефону , електронна пошта: дс anton_2888989