Матвій Хантер
ДКВС 06|UKRAINE GTA
- Реєстрування
- 29 Січ 2026
- Дописи
- 27
- Реакції
- 7
- Бали
- 8
Заява №001
Я, [Матвій Український], проживаю у місті [Дніпро] та є Працівником ЗСУ
Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке потребує перевірки органами прокуратури.
Суть порушення: (
Я, працівник ЗСУ, перебував біля АКПП та побачив, як інший працівник намагався затримати громадянина, який незаконно проник на закриту територію ЗСУ (червону зону). У діях громадянина вбачаються ознаки порушення статті 48 ККУ Чорноморського краю — незаконне проникнення на закриту територію або об’єкт зі спеціальним режимом охорони.
Після цього громадянин почав не підкорятися законним вимогам працівників. Я розпочав переслідування та, згідно зі статтею 34 КПКУ Чорноморського краю, застосував спецзасоби, а саме кайданки та тейзер, для затримання порушника.
Згодом прибули інші працівники ЗСУ на службовому транспорті для подальшого затримання громадянина. Я мав намір викликати працівників НПУ, оскільки в діях громадянина були ознаки кримінального правопорушення.
Однак Майор ЗСУ прийняв рішення відпустити порушника без передачі його працівникам НПУ та без подальшого розгляду справи. Вважаю, що в діях Майора вбачаються ознаки порушення статті 53 ККУ Чорноморського краю — службова недбалість, а саме неналежне виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.
)Обставини події: час 11:50, місце: Військова частина , осіб:4, )
Додаткова інформація: (До інших органів не звертався )
Компенсація: ()
Міра покарання: (
Щодо громадянина:
Щодо Майора ЗСУ:
Докази: (Посилання або перелік матеріалів)
Я, [Матвій Український], проживаю у місті [Дніпро] та є Працівником ЗСУ
Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке потребує перевірки органами прокуратури.
Суть порушення: (
Я, працівник ЗСУ, перебував біля АКПП та побачив, як інший працівник намагався затримати громадянина, який незаконно проник на закриту територію ЗСУ (червону зону). У діях громадянина вбачаються ознаки порушення статті 48 ККУ Чорноморського краю — незаконне проникнення на закриту територію або об’єкт зі спеціальним режимом охорони.
Після цього громадянин почав не підкорятися законним вимогам працівників. Я розпочав переслідування та, згідно зі статтею 34 КПКУ Чорноморського краю, застосував спецзасоби, а саме кайданки та тейзер, для затримання порушника.
Згодом прибули інші працівники ЗСУ на службовому транспорті для подальшого затримання громадянина. Я мав намір викликати працівників НПУ, оскільки в діях громадянина були ознаки кримінального правопорушення.
Однак Майор ЗСУ прийняв рішення відпустити порушника без передачі його працівникам НПУ та без подальшого розгляду справи. Вважаю, що в діях Майора вбачаються ознаки порушення статті 53 ККУ Чорноморського краю — службова недбалість, а саме неналежне виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.
)Обставини події: час 11:50, місце: Військова частина , осіб:4, )
Додаткова інформація: (До інших органів не звертався )
Компенсація: ()
Міра покарання: (
Щодо громадянина:
- Стаття 48 ККУ Чорноморського краю — незаконне проникнення на закриту територію або об’єкт зі спеціальним режимом охорони.
Покарання: притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне проникнення на територію ЗСУ (червона зона). - Непокора законним вимогам працівників ЗСУ під час затримання.
Покарання: додаткова відповідальність за опір та непідкорення працівникам під час виконання службових обов’язків.
Щодо Майора ЗСУ:
- Стаття 53 ККУ Чорноморського краю — службова недбалість.
Покарання: притягнення до кримінальної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків, а саме незаконне звільнення порушника без передачі працівникам НПУ та без подальшого процесуального розгляду. - Прошу провести службову перевірку щодо дій Майора ЗСУ та надати правову оцінку його рішенню про звільнення громадянина, який вчинив кримінальне правопорушення.
Докази: (Посилання або перелік матеріалів)