Зачинено Заява до прокуратури №001

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Матвій Хантер

ДКВС 06|UKRAINE GTA
Реєстрування
29 Січ 2026
Дописи
27
Реакції
7
Бали
8
Заява №001

Я, [Матвій Український], проживаю у місті [Дніпро] та є Працівником ЗСУ

Цією заявою повідомляю про можливе порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке потребує перевірки органами прокуратури.

Суть порушення: (
Я, працівник ЗСУ, перебував біля АКПП та побачив, як інший працівник намагався затримати громадянина, який незаконно проник на закриту територію ЗСУ (червону зону). У діях громадянина вбачаються ознаки порушення статті 48 ККУ Чорноморського краю — незаконне проникнення на закриту територію або об’єкт зі спеціальним режимом охорони.

Після цього громадянин почав не підкорятися законним вимогам працівників. Я розпочав переслідування та, згідно зі статтею 34 КПКУ Чорноморського краю, застосував спецзасоби, а саме кайданки та тейзер, для затримання порушника.

Згодом прибули інші працівники ЗСУ на службовому транспорті для подальшого затримання громадянина. Я мав намір викликати працівників НПУ, оскільки в діях громадянина були ознаки кримінального правопорушення.

Однак Майор ЗСУ прийняв рішення відпустити порушника без передачі його працівникам НПУ та без подальшого розгляду справи. Вважаю, що в діях Майора вбачаються ознаки порушення статті 53 ККУ Чорноморського краю — службова недбалість, а саме неналежне виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.

)Обставини події: час 11:50, місце: Військова частина , осіб:4, )

Додаткова інформація: (До інших органів не звертався )

Компенсація: ()

Міра покарання: (
Щодо громадянина:

1. Стаття 48 ККУ Чорноморського краю — незаконне проникнення на закриту територію або об’єкт зі спеціальним режимом охорони.
    Покарання: притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне проникнення на територію ЗСУ (червона зона).
  2. Непокора законним вимогам працівників ЗСУ під час затримання.
    Покарання: додаткова відповідальність за опір та непідкорення працівникам під час виконання службових обов’язків.

Щодо Майора ЗСУ:

1. Стаття 53 ККУ Чорноморського краю — службова недбалість.
    Покарання: притягнення до кримінальної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків, а саме незаконне звільнення порушника без передачі працівникам НПУ та без подальшого процесуального розгляду.
  2. Прошу провести службову перевірку щодо дій Майора ЗСУ та надати правову оцінку його рішенню про звільнення громадянина, який вчинив кримінальне правопорушення.
)

Докази: (Посилання або перелік матеріалів)

Джейкоб Ярмак

Генеральний Прокурор | 07
Реєстрування
10 Сер 2022
Дописи
29
Реакції
4
Бали
8
1779646355588.png

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі