Схвалено Заява до прокуратури №0022

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

djintonikk

Новий гравець
Реєстрування
22 Гру 2025
Дописи
5
Реакції
0
Бали
3
Я, громадянин України Олександр Козубняк, подаю заяву до прокуратури на громадянина Данієль Шухевич та Надія Волинська та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок.

До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (за рахунок організації з особистих коштів відповідача).

Я рухався на власному транспортному засобі, не порушуючи жодних правил дорожнього руху та законів держави.

У певний момент мене без пояснення причин зупинили два співробітники поліції. Підстав для зупинки озвучено не було.

Після зупинки відбулася дивна та незрозуміла ситуація: мій автомобіль зник з місця зупинки без будь-яких пояснень.

Одразу після цього співробітники поліції почали застосовувати до мене силові дії та намагалися одягнути кайданки.

Я неодноразово запитував:
— «З якої причини мене затримують?»
— «Яка підстава для застосування сили?»

У відповідь я не отримував чітких пояснень, а єдине, що мені сказали — це «непокора», хоча жодних законних вимог чи наказів мені не було висунуто.

Я одразу вказав на це та повідомив, що не розумію, у чому саме полягає моя «непокора».

Процес заковування в кайданки тривав приблизно 10 хвилин.

Під час цього один із співробітників — Данієль Шухевич — застосував до мене фізичну силу та вдарив мене, що ще більше ускладнило ситуацію.

Після цього співробітниця Надія Волинська видала мені розшук, хоча мені не було зрозуміло, на якій підставі це було зроблено.

Варто зазначити:

• У мене не запитували техпаспорт;
  • Я фізично не міг його надати, оскільки перебував у кайданках;
  • Надання розшуку без ідентифікації особи та документів — є порушенням процедури.
У відділку поліції ситуація не змінилася.
Я й надалі перебував у кайданках, через що не мав можливості показати жодні документи, навіть за власним бажанням.
При цьому зі мною продовжували проводити процесуальні дії.

Дата і час інциденту: 01.01.26, 18:50

Накладення санкцій або компенсацій: +

Святослав Логінов

Генеральний Прокурор України #01
Реєстрування
19 Чер 2024
Дописи
194
Реакції
114
Бали
48
Вітаю Шановний громадянин! Ваша заява була взята на розгляд Прокуратурою. Будуть проведені всі необхідні перевірки, про результати яких вас буде повідомлено. Дякуємо за ваше звернення та активну громадську позицію!

З повагою, ТВО Генерального прокурора України, Логінов Святослав

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі